Hírszerző/FH Itthon

Pesti Imre nem nyugszik bele Szócska elképzeléseibe

A december 15-i fővárosi közgyűlésen Pesti előterjeszti a budapesti kórházholding első intézkedéscsomagját. A hírek szerint Tarlós István is a Szócska-féle elképzelésekkel ért egyet, azaz állami fenntartásba adná a 12 fővárosi tulajdonú kórházat.

MTI Itthon

Embertelenség a Kálvinon? – tüntetni fognak Tarlós ellen

A hatóságok hajléktalanokkal szembeni erőszakos fellépése miatt tiltakozik a Város Mindenkié csoport. A hajléktalan és nem-hajléktalan aktivistákat tömörítő szervezet szerint hétfőn egy fővárosi aluljáróban a Fővárosi Közterület-felügyelet és a rendőrség a terület elhagyására szólította fel az ott élőket.

MTI Itthon

BKV: Tarlós nem érti a kormány késlekedését

A főpolgármester szerint érthetetlen, hogy a BKV még nem kapta meg a kormány által megígért mintegy 12,5 milliárd forintos támogatást. Erről szerdán a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában beszélt Tarlós István. A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint ugyanakkor soron kívül érkezik a pénz.

hvg.hu Itthon

Budapesti parkolás: a Parking Kft. "készen áll"

A Parking Kft. cáfolja, hogy az új parkolóautomaták beszerzésére az előző közgyűlés által jóváhagyott nettó 1,1 milliárd forint eltűnt volna, ugyanis azt "eredményes közbeszerzés híján sosem kapták meg".

MTI Itthon

Tarlós lemond képviselői mandátumáról

Tarlós István december 3-i hatállyal lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, mert főpolgármesteri teendőivel a parlamenti munka időben nem egyeztethető össze - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága.

MTI Gazdaság

Az Alstom még nem adta fel

Szakértők bevonásával, a BKV-val egyeztetve elemzi az Alstom Transport, hogy a jelenlegi komplex jogi helyzetben hogyan szerezhető meg a metrókocsik típusengedélye.

MTI Itthon

Tarlós István meggondolta magát

Tarlós István visszavonja az egyik, Kósa Lajos és Kovács Zoltán fideszes képviselőtársaival együtt tett törvénymódosító előterjesztését. Úgy látja ugyanis, hogy az a civil szervezetek jogait erőszakosan korlátozná.

MTI Itthon

Tarlós: nincs szükség szmogriadóra

A főpolgármester szerint egyelőre nincs szükség arra, hogy szmogriadót rendeljenek el Budapesten, ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy a tájékoztatási fokozat a következő két napban életbe léphet.

MTI Itthon

Tarlós: "szükséghelyzettel állunk szemben"

A főpolgármester december 15-éig rendet kíván tenni a főváros frekventált aluljáróiban. Tarlós István azt mondta: eddig tíznél több ember hűlt ki Budapesten az ősszel, ezért szükséghelyzettel állunk szemben.

hvg.hu Itthon

Atkári: januárban csatornadíj-emelés jön

Elkerülhetetlennek látja a jövő évi csatonadíj-emelést és nem híve a fővárosi cégek tartós összevonásának Atkári János, a főpolgármester tanácsadója - áll a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelenő interjúban.

1
90 91 92 93 94
97

A címlapról ajánljuk