MTI Itthon

Tarlós: be akarjuk fejezni a metróépítést!

"Be akarjuk fejezni a metróépítést és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében" - írta Tarlós István fideszes főpolgármester-jelölt pénteki keltezésű, Demszky Gábor főpolgármesternek címzett nyílt levelében, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez.

MTI Itthon

Jóváhagyták Tarlós főpolgármester-jelöltségét

Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya szombati ülésén, hogy Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson. Döntöttek a választmányi ülésen a megyei közgyűlési elnökjelöltek személyéről is. Kövér László választmányi elnök a tanácskozás előtt közölte, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök őt fogja javasolni házelnökjelöltnek a Fidesz-frakció ülésén, és vállalja a tisztséget.

Fürjes Judit Interjú

Tarlós István Budapest gondjairól

Egyelőre rejtély, hogy miből fizetik ki a fővárosi metróépítés első szakaszának a számláit, végre nyilvánosságra kerülhetnek a szocialista városvezetés titokszobáinak rejtett manőverei, nyilatkozta többek között Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a hvg.hu-nak. Az ősszel reményei szerint pozícióba kerülő új városvezetés pontosan körülhatárolja a tisztségviselők feladatát és felelősségét, felülvizsgálja a tervezett beruházásokat, helyreállítja a főváros pénzügyi stabilitását.

MTI Itthon

Tarlós: önkormányzati reform csak 2014-től lehetséges

Tarlós István szerint a fővárosi közigazgatás átalakítását – konszenzusban az ellenzékkel – meg kell lépni, ahogy az egész önkormányzati rendszer reformját is, de ezek a lépések csak 2014-től vezethetők be − írta a Népszava.

MTI Itthon

Tarlós nem tartja korruptnak Demszkyt

Tarlós istván, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője ellenzéki többséget szeretne a felügyelőbizottságokban - közölte a Vasárnapi Híreknek adott interjújában, s azt is elmondta, hogy a főpolgármestert nem tartja korruptnak, csak alkalmatlannak.

MTI Itthon

Tarlós: a parlament rendezi a fővárosi parkolás ügyét

Tarlós István szerint az önkormányzatokat érintően idén még csak egyszerűbb módosítások lehetnek, a közigazgatási rendszer alapvető változásai 2014-től várhatók. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjúban azt mondta: úgy véli, a Fővárosi Közgyűlés akár már ősztől 34-35 plusz 1 taggal működhet. Beszélt arról is, az új parlamentnek az elsők között kell rendeznie a budapesti parkolás kérdését.

Reflex

Holnapra megforgatják?

Cikkük pontosan idézte Orbán Viktor szavait, aki szerint „sem módunk, sem szándékunk arra, hogy eltoljuk az...

MTI Itthon

Tarlós István főpolgármester akar lenni

Ha felkérik, elindul a főpolgármesteri tisztségért a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, Tarlós István, aki szerint a mai politikai környezetben könnyen ledolgozható a négy évvel ezelőtti egy százalékos különbség, amellyel 2006-ban Demszky Gábor legyőzte őt.

HavariaPress Itthon

Trágár emailek Tarlós nevében

Rendőrségi feljelentést tett hétfőn Tarlós István, mert közlése szerint valaki a nevével visszaélve ordenáré üzeneteket küldözget az interneten - jelenti a HavariaPress.

hvg.hu Itthon

Tarlós jogászokkal vizsgáltatná a fővárosi szerződéseket

Tarlós István szerint a jelenlegi 67 fős Fővárosi Közgyűlést 35 fősre lehetne csökkenteni akár már idén ősztől is. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában a sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „nincs benne vad vágy” az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről „előásson valamit”, de ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére, jogászcsapattal fogja vizsgáltatni a létező szerződéseket.

hvg.hu Itthon

Tizenkilenc év fővárosi politika

Az elmúlt csaknem két évtized alatt Budapesten az SZDSZ és Demszky Gábor folyamatosan irányító szerepet játszott, miközben a konfliktusok hol a kormánnyal, hol a kerületekkel, hol pedig a koalíciós partnerrel éleződtek ki.

hvg.hu Itthon

Orbán újabb ígérete: visszafizettetik a végkielégítéseket

Orbán Viktor szerint azzal, hogy a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció szétesett, Budapest nagyon súlyos és közvetlen veszélybe került. A Fidesz elnöke ezt Tarlós István A nemzet fővárosa címet viselő Budapest-programjának óriási sajtóérdeklődés mellett megtartott bemutatóján mondta szerdán.

hvg.hu Itthon

Tarlós tervei Budapest rendbetételére

A nemzet fővárosa című Budapest-program azért készült, hogy lehessen vitatkozni róla, és örülnek, ha az állampolgárok javító, módosító javaslatokat fűznek hozzá és kiegészítik - mondta Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke szerdán Budapesten, amikor bemutatta programját.

hvg.hu Vélemény

Tarlós: "Nem kellett volna talicskával kitolni a milliárdokat a BKV-tól"

Tarlós István, Orbán Viktorral egyetemben, szerdán hirdeti meg Budapest alternatív városfejlesztési programját. A programról alig tudtunk kiszedni belőle valamit, ugyanakkor kiderült: miközben keményen bírálja a főváros szocialista vezetését, van az MSZP-ben egy vonulat, amellyel együtt tudna dolgozni.

hvg.hu Itthon

Nem téma a házban a Fővárosi Közgyűlés feloszlatása

Nem dönt az Országgyűlés hétfőn a Fővárosi Közgyűlés feloszlatását lehetővé tevő törvénymódosításról, ugyanis a házbizottság rendkívüli ülésén az MSZP és az SZDSZ nem támogatta a házszabálytól eltérést - közölte Répássy Róbert sajtótájékoztatón, a Parlamentben.

1
89 90 91 92 93 94 95

A címlapról ajánljuk