MTI Itthon

Tarlós: önkormányzati reform csak 2014-től lehetséges

Tarlós István szerint a fővárosi közigazgatás átalakítását – konszenzusban az ellenzékkel – meg kell lépni, ahogy az egész önkormányzati rendszer reformját is, de ezek a lépések csak 2014-től vezethetők be − írta a Népszava.

MTI Itthon

Tarlós nem tartja korruptnak Demszkyt

Tarlós istván, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője ellenzéki többséget szeretne a felügyelőbizottságokban - közölte a Vasárnapi Híreknek adott interjújában, s azt is elmondta, hogy a főpolgármestert nem tartja korruptnak, csak alkalmatlannak.

MTI Itthon

Tarlós: a parlament rendezi a fővárosi parkolás ügyét

Tarlós István szerint az önkormányzatokat érintően idén még csak egyszerűbb módosítások lehetnek, a közigazgatási rendszer alapvető változásai 2014-től várhatók. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjúban azt mondta: úgy véli, a Fővárosi Közgyűlés akár már ősztől 34-35 plusz 1 taggal működhet. Beszélt arról is, az új parlamentnek az elsők között kell rendeznie a budapesti parkolás kérdését.

Reflex

Holnapra megforgatják?

Cikkük pontosan idézte Orbán Viktor szavait, aki szerint „sem módunk, sem szándékunk arra, hogy eltoljuk az...

MTI Itthon

Tarlós István főpolgármester akar lenni

Ha felkérik, elindul a főpolgármesteri tisztségért a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, Tarlós István, aki szerint a mai politikai környezetben könnyen ledolgozható a négy évvel ezelőtti egy százalékos különbség, amellyel 2006-ban Demszky Gábor legyőzte őt.

HavariaPress Itthon

Trágár emailek Tarlós nevében

Rendőrségi feljelentést tett hétfőn Tarlós István, mert közlése szerint valaki a nevével visszaélve ordenáré üzeneteket küldözget az interneten - jelenti a HavariaPress.

hvg.hu Itthon

Tarlós jogászokkal vizsgáltatná a fővárosi szerződéseket

Tarlós István szerint a jelenlegi 67 fős Fővárosi Közgyűlést 35 fősre lehetne csökkenteni akár már idén ősztől is. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában a sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „nincs benne vad vágy” az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről „előásson valamit”, de ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére, jogászcsapattal fogja vizsgáltatni a létező szerződéseket.

hvg.hu Itthon

Tizenkilenc év fővárosi politika

Az elmúlt csaknem két évtized alatt Budapesten az SZDSZ és Demszky Gábor folyamatosan irányító szerepet játszott, miközben a konfliktusok hol a kormánnyal, hol a kerületekkel, hol pedig a koalíciós partnerrel éleződtek ki.

hvg.hu Itthon

Orbán újabb ígérete: visszafizettetik a végkielégítéseket

Orbán Viktor szerint azzal, hogy a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció szétesett, Budapest nagyon súlyos és közvetlen veszélybe került. A Fidesz elnöke ezt Tarlós István A nemzet fővárosa címet viselő Budapest-programjának óriási sajtóérdeklődés mellett megtartott bemutatóján mondta szerdán.

hvg.hu Itthon

Tarlós tervei Budapest rendbetételére

A nemzet fővárosa című Budapest-program azért készült, hogy lehessen vitatkozni róla, és örülnek, ha az állampolgárok javító, módosító javaslatokat fűznek hozzá és kiegészítik - mondta Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke szerdán Budapesten, amikor bemutatta programját.

hvg.hu Vélemény

Tarlós: "Nem kellett volna talicskával kitolni a milliárdokat a BKV-tól"

Tarlós István, Orbán Viktorral egyetemben, szerdán hirdeti meg Budapest alternatív városfejlesztési programját. A programról alig tudtunk kiszedni belőle valamit, ugyanakkor kiderült: miközben keményen bírálja a főváros szocialista vezetését, van az MSZP-ben egy vonulat, amellyel együtt tudna dolgozni.

hvg.hu Itthon

Nem téma a házban a Fővárosi Közgyűlés feloszlatása

Nem dönt az Országgyűlés hétfőn a Fővárosi Közgyűlés feloszlatását lehetővé tevő törvénymódosításról, ugyanis a házbizottság rendkívüli ülésén az MSZP és az SZDSZ nem támogatta a házszabálytól eltérést - közölte Répássy Róbert sajtótájékoztatón, a Parlamentben.

hvg.hu Itthon

Az ellenzék szerint nem szűnt meg a fővárosi koalíció

Az SZDSZ szerint megszűnt a fővárosi koalíció, ám a Fidesz, a KDNP és az MDF szerint nem – legalábbis ezt közölte John Emese, az SZDSZ fővárosi képviselőcsoportjának vezetője a hétfői, ötpárti egyeztetés után.

hvg.hu Itthon

Az MSZP nem akar új választást a fővárosban

A Fidesz azt kezdeményezi: minden képviselő mondjon le a Fővárosi Közgyűlésben, hogy minél előbb új választást lehessen tartani; a közgyűlés feloszlathatósága érdekében törvénymódosítást is kezdeményeznek. Az MSZP-s Burány Sándor erre azt mondta, "nem támogatja a Fidesz azon törekvéseit, amelyek nem a városlakók problémáinak megoldását, hanem a káosz előidézését szolgálják".

hvg.hu Itthon

Az MSZP kilép a koalícióból, a Fidesz kisegíti Demszkyt

A Fidesz segíteni fogja a főváros működőképességének fenntartását, "már amennyire az MSZP áldásos tevékenysége után ez lehetséges" - közölte Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azután, hogy Demszky Gábor kezdeményezésére kedden megbeszélést folytatott a szabad demokrata főpolgármesterrel. Az MSZP - miként az várható volt - kilép a fővárosi koalícióból.

hvg.hu Itthon

Orbán: "a 2010-es az elmúlt 20 esztendő legveszélyesebb költségvetése"

A Gyurcsány-Bajnai kormányok úgy kezelik az országot, mintha az egy nagy BKV lenne – ez volt a vezérmotívum a Fidesz politikai évadnyitó gyűlésén Budapesten, a Millenárison. A gyűlésen országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök, önkormányzati, helyi és megyei tisztviselők vettek részt

1
91 92 93 94 95 96 97

A címlapról ajánljuk