MTI/hvg.hu Itthon

Orbán: „Gyurcsány irányít, Bajnai a dublőr”

Pénteken három óra után megkezdődött a Fidesz politikai évadnyitó gyűlése Budapesten, a Millenárison; a rendezvényen a napi aktuális kérdéseket és az elkövetkező időszak feladatait tekintik át.

HVG Itthon

Hagyó Miklós bukása és a Városháza bizantikus viszonyai

A nagypolitikai érdekek sajátosan jelennek meg a Budapest irányításában részt vevő pártok összecsapásában, sok esetben meglepő együttműködésében. Így például kitörő örömmel fogadták az MSZP bizonyos köreiben, amikor a BKV közgyűlési felügyeletét a szocialista Hagyó Miklós helyett Horváth Csabára bízták. A szocialista pártközpontban sokan ugyanis a Hagyó-csapat országos hatalomátvételétől tartanak. Demszky húzása ezekre az ambíciókra mért óriási csapást – írja a HVG csütörtökön megjelenő száma.

MTI Itthon

Capital-cégek helyesbítik Tarlós Istvánt

Nem a Political Capital adott lobbi-tanácsokat a BKV-nak, hanem a GPS Capital Kft., s nem 32, hanem 25 millió forintért - állítja lobbicég Tarlós István szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

MTI Itthon

Margit híd: Tarlósnak tetszik Hagyó pontonhídas ötlete

Tarlós István szerint működőképes gondolat a Margit híd felújításának idejére létesítendő ideiglenes pontonhíd. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője csütörtökön azt mondta: csak a költségek pontos ismeretében lehet ez ügyben véglegesen állást foglalni.

MTI Itthon

Kifakadt az MSZP és az SZDSZ Tarlós István "szebb jövője" miatt

Tarlós István azt mondta, nem tudta, hogy bizonyos szavakat törölni kell a magyar nyelv értelmező szótárából. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője a hétvégi szereplését bíráló fővárosi MSZP-SZDSZ-közleményre reagálva hétfőn hangsúlyozta, nem volt tudomása arról, hogy a nyilasok használták a "Szebb jövőt" kifejezést.

MTI Itthon

Tarlós is, Demszky is bizakodó

Demszky Gábor és a fővárosi önkormányzat ellenzéki frakcióvezetői szerint is sikeres, konstruktív, nyitott és kompromisszumkészséget jelző volt az a szerdai találkozó, amelyen a főpolgármester kezdeményezésére a főváros ez évi költségvetéséről és arról egyeztettek, hogy milyen módon érhető el annak ellenzéki támogatása.

Vélemény

Liberális Klub: Para-Kovács lefasisztázta Tarlóst

Bár az elmúlt években rengeteg terv született a Moszkva tér fölújítására, ezek a tervek mind az asztalfiókban maradtak. Nem igazán kristályosodtak ki az álláspontok a Budai Liberális Klub szervezésében tartott vitaesten sem, ahová meghívták Para-Kovács Imre írót- újságírót és Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettest. 2010-től a főpolgármester „a nagyszerű Tarlós István, régi, bejáratott fasiszta” lesz - jósolta Para-Kovács. Ezen megütköztünk.

MTI Itthon

Orbán tájékoztatja a Fidesz fővárosi politikusait

Súlypontmegjelölő, feladatrangsoroló eligazítást tartott csütörtökön délután Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt fővárosi polgármestereinek, frakcióvezetőinek és a Fővárosi Közgyűlés 30 fős képviselőcsoportjának - tudta meg az MTI magukat megnevezni nem kívánó ellenzéki politikusoktól.

HVG Hetilap

Politikusi elszólások, beszólások

Idézetgyűjteményt állított össze az SZDSZ Tarlós István ellenzéki főpolgármester-jelölt elszólásaiból, de a Fidesz is egy Gyurcsány- elszólást választott plakátkampánya mottójául. Nem egyértelmű, hogy egy elszólás mikor stigmatizál, és mikor lesz belőle aranyköpés.

MTI Itthon

Molnár: az MSZP nem asszisztál Tarlós kampányához

Nem találkoznak Tarlós István főpolgármester-jelölttel a fővárosi szocialista és liberális polgármesterek, közleményük szerint nem kívánnak asszisztálni a független, de a Fidesz, a KDNP és a Jobbik támogatásával induló jelölt választási kampányához - jelentette be Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke szerdán. Tarlós István ezek után "nem ragaszkodik" ahhoz, hogy a kerületeket bejáró körútján felkeresse a kerületi polgármestereket.

Társadalom

Nem oda Óbuda?

Három eddigi alpolgármestere közül kerül ki a főpolgármesterségre kacsingató Tarlós István óbuda-békásmegyeri polgármester utóda. A Centrumtól a MIÉP-ig támogatott fideszes jelöltnek kedvez, hogy az MSZP és az SZDSZ egymásra is fúj.

Itthon

Főpolgármester-jelölési variációk

Demszky, Molnár, Tarlós, Katona - ez a parlamenti pártok főpolgármester-jelöltjeinek valószínűsíthető névsora. Lapzártánkig azonban csak az SZDSZ tette le hivatalosan is a voksát: ragaszkodik a Budapestet 1990 óta irányító Demszky Gáborhoz.

MTI Itthon

Tarlós István a fővárosi Fidesz főpolgármester-jelöltje

Tarlós Istvánt, Óbuda jelenlegi független polgármesterét nevezte meg főpolgármester-jelöltnek a Fidesz budapesti választmánya csütörtökön; személyéről a jövő héten előbb az országos elnökség, majd a párt országos választmánya dönt szombaton.

MTI Itthon

Tirts, Fónagy, Tarlós, Cselovszki is lehet főpolgármester-jelölt

Nem született végleges döntés a Fidesz főpolgármester-jelöltjéről a párt szerdai budapesti választmányi ülésén. A következő hetekben négy lehetséges jelölt, Tirts Tamás, Fónagy János, Tarlós István és Cselovszki Zoltán személyéről és programjáról indul egyeztetés - közölte Kupper András, a párt budapesti elnöke újságírókkal a tanácskozás után.

1
91 92 93 94 95 96 97

A címlapról ajánljuk