MTI Itthon

Garázst tömött tele robbanóanyaggal, itt a vádemelés

Robbanóanyaggal, lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés miatt vádat emeltek egy tatabányai férfi ellen, aki egy garázst megtöltő arzenált és robbanóanyag-készletet halmozott fel - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

hvg.hu Itthon

Nincs szél, így ma is rémisztő a szmogtérkép

Miskolcon és Tatabányán a legrosszabb a helyzet, ahol az egészségügyi határérték két és félszeresét éri el a légszennyezettség, de Százhalombattán, Salgótarjánban, Debrecenben és Budapesten sem egy életbiztosítás ma utcára menni.

hvg.hu Itthon

Durva orvoshiány van a tatabányai szülészeten, hónapok óta nem találnak szakembert

Petíció indult a tatabányai anyák kezdeményezésére azért, hogy a Szent Borbála Kórház vezetősége tegyen valamit az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán tapasztalható orvoshiány ellen. Az ott dolgozók túlterheltek, a kismamák attól félnek, hogy ők is lelépnek. A kórház főigazgatója szerint hónapok óta keresik az utánpótlást, egyelőre hiába.

hvg.hu Gazdaság

Itt a nagy ötéves jégpályaterv

Tető alá került az 1984 óta működő tatabányai jégpálya: a 260 millió forintos beruházáshoz 170 milliós TAO-támogatást kapott a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület. Az önerőt a város költségvetéséből biztosították. A sportági szövetség öt éven belül minden megyeszékhelyre szeretne fedett jégpályát.

hvg.hu Itthon

12 tanár mondott fel egy iskolában a fideszes igazgató miatt

Hiába szavazott ellene a tantestület és a diákönkormányzat többsége, újabb öt évre Pleier Tamás tatabányai Fidesz-képviselőt nevezték ki igazgatónak a városi Bárdos László Gimnáziumban. 12 tanár távozott az iskolából, közülük kilencen idén mondtak fel. A volt igazgatóhelyettes nyugdíj előtt fél évvel tanulószobáztat a középiskolában.

hvg.hu Közlekedés

Képek jöttek a tatabányai halálos baleset helyszínéről

Halálos baleset történt hétfő délelőtt Tatabányán, az 1-es főútra vezető Baross Gábor úti felhajtósávon. A Budapest irányából érkező személyautó a 48-as kilométernél a behajtani tilos tábla ellenére rákanyarodott a felhajtósávra, ahol vele szemben egy teherautó jött. A személyautó vezetője, hogy az ütközést elkerülje, járművével letért az úttestről, ahol fának csapódott. Az autó utasa a helyszínen életét vesztette, vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

hvg.hu Autó

Tatabányánál lezárták az M1-es autópályát

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalát a 42-es kilométernél. A forgalmat 55-ös kilométernél leterelik az autópályáról, visszatérni a 39-es kilométerszelvénynél lehet.

hvg.hu Itthon

Faléccel verte csaknem halálra részeges volt férjét egy nő

Az elmúlt években egyre többet ivott és fokozatosan lecsúszott a tatabányai vállalkozó. Elvált felesége megengedte neki, hogy nála lakjon, de gyakran veszekedtek. Egy nap a nő egy nem is túl nagy faléccel annyira összeverte volt férjét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség vádat emelt.

1 2 3 4 5 6 7
17
A címlapról ajánljuk