hvg.hu Itthon

Teréz körúti robbantás: több mint 300 bejelentés van már, egy nő is jelentkezett

A Teréz körúti robbantás ügyében 320 bejelentés érkezett a rendőrségi zöld számra, és 160 kamerafelvételt foglaltak le. Az elkövető felkutatásához létrehozott oldalra 18 videó-, illetve képfelvételt töltöttek fel. A bejelentések folyamatosan ellenőrzik a rendőrséggel közösen, illetve elemzik a kamerák felvételeit – közölték a Központi Nyomozó Főügyészségtől csütörtökön.

Kiricsi Gábor Itthon

Miért gondolják erről a férfiról, hogy a robbantó tettestársa?

Sokan kiszúrták a Teréz körúti videón a tettes körül gyanúsan tébláboló férfit, de ha volt is a robbantónak cinkosa, az szerintünk aligha ez a fickó. Tettestársnak tűnik vajon az, aki az járdán ácsorogva várja meg a szögesbomba robbanását, aztán fejvesztve menekül?

hvg.hu Itthon

Megszólalt a Teréz körúti robbantásban megsérült taxis

Pár centin múlt az élete – ezt mondta a Borsnak az a taxis, aki éppen akkor hajtott el szombat éjjel a Teréz körút és a Király utca sarkánál, amikor ott robbantottak. A korábbi hírekkel ellentétben nem egy, hanem két utasa volt. A sofőr könnyű sérülést szenvedett, az autója károsodott.

hvg.hu Itthon

Széles Gábor megoldotta a Teréz körúti robbantás rejtélyét

A jobboldali médiatulajdonos szerint nő lehet a Teréz körúti robbantás elkövetője, hiszen az arca és alkata is nőies, haját is feltűzhette a sapka alatt. Széles Gábor szerint tehát egy szerelmi háromszög lehetett a robbantás hátterében.

hvg.hu Itthon

Felébresztették a kómából a rendőrnőt

Lapértesülés szerint A. Szabina egyelőre nem emlékszik a Teréz körúton történtekre, de ez nem jelenti azt, hogy később sem fog. A robbantás másik rendőr sérültjét is kihallgatták már a kollégái.

Gergely Zsófia Itthon

„Ez az ember nem először robbantott” – amit a profik gondolnak a Teréz körúti támadásról

Profi meló volt a Teréz körúti robbantás: az elkövető vagy kapott kiképzést, vagy magát képezte addig, míg ekkora magabiztossággal tudta véghezvinni a támadást – ez a hvg.hu-nak nyilatkozó tűzszerészek véleménye. Aki így hozza működésbe a szerkezetet, az biztosra megy, ráadásul az ilyen "szegények bombáját" még keresőkutyákkal sem mindig lehet kivédeni.

Mizsur András Itthon

Már sejtjük, hogy merre járhatott a körúti robbantó

A hétfőn nyilvánosságra hozott kamerafelvételek alapján beazonosítottuk azt az erzsébetvárosi szállodát, amely előtt biztosan elhaladt a Teréz körúti robbantó. Egy Kertész utcai szórakozóhely kamerája azt is rögzítette, hogy merre hagyhatta el a körutat a robbantó.

MTI Itthon

Ellepték a rendőrök Ferihegyet a körúti robbantás miatt - fotók

Bombakereső kutyákkal járőrőznek a tűzszerészek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójában, a rendőrök pedig az autókat is átvizsgálják. A szigorított ellenőrzést a múlt heti budapesti robbanás miatt vezették be. A Teréz körút 2-4. előtt szeptember 24-én este történt robbanás, amelyben két rendőr megsérült.

MTI Itthon

Robbanóanyagok után kutat a rendőrség a magyar határokon

A szigorított ellenőrzés során a rendőrség kockázatelemzés alapján vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és gépjárműveiket robbanóanyagok után kutatva - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd délután.

MTI Itthon

Orbán: le kell vadászni a Teréz körúti robbantót, bármi is az ára

Semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármilyen összefüggés lenne a migránsválság és a szombati Teréz körúti robbantás között – ezt mondta a miniszterelnök az M1-nek kedden adott interjúban. Úgy fogalmazott: "ha kizárni talán nem is lehet, de ebben a pillanatban semmi erre utaló jel nincs, ami azért mégis megnyugtató".

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk