hvg.hu Autó

Európában is beindul a Tesla

Gyorsabban juthatnak hozzá az európai fogyasztók Tesla elektromos autókhoz, miután az amerikai cég megnyitotta első gyárát a kontinensen.

hvg.hu Vállalkozás

Az Audi begyújtja az elektromos rakétákat

Eddig volt az "energiatakarékos", "hangtalan", "nulla emissziós" és a "félelmetesen gyorsuló" jelzőkkel leírt elektromos autó. Mostantól pedig hozzá lehet írni azt is, hogy "nagy hatótávolságú". Ezt ígéri az LG és a Samsung – egy Audiban.

Németh András Világ

Fogyó eszközök: az elektromos autók mellékhatásai

Gyökeresen átalakítja az autóipart, a szervizek munkáját és az energiahálózatok működését az elektromos autók terjedése. Még akkor is, ha hosszabb távon sokan inkább az üzemanyagcellás autókat tartják a jövő járműveinek.

hvg.hu Autó

Drónnal szálltak a Tesla-gyár fölé – megnézhető 4K-ban is

A kaliforniai Fremontban működő gyáregység a világ második legnagyobb alapterületű épülete, a mérete 510 ezer négyzetméter, ami 95 amerikaifutball-pálya méretével egyenlő. Közzétettek egy quadrokopterrel készített videót a gyáregységről, amely akár 4K-s felbontásban is nézhető.

Szabó M. István Vállalkozás

A Tesla után a Samsung is orrba vágja az L. Simon-i logikát

A megújuló energiát használó háztartások legérzékenyebb pontja eddig az energiatárolás volt. Aztán a Tesla néhány hete bemutatta a megoldást: a Powerwallt. És bár a háztartási méretű akkumulátortelep árcédulája miatt továbbra is akadnak fanyalgók, a falra szerelhető, kompakt eszköz hétköznapi létjogosultságát most a dél-koreai globál cég is visszaigazolja. Aki ilyet szerel a garázsába, az este is nyugodtan használhatja a napenergiát.

hvg.hu Autó

Videó: Gigantikus akkugyárat épít a Tesla Nevadában

Épül a Tesla új gigalétesítménye Nevadában, ahol az elektromos hajtású autókra szakosodott gyártó a lítium-ion akkumulátorokat gyártja majd. A gyár alig valamivel lesz kisebb a világ legnagyobb gyárlétesítményénél, és 6500 dolgozó vesz majd részt a munkában.

hvg.hu Vállalkozás

A barátainál csövezik a Tesla-vezér

Elon Musk évente több mint 13 milliárd dollárt tesz zsebre, és van is egy 17 milliós, óceánparti vityilója Los Angelesben, de Silicon Valley-ben – ahol cége, a Tesla székel – gyakran a barátainál húzza meg magát, többek között Larry Page Google-főnöknél.

1
24 25 26 27 28 29 30

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával