hvg.hu Gazdaság

Megállapodtak a Brexit feltételeiről

A tárgyalások második szakaszának megkezdését javasolja az EU. Erre szűk ötszáz nap van, ezért két év átmeneti időszak várható a britek EU-ból való kilépése, 2019. március 29-e után. A brit kormányfő azt ígérte: garantálják a szigetországban élő uniós polgárok jogait.

hvg.hu Világ

Theresa May megint visszaszólt Trumpnak

Megy az adok-kapok a két szövetséges ország vezetője között, amióta Trump egy brit szélsőjobboldali szervezet videóit osztotta meg a Twitterén.

hvg.hu Tech

Belenyúltak a Brexitbe is az oroszok?

Az amerikai elnökválasztás idején az USA-ban biztosan dübörgött az orosz propaganda, de úgy tűnik, a Brexithez is hozzájárulhattak Putyinék. A britek biztosan szeretnék tudni, hogy a Facebookon és a Twitteren közzétettek-e szavazókat befolyásoló álhíreket, a politikusok nyomást is gyakorolnak a közösségi oldalakra.

MTI Világ

A britek elégedetlenek a kormányukkal

A britek csaknem kétharmada elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amelyet a kormány a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokon nyújt. A legújabb felmérés szerint a kilépést rossz döntésnek minősítő, jó ideje relatív többségben lévő tábor előnye is nőtt a Brexitet változatlanul helyeslőkkel szemben.

MTI Gazdaság

Maradásra kéri a magyar dolgozókat is Theresa May

Theresa May brit kormányfő a konzervatívok pártkongresszusán azt kérte, hogy a Nagy-Britanniában élő és dolgozó külföldi EU-állampolgárok a brit uniós tagság megszűnése után is maradjanak az országban.

hvg.hu Gazdaság

Széttépik a magára maradó „fogatlan brit oroszlánt” a vetélytársak?

A Boeing azt kockáztatja, hogy felmondjuk a brit légierő összes megrendelését – fenyegette meg az amerikai óriást Nagy-Britannia hadügyminisztere. Sir Michael Fallon nem véletlenül dühös, hiszen az amerikai cég sikeresen víz alá nyomta kanadai vetélytársát, a Bombardiert, amely Észak-Írország legnagyobb munkáltatója.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk