MTI Világ

A londoni metrót is veszélyeztetheti a kiégett toronyház

Több ezren tüntettek Londonban a miniszterelnöki hivatalnak otthont adó Downing Street előtt, Theresa May brit miniszterelnök lemondását követelve. A tiltakozók szerint a konzervatív párti kormány és a Kensington and Chelsea kerület konzervatív vezetésű tanácsa nem tett megfelelő lépéseket a kerület északnyugati szélén a 24 emeletes Grenfell Tower toronyházban pusztító szerdai tűzvész károsultjainak megsegítésére. Ezt szombat délutáni nyilatkozatában Theresa May is elismerte.

MTI Világ

Kiszivárgott, mikor távozna Theresa May a nagy bukta után

Theresa May brit miniszterelnök hétfőn elnézést kért a kormányzó Konzervatív Párt frakciójától a múlt heti parlamenti választások eredményéért. Az ülésen a kiszivárgott információk szerint arról is beszélt, hogy a frakció döntésén múlik, meddig álljon ő a kormány élén.

MTI Világ

Megalakult Theresa May új kormánya

Javarészt a korábbi minisztereivel folytatja kormányzását Theresa May. Az új, formális koalíciós megállapodással nem járó együttműködést az unionista párttal képzelik el a konzervatívok, ennek első első főpróbája június 27-én lesz.

MTI Világ

Theresa May ellen fordultak már pártja tagjai is

A kormányzó brit Konzervatív Párt tagjainak csaknem 60 százaléka azt szeretné, ha Theresa May miniszterelnök távozna tisztségéből, miután a csütörtökön tartott választáson a párt elveszítette abszolút parlamenti többségét.

MTI Világ

Megvan az új brit kormány, May kikerült egy nagy kérdést

Változatlan személyi összetétellel alakult meg péntek este az új brit kormány belső kabinetje. Theresa May bocsánatot kért a tévében azoktól a konzervatív képviselőktől, akik meg nem érdemelten veszítették el a mandátumukat. Arra a kérdésre, hogy gondolt-e a lemondásra, kitérő választ adott.

Smal János Világ

End of May?

Elemzés a brit helyzetről, helyből.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Tapsoljanak vagy sírjanak a magyarok Theresa May öngólja miatt?

Saját kormányának adta a legnagyobb pofont Theresa May, aki a választási bukás ellenére folytathatja a kormányzást. A legtöbbet rövid távon azok veszíthetik, akiket érint a Brexit, ám hosszabb távon van arra remény, hogy a jelenlegi kilátásoknál kedvezőbb megoldás szülessen.

hvg.hu Világ

Theresa May marad Nagy-Britannia miniszterelnöke

Kormányalakítási megbízást kért és kapott péntek délben az angol királynőtől a csütörtöki választásokon a várakozásokhoz képest súlyosan alulteljesítő, ám így is a legtöbb mandátumot szerző Konzervatív Párt vezetője.

Csanádi Márton Nagyítás

Edzőteremből és mosodából indult a brit fülkeforradalom – a választás képei

Bár a kormányzó konzervatív párt hatalma megerősítése érdekében hirdetett előrehozott választásokat Nagy-Britanniában, a csütörtöki voksolás eredménye szerint a Theresa May vezette toryk elvesztették kormányalkotó többségüket a parlament alsóházában, de a Jeremy Corbyn vezette Munkáspártnak sem lett abszolút többsége. Ennek ellenére mindkét párt vezetője bejelentkezett a kormányzásra.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk