MTI Autó

Engedélyhez kötik a behajtást egy magyar világörökségnél

Életbe léptek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj környékén a teherforgalmat kezelő, a helyi lakosság életkörülményeit javító forgalmi változások – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

hvg.hu Gazdaság

Rendet vágtak a Tokaj környéki teherforgalomban

Péntektől életbe léptek a Tokaj környéki teherforgalmat komplexen kezelő forgalmi változások. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendelkezése szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) az érintett szervezetekkel, önkormányzatokkal egyeztetve, komplex forgalomszervezési csomagot léptetett életbe, mely alaposan átrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén áthaladó tranzit-kamionforgalmat. Több mellékút főúti átsorolást kapott, a 38-as főút egy szakasza mellékúttá vált, egyidejűleg azonban teherforgalmi korlátozások is életbe léptek.

MTI Gasztro

Hungarikum díjat kapott a tokaji borvidék és az aszú

A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden - közölte Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke és Szakál Zoltán, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj Világörökségi Gondnokság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Tokajban.

hvg.hu Itthon

Kislányt vert az utcán egy 17 éves fiú

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy fiatalkorú fiúval szemben, aki egy gyerekkorú kislányt bántalmazott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

MTI Gazdaság

Lassan leszedik az összes aszút a tokaji borvidéken

A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.

hvg.hu Gasztro

Oscar-díjas magyar borász

A World Wine Symposium a világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak, borászainak, borszakértőinek fóruma. Az öt éve életre hívott szervezet ez idáig egyetlen termelőnek szavazta meg a legnagyobb elismerést, a borvilág Oscar-díját. Most a második, aki felíratkozhatott a legnagyobbak közé: Szepsy István Tokaj-Hegyaljáról. A kitüntetést november 8-án vette át Olaszországban.

MTI Vállalkozás

Tokajit csak Tokajban lehet palackozni

A tokaji borok eredetvédelmét a borvidéki rendtartási előírások módosításával kívánja megerősíteni a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa, új értékeket határoznak meg az aszúbor minimális összes alkohol és maradék cukortartalmára, emellett a Tokaji megnevezéssel forgalomba kerülő borokat jövő nyártól csak helyben lehet majd palackozni.

MTI Gazdaság

Orbánék elé került a Tokaj-program

November végéig a kormány megtárgyalja a Tokaj-programot: érdemi döntések születnek majd a hegyaljai borászat további támogatásáról, a törvényi feltételekről, ugyanakkor cél egy Tokaj világörökségi program elfogadása is - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Tolcsván.

SZJ Gasztro

A bor világpolgára - Tokaj szerelmese

Ki is az a bor virtuóz? Egyáltalán miért érdekes ez? Egy svéd, akinek húsz éve szenvedélye a bor. Járja a világot, kóstolóról kóstolóra, pincészetről pincészetre utazik, és a saját rendszerében pontszámoktól mentesen, igen beszédes kis skála szerint értékeli a borokat. Felfedezte magának Magyarországot, és beleszeretett a tokaji borokba.

hvg.hu Vállalkozás

Bezárják a tokaji borvidéket

Tokaj zárt borvidék lesz, ami annyit jelent, hogy a jövőben tokaji borként csak azok a borok hozhatók forgalomba, amelyek nemcsak a borvidéken termelt szőlőből készültek, hanem helyben, azaz a tokaji borvidéken is palackoztak.

MTI Itthon

Két ember halt meg egy tokaji háztűzben

Kigyulladt egy családi ház Tokajban szerda este, a tűzben két ember meghalt - értesült az MTI a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

I.N. Gasztro

Kóstolni bolondulásig

Idén februárban már negyedszer hívják furmintozni a szervezők a hazai borisszákat. Az éttermi, borkereskedői akciók mellett elmaradhatatlan esemény a Nagy Furmint Február Kóstoló, amelyen Magyarország több borvidékéről több mint száz furmintot lehetett tesztelni.

hvg.hu Gasztro

Ha február, akkor furmint

Az idei már a negyedik olyan év, amikor a február a furmintról szól. Számos program várja a borkedvelőket Soprontól Tokajig, Pécstől Budapestig.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk