MTI Gazdaság

Lassan leszedik az összes aszút a tokaji borvidéken

A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.

hvg.hu Gasztro

Oscar-díjas magyar borász

A World Wine Symposium a világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak, borászainak, borszakértőinek fóruma. Az öt éve életre hívott szervezet ez idáig egyetlen termelőnek szavazta meg a legnagyobb elismerést, a borvilág Oscar-díját. Most a második, aki felíratkozhatott a legnagyobbak közé: Szepsy István Tokaj-Hegyaljáról. A kitüntetést november 8-án vette át Olaszországban.

MTI Vállalkozás

Tokajit csak Tokajban lehet palackozni

A tokaji borok eredetvédelmét a borvidéki rendtartási előírások módosításával kívánja megerősíteni a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa, új értékeket határoznak meg az aszúbor minimális összes alkohol és maradék cukortartalmára, emellett a Tokaji megnevezéssel forgalomba kerülő borokat jövő nyártól csak helyben lehet majd palackozni.

MTI Gazdaság

Orbánék elé került a Tokaj-program

November végéig a kormány megtárgyalja a Tokaj-programot: érdemi döntések születnek majd a hegyaljai borászat további támogatásáról, a törvényi feltételekről, ugyanakkor cél egy Tokaj világörökségi program elfogadása is - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Tolcsván.

SZJ Gasztro

A bor világpolgára - Tokaj szerelmese

Ki is az a bor virtuóz? Egyáltalán miért érdekes ez? Egy svéd, akinek húsz éve szenvedélye a bor. Járja a világot, kóstolóról kóstolóra, pincészetről pincészetre utazik, és a saját rendszerében pontszámoktól mentesen, igen beszédes kis skála szerint értékeli a borokat. Felfedezte magának Magyarországot, és beleszeretett a tokaji borokba.

hvg.hu Vállalkozás

Bezárják a tokaji borvidéket

Tokaj zárt borvidék lesz, ami annyit jelent, hogy a jövőben tokaji borként csak azok a borok hozhatók forgalomba, amelyek nemcsak a borvidéken termelt szőlőből készültek, hanem helyben, azaz a tokaji borvidéken is palackoztak.

MTI Itthon

Két ember halt meg egy tokaji háztűzben

Kigyulladt egy családi ház Tokajban szerda este, a tűzben két ember meghalt - értesült az MTI a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

I.N. Gasztro

Kóstolni bolondulásig

Idén februárban már negyedszer hívják furmintozni a szervezők a hazai borisszákat. Az éttermi, borkereskedői akciók mellett elmaradhatatlan esemény a Nagy Furmint Február Kóstoló, amelyen Magyarország több borvidékéről több mint száz furmintot lehetett tesztelni.

hvg.hu Gasztro

Ha február, akkor furmint

Az idei már a negyedik olyan év, amikor a február a furmintról szól. Számos program várja a borkedvelőket Soprontól Tokajig, Pécstől Budapestig.

I.N. Gasztro

Aszúszeánsz a Disznókővel – húsz év borai

Már a brosúrát lapozgatva is elgyengült az ember: a minap a budapesti Kempinski szállóban húsz év aszúit lehetett megkóstolni az egyik legkövetkezetesebb borstratégiát vivő tokaji pincészet kincsestárából.

MTI Itthon

Elutasította Magyarország keresetét az Európai Bíróság

Elutasította az Európai Unió Bíróságának törvényszéke csütörtökön Magyarország keresetét, amelyben megtámadta, hogy a bizottság felvette az úgynevezett E-Bacchus jegyzékbe a szlovákiai "Vinohradnícka oblast' Tokaj", vagyis Tokaj borvidék megjelölést mint oltalom alatt álló védjegyet.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk