MTI Itthon

Kidobták a lottónyertes milliós szelvényét Borsodban

Csalás gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség egy lottónyeremény ügyében, ismeretlen tettes ellen - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán. A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint egy tiszatardosi férfi kétmillió forintot nyert volna a lottószelvénye sorszámával, de a lottózó alkalmazottja azt állította, nem nyert, és nem adta vissza neki a szelvényt.

Hírszerző/FH Itthon

Tetőzött a Tisza Tokajnál

Csütörtökön délelőtt 847 centiméteren tetőzött a Tisza Tokajnál , azóta egy centimétert apadt a folyó. A Bodrog szintén apad Sárospataknál és Alsóbereckinél.

MTI Itthon

Tetőzés közelében jár a Tisza

A Tisza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajnál lassan árad, tetőzés közelében van. Szerdán még néhány centiméteres vízszintemelkedés előfordulhat - tudatta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője az MTI-t.

MTI Gazdaság

Több az aszú a vártnál a Tokaj-hegyalján

Az idei év kezdete nem kecsegtetett jó szőlőterméssel, a hűvös, csapadékos időjárás a tőkéket is megviselte. Egy kicsit azonban kárpótolta is a késői száraz ősszel, így több lett az aszú a tavalyihoz képest.

Gazdaság

Kevesebb szőlő terem a tokaji borvidéken

A kedvezőtlen időjárás miatt lényegesen kevesebb szőlő terem az idén a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, ahol a szüret időpontja is kitolódik szeptember második felére - írta az Észak-Magyarország.

MTI Gasztro

A tokaji borvidékről ír a New York Times

Európa legérdekesebb borvidékei közé tartozik a tokaji régió, nemcsak az édes aszú és az egyedi száraz fehérborok, hanem különleges, zsidó, orosz, magyar és görög elemeket ötvöző történelme és kultúrája miatt is - olvasható a The New York Times hétvégi utazási mellékletében.

MTI Kult

Holnap startol a Hegyalja Fesztivál

Szerdán kezdődik a 11. alkalommal megrendezett Hegyalja Fesztivál a két Tisza-parti város, Tokaj és Rakamaz határában; a július 18-ig tartó rendezvényen tíz színpadon kétszáz koncert szórakoztatja majd a látogatókat.

MTI Gazdaság

Az árvízzel elúszott a tokaji borturizmus

Az árvízi hírek hallatán Tokaj és környéke szolgáltatóihoz a Tourinform tájékoztatása szerint sorra érkeztek a visszamondások a csoportok és az egyéni vendégek részéről is – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság, amely szerint az elmúlt három hétben mintegy 70 százalékkal esett a vendégforgalom a térségben.

MTI Gazdaság

Tokaji: érvénytelen jogszabály a szlovák névbejegyzés alapja Brüsszelben

Az eredetvédett borok közösségi nyilvántartásában olyan jogszabály alapján tartják nyilván a Tokaj elnevezés használatát Szlovákia számára, amelyet az ország 2009-ben hatályon kívül helyezett – hívta fel a figyelmet keddi nyilatkozatában Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője.

MTI Gazdaság

Újabb tiltakozás a tokaji védelmében

Az Európai Bizottság jogsértő eljárása nyomán újonnan kiéleződött magyar-szlovák névvita a "Tokaj" eredetmegjelölés körül − közölte Tabajdi Csaba MSZP EP-delegációjának vezetője, aki az ügyben az Európai Bizottsághoz fordult.

MTI Gazdaság

Tokaji borcsata: a szlovákok nem akarnak megegyezni

Keményebb fellépést várnak a magyar kormánytól a tokaji névhasználata kapcsán a helyi szőlőtermelők és borosgazdák − fogalmazta meg a helyiek véleményét Marcinkó Ferenc, a Tokaji Hegyközségi Tanács elnöke.

hvg.hu Itthon

Tinilányok verték egymást Tokajban

Két tinédzserkorú lány esett egymásnak egy tokaji iskolában, a csetepatét társaik mobiltelefonon rögzítették; az ügyben a rendőrség garázdaság gyanúja miatt nyomoz.

hvg.hu Itthon

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Sajó mentén

A Sajón folytatódott az ütemes apadás, ennek köszönhetően szerda reggel megszüntették az árvízvédelmi készültséget - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője.

hvg.hu Itthon

A Tiszába fulladt egy fiatal nő

Holttestet találtak a Tiszában Tokajnál; a 32 éves helyi nő halálát az elsődleges orvosi vizsgálat megállapítása szerint vízbe fulladás okozta.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk