Kiutálják a toryk a meleg képviselőjüket

A jelek szerint nem indulhat Nagy-Britanniában egy politikus a 2015-ben tartandó választásokon, mert vállalta, hogy meleg. Crispin Blunt-nak 1997 óta biztos helye van a brit konzervatív pártban, ám amióta felfedte szexuális orientációját, több párttársa is megválna tőle.

hvg.hu

Az EU-állampolgárok szabad beutazásának felülvizsgálatát fontolgatja a brit kormány

Az EU-tagállamokból érkezők szabad beutazásának felülvizsgálatát fontolgatja a kormányzó brit Konzervatív Párt - mondta vasárnap megjelent nyilatkozatában Theresa May brit belügyminiszter.

MTI

"Kötélcsúszdán fennakadt seggfej" nyerte a londoni olimpiát

"Kötélcsúszdán fennakadt seggfej" nyerte a londoni olimpiát

Viccesen néz ki, nyilatkozataival gyakran megsért másokat, botrányok szegélyezik a karrierjét, mégis Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb politikusa Boris Johnson, London polgármestere. Az olimpia sikere pedig közelebb hozhatja a miniszterelnöki székhez is.

hvg.hu

Levél a toryknak

Levél a toryknak

Ön minap levelet kapott a Jobbklikk nevezetű, nagyon független arcokból álló bloggerközösségtől, amelyben – a külföldi...

Steve Hilton: londoni szürke eminenciás

A toryk agya, alacsony növésű Raszputyin, a cselszövő Gollum A Gyűrűk Urából – ilyen jelzőkkel illetik párttársai Steve Hiltont, David Cameron brit konzervatív kormányfő szürke eminenciását. A 41 éves menedzser-politikus fiatalította meg a 13 éven át ellenzékbe kényszerült tory pártot, amelyet a változás jegyében a centrum irányába mozdított el, háttérbe szorítva a hagyományos konzervatív eszméket.

HVG

Twitteren szólított fel egy újságíró megkövezésére egy brit politikus

Nagy-Britanniában őrizetbe vettek egy helyi konzervatív politikust, aki a Twitter közösségi oldalon egy újságíró megkövezésére szólított fel.

MTI

Eltűnt a brit konzervatívok előnye

Szinte teljesen eltűnt az ellenzéki brit Konzervatív Párt még alig néhány hete is jelentős támogatottsági előnye, és a vasárnap közölt legfrissebb felmérés alapján a kormányzó Munkáspárt akár hatalmon is maradhat a tavasszal esedékes parlamenti választások után.

MTI

Gyengébb lehet a font az eurónál

Egy euró alá süllyedhet a font árfolyama jövőre a brit kormány költségvetési politikája miatt, de az euró kilátásai sem túl jók, mert a valutaunió létrehozásának idején feltételezett belső konvergencia nem ment végbe, sőt ellenkező irányú folyamatok zajlanak az euróövezeten belül - áll londoni elemzők hétfőn kiadott előrejelzésében.

hvg.hu

A brit kormány kampányol Blair EU-elnökségéért

Gordon Brown brit kormányfő aktívan lobbizni kíván azért, hogy elődje, Tony Blair töltse be az Európai Unió majdani elnöki tisztségét.

hvg.hu

Népszavazási viták jegyében kezdődött a toryk kongresszusa

Megkezdődött hétfőn az ellenzéki brit Konzervatív Párt éves kongresszusa, amelyet a lisszaboni szerződésről szóló népszavazási tervek vitái öveznek.

hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X