hvg.hu Autó

Nyolcmillió hibridnél tart a Toyota

Húsz évvel ezelőtt még csak prototípus formájában létezett a legelső Prius, azóta viszont óriási népszerűségnek örvendenek a japánok hibrid hajtásláncú modelljei, melyeknek szinte nyomába sem ér a konkurencia.

Demeter Péter Autó

Így hódít a Toyota - Kipróbáltuk az új Aurist

Lehet, hogy nem a legizgalmasabb kocsikat csinálja a Toyota, de ahogy a világot saját elképzelései szerint terelgeti, az elismerésre méltó. Ilyen például a pár éve indított offenzívája, amellyel az alsó-középkategóriát is megszállja hibridjével. És néha még meggyőzni is hagyja magát az óriás, például mostantól benzies turbómotort is kínál. Kipróbáltuk a frissített Toyota Aurist.

hvg.hu Autó

Cégautós hiányt pótol a Toyota az Auris kombival

Magyarországon a japán Toyota személyautó eladásait az elmúlt években nagyobbrészt a magánvásárlások tették ki. A cégautó piac előretörését egy új kombival kívánják kiszolgálni.

hvg.hu Autó

Túl az ötmilliomodik hibriden a Toyota

A Toyota ez év tavaszán már túljutott az ötmilliomodik hibrid típus eladásán: jelenleg 19 féle hibrid személyautót és egy plug in (elektromos is hálózatról feltölthető, konnektoros) modellt forgalmaz a világ mintegy 80 országában. 2015-ig további 18 új kettős üzemmódú, köztük egy üzemanyagcellás típus piaci bevezetését ígéri.

hvg.hu Autó

Az elnök kérésére - Toyota Auris menetpróba

Izgalmas forma és kiváló vezethetőség jellemzi az új Toyota Aurist: a legfontosabb hadszíntéren, az alsó középkategóriában csatába induló modell alkotóitól maga az elnök, Akio Toyoda kérte, hogy az újdonság lendületes és merész legyen. Miután kipróbáltuk az újdonságot, állíthatjuk: a vezér jól döntött!

Biró Csongor Autó

Toyota Auris HSD teszt: jobb a hibrid, mint a dízel

Kényelmes, otthonos és takarékos családi autó az Auris hibrid. Ha nem hagytam volna abba az agykontrollt 10 éves koromban, még mielőtt igazán elkezdtem volna, mára képes lennék minden magyart leküldeni alfába, hogy amikor magukhoz térnek, az autót mint fogalmat a hibridautó fogalmával azonosítsák. A totális néphülyítés eredményeként aztán mindenki csak hibridet, többek között Auris HSD-t vásárolna. Még mielőtt South Parkos plágiummal vádolnának, tényleg azt gondolom, hogy az állami, önkormányzati, vállalati flottákban csak ilyeneknek lenne szabad közlekednie. Tisztelet azoknak, akik mutatóban ugyan, de ilyennel járnak.

Izsák Norbert Autó

Sok hűhó egy hibridért

Azt eddig is tudtuk, hogy a Toyota az egyik legzöldebb autógyártó, a Prius kategóriájának talán legtakarékosabb és -kényelmesebb kocsija, de most már az is elmondható a japán hibridekről, hogy félig-meddig európai kocsik. A Toyota ugyanis az Auris hibridverzióját Angliában, burnastoni gyárában készíti. Ott jártunk.

Biró Csongor Autó

Toyota Auris teszt: hibrid helyett jó lesz a dízel is

Nagyon jó autó a dízel Toyota Auris: kényelmes, kellemes, kis család számára praktikus, cégautónak szerény, tartós, erőforrása takarékos, nyomatékos és halk. Egyszóval: aranyat ér. Igaz, az árát is aranyban mérik.

automenedzser.hu Autó

Toyota Auris teszt: aranyat ér

Luna felszereltséggel kaptam tesztre az Aurist: a külső tükrök fűthetők és elektronikusan állíthatók, van...

Biró Csongor Autó

Toyota Auris HSD teszt: kannibalizmus a Toyotánál

Ha a visszahívási akciókban nem rendült meg a Toyota Prius iránti érdeklődés, most itt az ideje. Megszületett ugyanis a Toyota második hibridje. Az Auris HSD-t egy kategóriával lejjebb küldték harcba, de sok országban, így nálunk is, a Prius babérjaira tör.


A címlapról ajánljuk