hvg.hu Kult

Gigantikus dobshow a Trafóban

Október 27-én a Trafóban lép fel a két világhírű dobos, Terry Bozzio és Borlai Gergő, akik ezen az estén megmutatják, hogy a dobszerkó nem egyenlő csupán egy zenekar ritmus-szekciójával.

MTI Kult

Blixa Bargeld új projektje a Trafóban

A budapesti Trafóban ad koncertet új projektjével az avantgárd-ipari zene egyik legfontosabb csapata, az Einstürzende Neubauten alapítója, Blixa Bargeld. A német zenész ezúttal Teho Teardo olasz muzsikussal közös formációval lép színpadra.

hvg.hu Kult

Avantgárd ikon koncertezik a Trafóban

A Nick Cave gitárosaként is ismert német alt-rocklegenda, Blixa Bargeld egy különleges produkcióval tér vissza Magyarországra: Teho Teardo olasz filmzeneszerzővel készített új lemezét mutatja be vasárnap a Trafóban.

MTI Kult

Dupla eutanázia - súlyos témához nyúlt Mundruczó

A szeptember 28-29-i hétvégén a Trafó - Kortárs Művészetek Házában lesz a magyar premierje Mundruczó Kornél első lengyelországi rendezésének, a TR Warszawában bemutatott Denevér című előadásnak.

hvg.hu Kult

Agyvérzéssel érkezik az álomzene

A kortárs kísérletező-elektronika második hulláma tölti fel jövőhéten a Trafó Nagytermét. Az Electrify első szériájának sikere után szeptember 21-én érkezik az újabb nemzetközi eresztés, többek között olyan nevekkel, mint az amerikai Pamelia Kurstin, a finn Vladislav Delay vagy a brit Forest Swords.

hvg.hu Kult

Megszületett a ferencvárosi Városi Ferenc

15 éves születésnapját ünnepli az új évadban a Trafó, amely ennek örörmére úgy döntött, hogy megismeri a környéket ahol él. Városi Ferenc életre kél. Íme a 2013/14-es programok a Liliom–Tűzoltó sarkáról.

hvg.hu Kult

Csoda belga módra: jön a nadrágember

Fejetlen nadrágemberek, sétáló hajlabdák, és a sunyin beosonó örökség. Hogyan lesz a félelemből izgalom, a rémületből nevetés? A képzelőerő hatalom.

hvg.hu Kult

Hurrikánban zenélő héroszok jönnek

A zongorázást új szintekre emelő Brad Mehldau a New York-i jazz világot elektronikus elemekkel felrázó dobossal, Mark Guiliana-val lép fel a Trafóban.

hvg.hu Kult

Brad Pitt pesti látogatása alatt született

Miről beszélget, hogyan pózol egymás előtt négy férfi a szaunában? Létezik-e férfi barátság vagy örök vetélytársak maradnak? Valamint: létezik-e fizetésemelés?

hvg.hu Kult

Csalók társasága: jövedelmező állás

Ha egy színdarabot betiltanak, az csak azt jelenti: van még színház, ami esetleg játszaná. Az a nagyobb baj, ha egy teátrumot és annak társulatát lehetetlenítik el. A TÁP színház egy régi művel a jelenre reagál.

Horeczky Krisztina Kult

Cirkusz mindennapi kenyérmorzsák helyett

Az össztársadalmi kérdésekre fókuszáló Gyújtópont színházi sorozat 2012-es, utolsó darabjaként két belga társulat koprodukciója kívánt szembesíteni azzal, amit a nagyérdemű minden egyes nap maga is megtapasztal: a válsággal.

hvg.hu Kult

A vágyak titokzatos hatalma

Táncos, koreográfus, hang-, kép- és fénytervező. Művei egyszerre minimalisták, radikálisak, finomak, erőszakosak és erősen gyökereznek a mai Japánban.

hvg.hu Kult

Csodagyerek teszi tiszteletét a Trafóban

Ő a legveszélyesebb dobos a földön és valószínűleg az egyik legtehetségesebb is. Ha a dobolásban radikálisan újszerű, egyéni játékot keresünk, jó helyen járunk Chris Dave koncertjén, ahogy akkor is, ha mai és intenzív zenei élményre vágyunk.

Vajna Tamás Kult

Elég a dögunalmas estékből: végítélet a Trafóban

A papír sok mindent eltűr, a színpad nem annyira. Aki mikrofont vesz a kezébe, felkészülhet a közönség gyors és kíméletlen reakciójára, ítéletére. Babérkoszorú vagy sárba taposás? Döntés október 7-én, vasárnap a Trafóban.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk