hvg.hu Világ

Trumpot lehetetlennek tűnik meggyőzni Irán-ügyben

Hatalmas problémákra számíthat Irán, ha újraindítja nukleáris programját - közölte Donald Trump amerikai elnök, majd őrültnek, és tragikusnak nevezte azt a 2015-ös alkut, amely alapján a perzsa állam felfüggesztette atomprojektjének továbbvitelét.

hvg.hu Világ

Trump meghívta Putyint a Fehér Házba

Donald Trump meghívta a Fehér Házba Vlagyimir Putyin orosz államfőt – erősítette meg az orosz külügyminisztérium. Moszkvában most a hivatalos meghívásra várnak.

hvg.hu Világ

Zavargásoktól tartanak az USA-ban

A pittsburghi rendőrség arra számít, hogy a városban zavargások törnek ki, ha Donald Trump amerikai elnök elbocsátja Robert Muellert, a 2016-os elnökválasztásba való állítólagos orosz beavatkozás hátterét vizsgáló különleges tanácsadót.

hvg.hu Világ

Mi változik a szíriai légicsapások után?

Tavaly áprilisban – miután az Aszad szíriai elnökhöz hű hadsereg vegyi fegyvert vetett be a fegyveres ellenzék kezén lévő területek ellen – az USA légicsapásokat hajtott végre Szíria ellen, s állítólag megsemmisítette a légierő negyedét. Abból a támadásból a jelek szerint nem tanult Aszad, s elemzők szerint kicsi az esély, hogy a mostani megtorló akció után változna Damaszkusz politikája.

Lengyel Miklós Gazdaság

Ilyen finoman még nem küldték el a francba Trump elnököt

„Ha valaki csak a saját közösségét képviseli és a másokét semmibe veszi, akkor a falnak megy.” A kínai elnök, Hszi Csin-ping figyelmeztetése az ázsiai Davos konferencián hangzott el, melyet Hajnan szigetén tartanak – Kína szubtrópusi részén.

hvg.hu Világ

Trump Putyint és Asszadot fenyegeti

Nagy árat kell fizetnie a legutóbbi vegyi fegyveres támadásért Asszad szíriai elnöknek, valamit a damaszkuszi rezsimet támogató Iránnak és Oroszországnak- írta vasárnapi Twitter-üzenetében Donald Trump amerikai elnök.

hvg.hu Világ

Már senki sem tudja, meddig maradnak az amerikaiak Szíriában

Donald Trump amerikai elnök utasította a hadsereg vezetőit, hogy ahogy lehet, vonják ki a Szíriában állomásozó amerikai katonákat, s közölte azt is, azt szeretné, ha az USA arab szövetségesei vennék át az amerikaiak helyét a stabilizáció és az újjáépítés időszakában. Szerdán még mást mondott a Fehér Ház.

hvg.hu Világ

Trump kivonulna Szíriából, de mégis maradnak az amerikaiak

Az USA elkötelezett az Iszlám Állam (IS) Szíriában lévő fegyveresei elleni harc folytatása mellett – jelentette be közleményében a Fehér Ház. A nyilatkozat azt jelenti, hogy az USA már visszakozik, pedig Donald Trump kedden még azt mondta, nagyon gyorsan hazatér a közel-keleti országban lévő mintegy kétezer amerikai katona.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk