hvg.hu Gazdaság

A francia és a kanadai repülőgépgyártók közösen vágtak oda Trumpnak

A mai üzleti világban ritkán vannak meglepetések. A nagy tranzakciókat előre lehet sejteni, sokszor maguk a részvevők szivárogtatnak ki tudatosan információkat, hogy teszteljék a várható piaci, politikai reagálásokat. De az Airbus és a kanadai Bombardier repülőgyártó részlegének de facto egyesülése bombameglepetés volt.

hvg.hu Gazdaság

Széttépik a magára maradó „fogatlan brit oroszlánt” a vetélytársak?

A Boeing azt kockáztatja, hogy felmondjuk a brit légierő összes megrendelését – fenyegette meg az amerikai óriást Nagy-Britannia hadügyminisztere. Sir Michael Fallon nem véletlenül dühös, hiszen az amerikai cég sikeresen víz alá nyomta kanadai vetélytársát, a Bombardiert, amely Észak-Írország legnagyobb munkáltatója.

hvg.hu Világ

Német külügyminiszter: itt az új hidegháború, a Cold War 2.0

Az Egyesült Államok és Oroszország újra a nukleáris fegyverkezési versenyt választotta, de ezt Németország maximálisan ellenzi -hangsúlyozta Sigmar Gabriel. Németország szociáldemokrata külügyminisztere szerint valóságos jégkorszak köszöntött be Washington és Moszkva között. Ez a hidegháború 2.0- mondta Sigmar Gabriel a Bild magazinnak.

MTI / hvg.hu Világ

Gorka Sebestyén már nem dolgozik a Fehér Házban

A távozás körülményei még zavarosak. Egyes hírek szerint Gorka maga mondott le tanácsadói tisztségéről, mások szerint nem mondott le, de már nem dolgozik a (frissen felújított) Fehér Házban. Mindenesetre a lemondó leveléből több hírportál is idéz.

hvg.hu Világ

A magányos Trump - újabb lemondások

A Donald Trump munkáját segítő művészeti tanácsadó testület minden tagja lemondott, miután a neves személyiségek nem értettek egyet azzal, amit az amerikai elnök nyilatkozott a charlottesville-i incidenssel kapcsolatban. A művészeti bizottság előtt már feloszlott a vállalatvezetők tanácsa is, mivel az igazgatók is tiltakoztak Trump nézetei miatt.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk