MTI Gazdaság

Mégis Trump a nyerő?

Magasabb kamatszintre és erősebb dollárárfolyamra kell felkészülnie a világgazdaságnak - jelentette ki a Dubaiban zajló ötödik nemzetközi kormányzati csúcstalálkozón Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója.

hvg.hu Gazdaság

Három Los Angeles-i olimpia árába kerülhet Trump fala

21,6 milliárd dollárra becsüli a belbiztonsági minisztérium a 2000 kilométeres kerítés megépítését a mexikói határon. A Reuters által megszerzett tervezet szerint a fal felépítése 3,5 évig tartana, így 2020 végére készülne el. Trump falát teljes mértékben az amerikai állam finanszírozza.

hvg.hu Gazdaság

Trump hatás: az EU váratlan gesztusa Kínának a napelemháborúban

Másfél éven belül fokozatosan felszámolja Brüsszel a dömpingáron előállított kínai napelemek importját korlátozó intézkedéseket. Annak ellenére döntött így, hogy a 2013-as, eredetileg két évre szóló, de 2016 év végéig érvényben tartott határozathoz a kínaiak egyáltalán nem alkalmazkodtak. Mi változott?

hvg.hu Világ

Az országok, ahogy azokat Trump látja

Az új amerikai elnök színre lépésével eljött egy olyan világ, amiben a jól magalapozott diplomácia kapcsolatok egy Twitter-bejegyzés közzétételével semmissé válhatnak. Az alábbi cikk segít eligazodni, hogy melyik ország mire számíthat Trumptól.

hvg.hu Világ

Kuvait nem zárta le a határait

Kuvait cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a közel-keleti olajhatalom megtiltotta volna, hogy beutazzanak az országba több, főként muszlimok lakta állam polgárai. Az állítólagos intézkedést pedig még Donald Trump amerikai elnök is dicsérte. „

hvg.hu Vállalat + Vezető

Fedezékből nézné a világégést a Trumpot támogató techvezér

Az egykori PayPal-os Peter Thiel talán az egyetlen vezető a Szilícium-völgyben, akit Trump maga mögött tudhat. Neki köszönhető, hogy a tech-szektor nagyágyúi végül tárgyalóasztalhoz ültek az új elnökkel. Azonban úgy tűnik, ő sem feltétlen híve Trump politikájának, legalábbis erről árulkodik, hogy rosszabb időkre azért intézett magának egy új-zélandi állampolgárságot is.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk