hvg.hu Nagyítás

Lessen be a Vásárcsarnok kulisszái mögé!

A Vámház körúti csarnok építése 1897-ben fejeződött be Petz Samu tervei alapján (az építész alkotása többek között az Országos Levéltár és a Budapesti Műszaki Egyetem több épülete, valamint a Szilágyi Dezső téri templom). Alapterülete több mint 10 ezer négyzetméter, az úgynevezett bazilikális csarnokszerkezet 1 főhajóból, két oldalról 7-7 mellékhajóból és hátul 1 mellékcsarnokból áll. A kivitelezésben olyan cégek működtek közre, mint a pécsi Zsolnay gyár, vagy a Schlick acélszerkezeti művek. A Vásárcsarnok 1896-os átadása után mindössze kétszer szorult nagyobb felújításra, legutóbb 1994-96 között, ekkor építették be a galériára vezető mozgólépcsőket, és állították helyre az eredetileg szemétszállításra kialakított, Dunapartra vezető alagutat.

hvg.hu Gazdaság

Hotelbizniszbe fogott a "nemzet hídépítője"

A budapesti Csarnok téren épít szállodát a kifejezetten fiatal utazókra specializálódott Meininger szállodalánc. A befektető cégben áttételesen tulajdonos a nemzet hídépítője, Apáthy Endre is.

Hont András Plázs

Vasárnap is vásárcsarnok

Több mint egy év szünet után újból megnyitott a Klauzál téri vásárcsarnok. A kétmilliárdból felújított épületet mérsékelten izgalmas műsorral, viszont nagy vásárlói érdeklődés mellett adták át. A megnyitó alkalmából nemcsak az épületben, de a múltban is elkalandoztunk.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Európai toplistán a Budapesti Vásárcsarnok

Míg 2013-ban a CNN választotta Európa legjobb piacai közé a Vámház körúti csarnokot, most az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb lapja, a Guardian sorolta top 10-es listájába.

Ivanyos Judit - Zubor Zalán Gasztro

Lerohanták a humuszt a Vásárcsarnokban

Free food fight, kissé eltúlzott hivatalos megnyitó, hektikus árazás és kóstoló szinte mindenből: a Fővám téri Vásárcsarnokban nyíló izraeli piacon jártunk, ahol az import termékek, az izraeli turizmus és hazai zsidó konyha mellett az 50 kiló ingyen humusz aratta a legnagyobb sikert.

MTI Gasztro

"Mini Izrael" lesz a Vásárcsarnokból

Izraeli ételeket, Magyarország legnagyobb humusztálját és holt-tengeri kozmetikumokat is kínálnak a hagyományos izraeli piacon csütörtöktől a budapesti Fővám téri vásárcsarnokban.

hvg.hu Gazdaság

Amiben a magyarok a világelsők között vannak

Olimpiai éremtáblázat, egy főre jutó Nobel-díjasok száma – Magyarországon legtöbbször ezek azok a mutatók, melyeket szinte mindenki ismételni szokott, amikor arról van szó, hogy miben is vagyunk a világon az elsők között. A múlt eredményei mellett azonban érdemes a jelenre is koncentrálni: miben pipáljuk le a világ többi országát. Szubjektív pozitív kitekintés.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával