Joó Hajnalka - Vándor Éva Itthon

A lombik vallásos alternatívájában csak hinni lehet, bizonyítani nehéz

Az egyház ajánlja, a nőgyógyászok és a meddőségi szakemberek viszont nem igazán veszik komolyan azt a természetes fogantatást elősegítő módszert, amelyet most a lombikeljárást elítélő Veres András püspök emelt be a közbeszédbe. Mi a NaProTechnológia, és ha olyan sikeres, mint azt hívei állítják, miért ez a kétkedés?

MTI Világ

Boldoggá avathatják ősszel VI. Pál pápát

A vatikáni szentté avatási kongregáció elismerte a VI. Pálnak tulajdonított csodatevést, ami a néhai pápa boldoggá avatásához volt szükséges – közölték olasz hírügynökségek vatikáni forrásokra hivatkozva. A Vatikánból azonban még nem erősítették meg, hogy az egyházat 1963-1978 között vezető VI. Pál pápát boldoggá avatják.

MTI Világ

Csodát tett egy gyerekkel VI. Pál a teológusok szerint

A vatikáni Szentté Avatási Ügyek Kongregációjának teológiai tanácsadó testülete jóváhagyta a VI. Pál pápa (1897-1978) közbenjárására bekövetkezett csodát, amivel a néhai egyházfő közelebb került a boldoggá avatáshoz - jelentette honlapján a CNA katolikus hírügynökség.

KH Plázs

Negyvenéves tabu: az óvszer a „kisebbik rossz”?

33,3 millió HIV-fertőzöttről tudnak világszerte, ám jó hír, hogy egyre kevesebben fertőződnek meg az AIDS-et okozó HIV-vírussal és egyre kevesebben halnak bele a betegségbe. Az AIDS-szel kapcsolatos legfontosabb hír jelenleg mégis az, hogy XVI. Benedek pápa bizonyos esetekben zöld jelzést adott az óvszerhasználatnak. Megnéztük, korábban milyen pápai nyilatkozatok hangzottak el óvszerügyben. December 1. az AIDS elleni világnap.


A címlapról ajánljuk