MTI Vállalkozás

Fél év maradt eladni a Malév repülőjét

A Malév felszámolója június végéig kapott lehetőséget arra, hogy megpróbálja eladni a légitársaság egyetlen repülőjét, ha sikerrel jár, újabb forintokhoz juthatnak a volt dolgozók – írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

Szegő Iván Miklós Instant tudomány

Magyar találhatta ki a gyilkos málenkij robotot

Nagy valószínűséggel egy magyar közgazdász, Sztálin hű kiszolgálója találta ki a málenkij robotot. A szovjetek által keletre hurcolt több mint százezer ember közül talán minden harmadik is életét veszthette, a többiek pedig szörnyű szenvedéseket éltek át. Az „ötletadó” Varga Jenő neve alig ismert a magyar történelemben, pedig kulcsfontosságú pillanatokban avatkozott be a magyar politikába.

Nagy Gergő Gazdaság

"Mintha nem is léteznénk" - magukra hagyták a volt Malév-dolgozókat

A februári Malév-csőd után szélnek eresztett több mint 1500 dolgozó jelentős része még most is arra vár, hogy a nekik járó végkielégítéseket és elmaradt szabadságokat kifizessék. A felszámoló semmilyen megkeresésükre nem válaszol, a sok 50 éven felüli volt Malévesnek kora és rendkívül specifikus munkaköre miatt esélye sincsen itthon elhelyezkedni. A dolgozók szerint a kormány egyáltalán nem akar foglalkozni a kérdéssel - pedig szinte teljes egészében állami vállalatról van szó.

Mlinkovics Ildikó Vállalkozás

Kártyavárként omlik össze a turisztika Molja

A nyár slágertermékévé válhat a balatoni kemping, miután néhány hete megkezdődött a SCD-cégek felszámolása. Tavaly az év üzletének titulálták a kempingek adásvételét, de mára a 26 projektcég több mint fele bedőlt. A csaknem 20 milliárdos csomag az építőipar és a turizmus helyett a felszámolópiacot lendítheti fel. A történet azért is érdekes, mert azt a céget jelölték ki felszámolónak, amelynek alapítója korábban a balatoni csomag vevőjét támogatta.


A címlapról ajánljuk