MTI Gazdaság

Dúskál az olajban Venezuela, de WC-papír nincs

Jóváhagyta a venezuelai legfelsőbb bíróság helyi idő szerint csütörtökön Nicolás Maduro államfő rendeletét, amelynek értelmében gazdasági szükségállapot lépett életbe az országban – jelentette pénteken több hírügynökség. A bírói testület nem vette figyelembe, hogy az ellenzéki többségű parlament Maduro január közepén bejelentett rendeletét egy héttel később elutasította.

MTI Gazdaság

Rendkívüli OPEC-ülés jöhet a zuhanó olajárak miatt

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a bevételeinek mintegy kilencven százalékát olajkivitelből szerző Venezuela azzal a céllal, hogy megvitassák a kőolaj zuhanó világpiaci árának emelését.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Az olajár miatt nagy bajban van Oroszország és Venezuela

Venezuelában szükségállapot bevezetése mellett döntött Nicolás Maduro elnök, ugyanis a venezuelai export csaknem egészét adó kőolajexport az ország számára katasztrofális eredményeket produkál az alacsony kőolajár miatt. Oroszországban több ezer milliárd rubeltől esik el a gazdaság a pénzügyminiszter jelentése szerint., mert a kőolak csaknem féláron adható el a piacon, mint számítottak rá.

Molnár Csaba Gazdaság

A csokoládék Bugattija szinte titokban készül Szigetszentmiklóson

Egy autodidakta csokoládémesterré átvedlett szigetszentmiklósi borász olyat tud, amit Európában még tízen sem. Háromszáz éves spanyol eljárással készít csokoládét másodmagával, kizárólag kézzel, olyan alapanyagokból, amikkel a legnevesebb csokoládéversenyek bírálóit is meglepte. A kísérletezés a legnagyobb szakmai elismeréseket is meghozta Szántó Tibornak. Csokoládémanufaktúrában jártunk, ahol sok más mellett azt is megtudtuk, milyen az igazi forró csoki, és hogy a keserű csoki nem is keserű.

MTI Világ

Még több hatalmat akar magának a venezuelai elnök

Különleges jogköröket kért helyi idő szerint kedden Nicolás Maduro venezuelai elnök a parlamenttől, hogy válaszintézkedéseket hozzon az amerikai szankciókra, amelyeket "imperialista agressziónak" tekint.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk