MTI Gazdaság

Már három napot kell dolgozni egy héten Venezuelában

Lazított a venezuelai kormány a súlyos belpolitikai és gazdasági válságba süllyedt dél-amerikai országban néhány hónapja bevezetett energiatakarékossági intézkedéseken. Ennek nyomán véget vetettek az állami szektor mintegy 3 millió alkalmazottja számára áprilisban bevezetett kétnapos munkahétnek.

MTI Világ

Kirúghatják Venezuelát az Amerikai Államok Szervezetéből

Rendkívüli ülést hívott össze június közepére az Amerikai Államok Szervezetének főtitkára annak megvitatására, hogy Venezuela megsérti-e az alapvető demokratikus elveket, amelyeket a szervezet Amerika-közi Demokratikus Chartája lefektet. Az eljárás oda vezethet, hogy felfüggesztik Venezuela tagságát a regionális diplomáciai szervezetben.

MTI Világ

Házakból rángattak ki embereket Venezuelában, és kivégezték őket

Összesen tizenegy emberrel, köztük három serdülőkorúval végeztek ismeretlen fegyveresek Venezuela északnyugati részén. A venezuelai államügyészség helyi idő szerint vasárnap este közölte, hogy a gyilkosságsorozat előző éjjel történt Trujillo szövetségi állam Andrés Bello nevű településén.

MTI Gazdaság

Egy kiló csirke 24 ezer, egy kiló kukoricaliszt 5 ezer forint Venezuelában

A teljes gazdasági és politikai válságba süllyedt Venezuelában horroráron juthat a lakosság már az élelmiszerekhez is. A hét elejétől átszámítva több mint ötezer forintba kerül egy kilogramm kukoricaliszt, míg egy kilogramm csirkéért több mint huszonnégyezer forintot kénytelenek fizetni. Az országban központilag határozzák meg az alapvető élelmiszerek árát.

hvg.hu Világ

Döbbenetes kórházfotók érkeztek a válságban fuldokló Venezuelából

Hiába állítja Nicoluas Maduro elnök, hogy a világszínvonalú az egészségügyi ellátás Venezuelában, a The New York Times fotósának kórházi képei nem ezt bizonyítják. Sőt, inkább a közel-keleti háborús országok szedett-vetett kórházait idézik helyenként a venezuelaiak. A hírek szerint az intézményekben nincs elég gyógyszer, sőt szappan, és időnként áram sem.

hvg.hu Világ

Venezuela – meg akarják dönteni a kormányt?

Hatvan napos időszakra rendkívüli állapotot rendelt el Venezuela teljes területére Nicolás Maduro államfő. Szerinte az intézkedésre azért volt szükség, mert az USA és az olajexportáló országokat tömörítő OPEC meg akarja dönteni a baloldali caracasi kormányzatot.

MTI Gazdaság

Dúskál az olajban Venezuela, de WC-papír nincs

Jóváhagyta a venezuelai legfelsőbb bíróság helyi idő szerint csütörtökön Nicolás Maduro államfő rendeletét, amelynek értelmében gazdasági szükségállapot lépett életbe az országban – jelentette pénteken több hírügynökség. A bírói testület nem vette figyelembe, hogy az ellenzéki többségű parlament Maduro január közepén bejelentett rendeletét egy héttel később elutasította.

MTI Gazdaság

Rendkívüli OPEC-ülés jöhet a zuhanó olajárak miatt

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a bevételeinek mintegy kilencven százalékát olajkivitelből szerző Venezuela azzal a céllal, hogy megvitassák a kőolaj zuhanó világpiaci árának emelését.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Az olajár miatt nagy bajban van Oroszország és Venezuela

Venezuelában szükségállapot bevezetése mellett döntött Nicolás Maduro elnök, ugyanis a venezuelai export csaknem egészét adó kőolajexport az ország számára katasztrofális eredményeket produkál az alacsony kőolajár miatt. Oroszországban több ezer milliárd rubeltől esik el a gazdaság a pénzügyminiszter jelentése szerint., mert a kőolak csaknem féláron adható el a piacon, mint számítottak rá.

1 2 3 4 5 6 7
21

A címlapról ajánljuk