hvg.hu Gazdaság

Az ország, ahol egy köteg óvszer 200 ezer forintba kerül

Venezuelában úgy néz ki, egyre rosszabbul mennek a dolgok. A gazdaság teljesítménye idén 7 százalékkal zsugorodhat, rengeteg termékből hiány van. Most óvszerből és fogamzásgátlóból alakult ki hiány, a feketepiacon egy 36 darabos óvszercsomagért 200 ezer forintnyi helyi pénzt is elkérnek.

hvg.hu Gazdaság

Élőben nézhetjük, hogyan omlik össze egy ország

Bár az oroszokat is nagyon megüti az olcsó olaj, ám Venezuelának fájhat a leginkább az egyre kevesebbe kerülő nyersanyag. A gazdaság romokban, a költségvetési hiány 15 százalékon áll, az infláció 65 százalék, Venezuela pedig 82 százalékos eséllyel csődbe mehet idén.

hvg.hu Gazdaság

Meddig zuhanhat még a benzin ára?

Majdnem hat éve nem látott mélységbe zuhant a kőolaj ára, a csökkenés viszi magával az üzemanyagok árát is. De meddig mehet el a benzin ára? Lesz 200 forint literje? Hogy lehet, hogy 320 forintot fizetünk a kutakon a benzin literjéért, de ebből az államhoz jut 190 forint? Más termékek ára is beborulhat? Olcsóbb lesz a gáz is? Elmagyarázzuk.

MTI Gasztro

Szokatlan okból zárt be a Guinness-rekorder fagylaltozó

Tejhiány miatt átmenetileg bezárt egy híres venezuelai fagylaltozó, amely 863 különböző ízt felvonultató kínálatával került be a Guinness-rekordok könyvébe – írja a BBC. A Coromoto leghamarabb január közepén nyithat ki újra.

MTI Világ

Nem lesz egyszerű magángéppel utazni ezentúl Venezuelában

A drogcsempészet elleni küzdelem részeként hét repülőteret nem használhatnak mostantól magángépek Venezuelában – jelentették be csütörtökön a dél-amerikai ország hatóságai. A repülési engedélyeket is felülvizsgálják. A korlátozások nem érintik az ország legfontosabb repülőterét, amely Caracas mellett van, így a kereskedelmi járatok közlekedésében nem lesz fennakadás.

hvg.hu Shake

Sokkoló kép kering a neten egy kígyómart lány lábáról – 18+ fotó

Teljesen elhalt az egyik lába annak a 13 éves lánynak, akit kígyómarással vittek kórházba Caracasban, Venezuelában. Az Instagramon jelent meg róla sokkoló fotó, amit jobb, ha csak erős idegzetűek tekintenek meg. A lába teljesen elfeketedett, a szövetek elhaltak, csak a csontok maradtak meg. Az amputáció ilyenkor már elkerülhetetlen, de még így is veszélyben maradhat a beteg élete.

MTI Gazdaság

A Lukoil kivonul Venezuelából

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajipari cég eladja az ugyancsak orosz Rosznyeftynek egy hatalmas venezuelai olajmező feltárása céljából létrehozott konzorciumban lévő részesedését.

MTI Világ

Súlyos büntetést kaptak a venezuelai szépségkirálynő gyilkosai

Több mint 20 év börtönre ítélték Venezuelában kedden a néhai szépségkirálynő, Mónica Spears Mootz és férje három gyilkosát. Az ítéletet egy valenciai bíróság mondta ki. A három fő vádlott beismerő vallomást tett, 24, illetve 26 évet kaptak. További hét vádlott, köztük két tizenéves fiú és egy nő ellen még tart az eljárás.

MTI Világ

Venezuela megvalósíthatja az ENSZ-nél Chavez álmát

A venezuelai kormánynak sikerült elérnie azt, amire a néhai Hugo Chávez elnök vágyott: a latin-amerikai és karibi államok egyhangúlag támogatják, hogy az ország bekerüljön az ENSZ Biztonsági Tanácsába – közölte Bogotában egy dominikai diplomata.

MTI Világ

Az USA nem enged be több venezuelai tisztségviselőt

Az Egyesült Államok megtagadja a beutazási engedélyt számos venezuelai tisztségviselőtől, mert szerepük volt az emberi jogok megsértésében és az év elejei tömegtűntetések elleni erőszakos fellépésben - közölték szerdán Washingtonban az amerikai kormány képviselői.

MTI Világ

A műtőasztalon lőttek le egy embert Venezuelában

Ismeretlen fegyveresek lelőttek egy műtőasztalon fekvő férfit vasárnap a venezuelai főváros egyik kórházában. A helyszínen agyonlőtték alig 18 éves öccsét is – közölte az ügyészség.

hvg.hu Vállalkozás

Nem hagyják élni a légitársaságokat, azok elhagyják az országot

Több nagy nemzetközi légitársaság is jelentősen csökkentette venezuelai járatainak számát, mivel a külföldi légitársaságok nem vihetik ki az országból ott megkeresett pénzüket. A bevételek, melyek több milliárd dollárra rúgnak, elmaradása igen kellemetlenül érint több céget is.

1
4 5 6 7 8
20

A címlapról ajánljuk