MTI Gazdaság

A Lukoil kivonul Venezuelából

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajipari cég eladja az ugyancsak orosz Rosznyeftynek egy hatalmas venezuelai olajmező feltárása céljából létrehozott konzorciumban lévő részesedését.

MTI Világ

Súlyos büntetést kaptak a venezuelai szépségkirálynő gyilkosai

Több mint 20 év börtönre ítélték Venezuelában kedden a néhai szépségkirálynő, Mónica Spears Mootz és férje három gyilkosát. Az ítéletet egy valenciai bíróság mondta ki. A három fő vádlott beismerő vallomást tett, 24, illetve 26 évet kaptak. További hét vádlott, köztük két tizenéves fiú és egy nő ellen még tart az eljárás.

MTI Világ

Venezuela megvalósíthatja az ENSZ-nél Chavez álmát

A venezuelai kormánynak sikerült elérnie azt, amire a néhai Hugo Chávez elnök vágyott: a latin-amerikai és karibi államok egyhangúlag támogatják, hogy az ország bekerüljön az ENSZ Biztonsági Tanácsába – közölte Bogotában egy dominikai diplomata.

MTI Világ

Az USA nem enged be több venezuelai tisztségviselőt

Az Egyesült Államok megtagadja a beutazási engedélyt számos venezuelai tisztségviselőtől, mert szerepük volt az emberi jogok megsértésében és az év elejei tömegtűntetések elleni erőszakos fellépésben - közölték szerdán Washingtonban az amerikai kormány képviselői.

MTI Világ

A műtőasztalon lőttek le egy embert Venezuelában

Ismeretlen fegyveresek lelőttek egy műtőasztalon fekvő férfit vasárnap a venezuelai főváros egyik kórházában. A helyszínen agyonlőtték alig 18 éves öccsét is – közölte az ügyészség.

hvg.hu Vállalkozás

Nem hagyják élni a légitársaságokat, azok elhagyják az országot

Több nagy nemzetközi légitársaság is jelentősen csökkentette venezuelai járatainak számát, mivel a külföldi légitársaságok nem vihetik ki az országból ott megkeresett pénzüket. A bevételek, melyek több milliárd dollárra rúgnak, elmaradása igen kellemetlenül érint több céget is.

MTI Instant tudomány

100 évesen meghalt a legendás lepragyógyító

Jacinto Convit spanyol bevándorlóként igazi hőssé vált Venezuelában a szegények és a rossz állapotban lévő betegek megsegítése iránti elkötelezettsége miatt. Ő kísérletezte ki a lepra elleni védőoltást egy létező tbc-oltóanyagból és egy tatuban élő baktériumból.

MTI Világ

Szétverték a venezuelai tüntetők táborait

A venezuelai biztonsági erők csütörtökön felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és őrizetbe vettek 243 személyt– jelentette be a belügyminisztérium. A rendfenntartó erők csütörtökön, a kora reggeli órákban szállták meg a venezuelai zászlókkal és kormányellenes feliratokkal díszített sátortáborokat, amelyek közül az egyik hetek óta akadályozta Caracas fő sugárútjának forgalmát.

hvg.hu Ingatlan

Ahol kisemmizik a lakástulajokat

Venezuelában tovább folytatódnak az igencsak megkérdőjelezhető gazdasági intézkedések. Az ország elnökének legújabb rendelete szerint azok, akik már legalább 20 éve bérbeadják lakásukat, fel kell ajánlaniuk megvételre az ingatlant a bérlőknek. Ha nem ajánlják fel, akkor komoly büntetést kell fizetniük, és még ki is lakoltathatják őket.

MTI Világ

Leülne a tüntetőkkel a venezuelai elnök

Nicolás Maduro azt szeretné, ha a találkozó a lakosságnak küldött "demokrácia- és békeüzenet" lenne. Az ellenzék már többször elutasította, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az államfővel.

Tossenberger Adél Plázs

Lehet itt élni: "beleszerettem a hegyi emberbe"

Van, aki kifejezetten élvezi, ha az emberek körülötte a bürokrácia miatt panaszkodnak. Joel magyar feleségéért, Zsuzsiért Venezuelát hagyta ott, ezért örül, ha belefut nálunk néhány kaotikus helyzetbe. Neki ez az otthonos. A magyar nyelv borzasztóan nehéz, a tél elviselhetetlen, viszont béke van és nyugalom. Sorozatunk második része.

MTI Világ

Térdepeltetéssel kínozhatták a venezuelai tüntetőket

Az emberi jogok azonnali tiszteletben tartására szólította fel mindkét oldalt a venezuelai tüntetők és a rendőrség összecsapásai kapcsán kedden az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, amely kínvallatásokról szóló jelentéseket is kapott.

MTI Világ

Újabb két halottja van a venezuelai tüntetéseknek

Újabb tüntetéseket tartottak Venezuelában szombaton a kormány politikáját ellenzők, illetve Nicolás Maduro elnök hívei. Bejelentették azt is, hogy a korábbi tiltakozó akciók összecsapásaiban megsebesült résztvevők közül ketten belehaltak sebeikbe, így a halottak száma 33-ra nőtt.

1
5 6 7 8 9
21

A címlapról ajánljuk