MTI Instant tudomány

100 évesen meghalt a legendás lepragyógyító

Jacinto Convit spanyol bevándorlóként igazi hőssé vált Venezuelában a szegények és a rossz állapotban lévő betegek megsegítése iránti elkötelezettsége miatt. Ő kísérletezte ki a lepra elleni védőoltást egy létező tbc-oltóanyagból és egy tatuban élő baktériumból.

MTI Világ

Szétverték a venezuelai tüntetők táborait

A venezuelai biztonsági erők csütörtökön felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és őrizetbe vettek 243 személyt– jelentette be a belügyminisztérium. A rendfenntartó erők csütörtökön, a kora reggeli órákban szállták meg a venezuelai zászlókkal és kormányellenes feliratokkal díszített sátortáborokat, amelyek közül az egyik hetek óta akadályozta Caracas fő sugárútjának forgalmát.

hvg.hu Ingatlan

Ahol kisemmizik a lakástulajokat

Venezuelában tovább folytatódnak az igencsak megkérdőjelezhető gazdasági intézkedések. Az ország elnökének legújabb rendelete szerint azok, akik már legalább 20 éve bérbeadják lakásukat, fel kell ajánlaniuk megvételre az ingatlant a bérlőknek. Ha nem ajánlják fel, akkor komoly büntetést kell fizetniük, és még ki is lakoltathatják őket.

MTI Világ

Leülne a tüntetőkkel a venezuelai elnök

Nicolás Maduro azt szeretné, ha a találkozó a lakosságnak küldött "demokrácia- és békeüzenet" lenne. Az ellenzék már többször elutasította, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az államfővel.

Tossenberger Adél Plázs

Lehet itt élni: "beleszerettem a hegyi emberbe"

Van, aki kifejezetten élvezi, ha az emberek körülötte a bürokrácia miatt panaszkodnak. Joel magyar feleségéért, Zsuzsiért Venezuelát hagyta ott, ezért örül, ha belefut nálunk néhány kaotikus helyzetbe. Neki ez az otthonos. A magyar nyelv borzasztóan nehéz, a tél elviselhetetlen, viszont béke van és nyugalom. Sorozatunk második része.

MTI Világ

Térdepeltetéssel kínozhatták a venezuelai tüntetőket

Az emberi jogok azonnali tiszteletben tartására szólította fel mindkét oldalt a venezuelai tüntetők és a rendőrség összecsapásai kapcsán kedden az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, amely kínvallatásokról szóló jelentéseket is kapott.

MTI Világ

Újabb két halottja van a venezuelai tüntetéseknek

Újabb tüntetéseket tartottak Venezuelában szombaton a kormány politikáját ellenzők, illetve Nicolás Maduro elnök hívei. Bejelentették azt is, hogy a korábbi tiltakozó akciók összecsapásaiban megsebesült résztvevők közül ketten belehaltak sebeikbe, így a halottak száma 33-ra nőtt.

hvg.hu Plázs

Szépségkirálynők halnak meg Venezuelában

Miután a venezuelai erőszakos cselekmények során életét vesztette két korábbi szépségkirálynő is, Angelika Hernandez, Miss Trujillo 2005 kezdett Twitter-kampányába, hogy a figyelmet a venezuelai eseményekre irányítsa.

MTI Világ

Mellbe lőttek egy diákvezetőt Venezuelában

Lelőttek egy diákvezetőt hétfő este a venezuelai San Cristóbal egyetemi városban a rendfenntartók és tüntetők újabb összetűzésében. Meridában pedig egy ott élő chilei nő kapott halálos sebet, s ezzel már 22-re nőtt a közel egy hónapja tartó tüntetések halálos áldozatainak száma.

hvg.hu Gazdaság

A Szovjetunió Venezuelába költözött

Venezuelában élelmiszerhiány alakult ki, az embereknek az állami tulajdonú szupermarketláncoknál számot írnak a karjukra, hogy tudják, mikor kerülnek sorra.

MTI Világ

Dél-amerikai csúcstalálkozót tartanak Venezueláról

A dél-amerikai országokat tömörítő Unasur szervezet csúcstalálkozót tart Chilében a jövő héten, Michelle Bachelet elnök beiktatását követően, és ezen a venezuelai helyzet lesz a fő téma - jelentette be csütörtökön Rafael Correa ecuadori államfő.

1
5 6 7 8 9
20

A címlapról ajánljuk