MTI Világ

Térdepeltetéssel kínozhatták a venezuelai tüntetőket

Az emberi jogok azonnali tiszteletben tartására szólította fel mindkét oldalt a venezuelai tüntetők és a rendőrség összecsapásai kapcsán kedden az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, amely kínvallatásokról szóló jelentéseket is kapott.

MTI Világ

Újabb két halottja van a venezuelai tüntetéseknek

Újabb tüntetéseket tartottak Venezuelában szombaton a kormány politikáját ellenzők, illetve Nicolás Maduro elnök hívei. Bejelentették azt is, hogy a korábbi tiltakozó akciók összecsapásaiban megsebesült résztvevők közül ketten belehaltak sebeikbe, így a halottak száma 33-ra nőtt.

hvg.hu Plázs

Szépségkirálynők halnak meg Venezuelában

Miután a venezuelai erőszakos cselekmények során életét vesztette két korábbi szépségkirálynő is, Angelika Hernandez, Miss Trujillo 2005 kezdett Twitter-kampányába, hogy a figyelmet a venezuelai eseményekre irányítsa.

MTI Világ

Mellbe lőttek egy diákvezetőt Venezuelában

Lelőttek egy diákvezetőt hétfő este a venezuelai San Cristóbal egyetemi városban a rendfenntartók és tüntetők újabb összetűzésében. Meridában pedig egy ott élő chilei nő kapott halálos sebet, s ezzel már 22-re nőtt a közel egy hónapja tartó tüntetések halálos áldozatainak száma.

hvg.hu Gazdaság

A Szovjetunió Venezuelába költözött

Venezuelában élelmiszerhiány alakult ki, az embereknek az állami tulajdonú szupermarketláncoknál számot írnak a karjukra, hogy tudják, mikor kerülnek sorra.

MTI Világ

Dél-amerikai csúcstalálkozót tartanak Venezueláról

A dél-amerikai országokat tömörítő Unasur szervezet csúcstalálkozót tart Chilében a jövő héten, Michelle Bachelet elnök beiktatását követően, és ezen a venezuelai helyzet lesz a fő téma - jelentette be csütörtökön Rafael Correa ecuadori államfő.

MTI Világ

Forrong Venezuela is: 3000 ejtőernyőst vezényelt ki a kormány

Háromezer ejtőernyőst vezényelt Venezuela forrongó nyugati részére a kormány, miután csütörtökön országszerte folytatódtak az egyre erőszakosabb összecsapások a biztonsági erők és a vezetés távozását követelő tüntetők között.

MTI Világ

Feladta magát a körözött ellenzéki vezető Venezuelában

Venezuelában feladta magát a keddi kormányellenes tömegtüntetés alatt az ellenzék egyik vezetője, Leopoldo López, aki ellen letartóztatási parancs volt érvényben, mert a hatóságok azzal vádolják, hogy felelős a korábbi tiltakozások idején bekövetkezett egyes halálesetekért.

MTI Világ

Lelőtték a volt venezuelai szépségkirálynőt

Rablógyilkosok áldozata lett Mónica Spears Mootz venezuelai színésznő, modell, az ország egykori szépségkirálynője és ír férje, Thomas Henry Berry. Kislányuk életben maradt, de megsebesült a támadásban - közölték kedden a hatóságok.

1
5 6 7 8 9
20

A címlapról ajánljuk