hvg.hu Gazdaság

Orbán tanácsadója eltüntetné Budapest szégyenfoltját is

Részben ingatlanüzlettel szeretne foglalkozni Wáberer György a nevét viselő fuvarozócégből való kiszállás után, a Budapest szégyenfoltjának tartott, hosszú évek óta üres rózsadombi SZOT-üdülőről már tárgyal is – írta a Világgazdaság.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a nyugdíjasok éhezni fognak

A Brexit után honnan lesz pénz a magyar térkövekre? Jön az alapnyugdíj? Látta már a FHB vezérét rövidnadrágban? Ki tervezi meg a jövő városait? Ez a hvg.hu gazdasági rovatának heti összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

Kormányközeli cégek kezdhetnek gigantikus ingatlanfejlesztésbe a Momnál

A miniszterelnökhöz közel álló Garancsi István szerezte meg az Alkotás utca és a Csörsz utca sarkán álló értékes telkek egyikét. A többi telekre csak egy cég, a Wáberer György miniszteri biztos érdekeltségében álló Green Urban Elegant Kft. adott be ajánlatot. Közös irodaház-fejlesztésbe kezdhet a két milliárdos.

Szabó M. István Vállalat + Vezető

A juhásziparban nincs akkora dinamika, mint nálunk - interjú Wáberer Györggyel

Nincs elég kamionsofőr, azt kéne tenni egyszerűen, hogy a középiskolából kikerülő, elhelyezkedni nem képes fiatalokat gépkocsivezetőnek átképzik, de erről még nagyon győzködni kell a kormányt. A szállítmányozás után az autós és lakásbiztosítási piacra is belépett, és az állhatatossága mára beérett, de nem áll le, az egészségügyi biztosításokban is fantáziát lát. Interjú az év üzletemberének választott Wáberer Györggyel, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatójával.

MTI Sport

Wáberer a nevére vesz egy vízilabdaklubot 400 millióért

Két esztendőn át évi 200 millió forint támogatást szándékoznak nyújtani a BVSC vízilabda-szakosztályának a Wáberer György érdekeltségébe tartozó vállalkozások együttesen a klub pólós életének sikeres működése és fejlesztése érdekében.

hvg.hu Gazdaság

Magyar vállalatvezetők: Komoly gond, hogy a kormány nem egyeztet

Magyarországi vállalatvezetők szerint komoly probléma, hogy a kormány mindenféle szakmai egyeztetés nélkül vezet be különadókat, és kiszámíthatatlan az adók bevezetése. Emellett súlyos gond az is, hogy megszűnt a finanszírozás bősége, van olyan, hogy külföldről kell forrást találni a magyar cégek finanszírozásához.

Szabó M. István Gazdaság

Wáberer: A válságot arra használjuk, hogy növekedjünk

Az állami tulajdonba került Rába igazgatóságába nem azért ült be, mert hatni tudna azokra a gyártókra, melyeknek a Rába beszállíthat – állítja Wáberer György, a Waberer's logisztikai holding elnök-vezérigazgatója, aki a Napi Gazdaság Top 100-as listáján tavaly a 10. leggazdagabb magyar volt. Az e-útdíj bevezetésével párhuzamosan szerinte egy tucat kisadót meg kellene szüntetni a fuvarozók versenyképessége érdekében. Wáberer szerint ez nem kizárt: a szektor kapcsolatát a kormányzattal pozitívnak ítéli.

MTI Vállalkozás

Magyar vállalkozó nevét veszi fel egy biztosító

Wáberer Hungária Biztosító Zrt.-re változott a Wabard Biztosító neve, miután Wáberer György, a Wáberer-csoport elnök-vezérigazgatója kivásárolta tulajdonostársát, az Arden Holding Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t.

MTI Vállalkozás

Wáberer is beülhet a Rába igazgatóságába

Hajdu Tibor Zoltánt, Borbíró Zoltánt, Székács Pétert és Wáberer Györgyöt javasolja új tagnak a Rába Nyrt. igazgatóságába öt évre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. A társaság június 19-ére összehívott rendkívüli közgyűlésének napjával visszahívják az igazgatóságból Hrabovszki Róbertet, Fintha-Nagy Ádámot, Földvári Gábort, Martin Olivért és Khalid Abdol Rahmant - közölte az MNV.

1 2
A címlapról ajánljuk