MTI Plázs

Egyszerűen túl sok az elhízott kisgyerek a világon

Az öt év alatti gyermekek 6,1 százaléka elhízott vagy túlsúlyos a világon. Az elhízott gyermekek mintegy fele, 48 százaléka Ázsiában, egynegyede pedig Afrikában élt 2014-ben. Európában Magyarországon a legsúlyosabb a helyzet.

hvg.hu Világ

A Zika vírus miatt riadóztat Amerikában a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Zika vírus jó eséllyel egész Amerikában elterjedhet. A kórokozót terjesztő szúnyogok a kontinens szinte valamennyi országában megtalálhatóak ugyanis a jelenlegi adatok szerint, Kanada és Chile kivételével. Védőoltás, illetve kezelés egyelőre nincs a vírus ellen – írják a BBC oldalán. A magzatok vannak leginkább veszélyben.

MTI Világ

Nagy bejelentést tesz csütörtökön a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelenti csütörtökön, hogy véget ért Nyugat-Afrikában az eddigi legsúlyosabb ebolajárvány, miután megszűnt a betegség terjedése az utolsó, még érintett országban, Libériában is – derült ki a WHO szerdán kiadott közleményéből, amely szerint az utóbbi két évben több mint 11 ezer halottat követelt a kór.

hvg.hu Plázs

Hogyan ússzuk meg a felszaladó kilókat? - Ünnepi menü a dietetikus szemével

Miből áll az egészséges karácsonyi menü? – Leginkább halból, köretnek zöldséget, desszertnek gyümölcsös vagy teljes kiőrlésű gabonából készült édességet válasszunk – állítja a Semmelweis Egyetem dietetikusa, aki szerint az ünnepi édességek közül bátran válasszuk a diós és a mákos bejglit, mert a mák és a dió zsírsavösszetétele nagyon kedvező, ám az édességek egy részét érdemes gyümölcsre és tejjel, joghurttal, túróval készült desszertekre cserélni.

hvg.hu Plázs

Ma már nem tudnak szülni a nők?

A szülészeti ellátás magyarországi helyzete messze elmarad az ideálistól és a nemzetközi szakmai ajánlásoktól. Magyarországon a nők közel 80 százaléka sebészeti beavatkozással, vagyis császármetszéssel vagy gátmetszéssel szül, a WHO 20-25 százalékos ajánlásával szemben. Minden igyekezet ellenére a hazai gyakorlat csak lassan változik. – Ezen változtatna a Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű kezdeményezés.

Dercsényi Dávid Itthon

Homeopátia: nyelvtannal a tudomány ellen?

Homeopátiás cikkünkben a WHO-nak tulajdonítottunk egy kutatást, amitől a világszervezet elhatárolódik, mondván, sosem szervez klinikai vizsgálatokat. A cikk kijelentései egy meglehetősen félrevezető megfogalmazás miatt születhettek meg.

hvg.hu Világ

Sierra Leone legyűrte az ebolát

Nem terjed tovább a nyugat-afrikai Sierra Leonéban az ebola vírus – tette hivatalossá a hírt az Egészségügyi Világszervezet.

hvg.hu Világ

WHO: ketyegő bomba a herpesz, a népesség fele fertőzött

Több mint 3,7 milliárd 50 év alatti ember szervezetében van herpeszvírus, kétharmaduk esetében a kórokozónak az a változata, amely száj körül okozhat hólyagosodást, majd fájdalmas sebeket okoz. Főleg az afrikai népesség érintett – derül ki az Egészségügyi Világszervezet jelentéséből.

Dercsényi Dávid - Hercsel Adél Plázs

A felvágottak bosszúja – tippek és tanácsok a WHO-jelentés után

Kis híján felrobbant az internet, amikor a WHO egyetlen publikációjával pellengérre állította a felvágottakat és a vörös húsokat. A tanulmánnyal is vannak gondok, de a magyarok életmódja és felfogása sem segít. Mi konkrét tanácsokat adunk, ha ki akarja cselezni a rákot.

MTI/hvg.hu Itthon

Tiszti főorvos az M1-en: Csak gumikesztyűvel nyúljunk a menekültek hátrahagyott holmijához

Bár a WHO a menekültválság kezdete óta többször is közölte, hogy nem hurcolnak be magukkal egzotikus betegségeket a menekültek, Paller Judit tiszti főorvos a köztévén figyelmeztetett mindenkit. Azt mondta, a járványügyi kockázatot a hatóságok megfelelően kezelik. Találtak már hepatitis-A vírussal fertőzött kisgyereket és tbc-gyanús beteget is a menekültek között – tette hozzá.

MTI Világ

Megint ölt az ebola

Augusztus közepén már azt ünnepelték Sierra Leonéban, hogy az utolsó ebolás beteget is kiengedték a kórházból, most viszont ismét áldozatot szedett a vírus: meghalt egy 16 éves lány.

Stemler Miklós Itthon

Jó lesz vigyázni, ha nem is a menekültek hozzák el a szuperinfluenzát

Újra megjelenő veszélyes betegségek, egészségügyi ellátás nélkül maradó, produktív munkára alkalmatlan tömegek, növekvő társadalmi feszültségek, avagy az eltérő igényekhez alkalmazkodó, esélyegyenlőséget kínáló egészségügy; ez a két út áll Európa előtt a migrációs egészségügy szakértői szerint, akik Pécsett tárgyaltak a kontinens legnagyobb egészségügyi-társadalmi kihívásáról. Azért az kjderült, hogy a kormány kommunikációja nem stimmel.

MTI Shake

Nincs saját vécéje a Földön élők egyharmadának

A WHO és az UNICEF közös jelentése szerint az illemhelyet nélkülözők továbbra is szennyezik a vízforrásokat, és veszélyt jelentenek a közegészségre, valamint világszerte több millió ember biztonságára. Mindez hozzájárul a rosszul tápláltsághoz és a gyerekkori alulfejlettséghez, évente 161 millió gyereknek okozva testi és mentális károsodást.

MTI Plázs

Elhízásjárvány fenyegeti Európát

Az európai régió mind az 53 országának túlsúlyra és elhízásra vonatkozó adatait vizsgálta a WHO és nem jutottak túl sok jóra: "óriási mértékű elhízásválság" veszélyére figyelmeztettek.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk