Gáti Júlia Világ

Áttörés rohammunkával: indulhat az Ebola-oltás

Jelentős előrehaladást ért el az Ebola elleni küzdelemben a Johnson & Johnson cég – heteken belül megkezdődik a vírus elleni oltóanyagának kipróbálása élesben. Teammunka eredménye a vakcína, azt azonban még nem tudni, hogy milyen gyorsan fejti ki védő hatását, s azt sem, élethosszig tart-e.

MTI Világ

Ebola: Lassan eléri az 5500-at a halottak száma

Megközelítette az 5500-at a Nyugat-Afrikát sújtó ebolajárvány halottainak száma – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet. A genfi székhelyű WHO friss jelentése szerint november 18-ig 15 351 ember betegedett meg a vírustól, és közülük 5459-en meghaltak.

MTI Világ

Ebola: WC-hiány nehezíti a védekezést Afrikában

A világon csaknem egymilliárd ember még mindig nem jut vécéhez, ami a betegségek terjedésének az egyik legveszélyesebb forrása, erre az ebolajárvány is felhívta a figyelmet – derül ki az Egészségügyi Világszervezet ivóvízellátásról és közegészségügyről szóló éves jelentésében.

MTI Világ

Több mint ötezer ebolás van már a Földön

A februárban kezdődött ebolajárvány minden idők eddigi legsúlyosabbika, a WHO legújabb jelentése szerint múlt vasárnapig 14 ezer 68 embert betegített meg a járvány, közülük 5147-en meghaltak.

hvg.hu Plázs

Alig várjuk, hogy megöregedjünk

Ötvenévesen a legnehezebb pozitívnak maradni, ám hatvan felett újra megszépül a világ mindazoknak, akik nem a posztszovjet országokban élnek – derül ki a statisztikákból.

MTI Világ

WHO-igazgató: egyelőre nagyon kicsi az ebolaveszély Európában

Európában nagyon alacsony annak a kockázata, hogy ebolajárvány törjön ki – ezt mondta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szerdán Brüsszelben, amikor meghallgatta őt az Európai Parlament környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakbizottsága.

MTI Világ

Ebola: meglepő közleményt adott ki a WHO

A megfertőződéstől való félelem sokkal gyorsabban terjed a világon, mint maga a vírus – közölték. Az embereket arról kell tájékoztatni, hogyan kerülhetik el a túlzott óvatosságot, ami jelentős gazdasági károkhoz vezet.

MTI Világ

Kelet-Ázsiát fenyegeti az ebola

Kelet-Ázsiát is fenyegeti az elsősorban Nyugat-Afrikát sújtó ebolajárvány, a térségben azonban a világ számos más részénél jobban fel vannak készülve a betegség megjelenésére - tudatta pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

MTI Világ

Elkerülhetetlen az ebola terjedése Európában a WHO szerint

Elkerülhetetlennek látszik az ebola terjedése Európában, ahonnan sokan utaznak az érintett afrikai országokba és visszafelé is - mondta kedden Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója a spanyol fertőzésekkel kapcsolatban.

MTI Világ

Lassult az ebolajárvány terjedése

Már a második hete csökkent az újonnan regisztrált ebolás megbetegedések száma Nyugat-Afrikában, de a hivatalos adatok valószínűleg alacsonyabbak a valósaknál, és a járvány ellen küzdő hatóságoknak és szerveteknek továbbra sem sikerült úrrá lenniük a helyzeten – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán.

MTI Világ

Már 2900-an haltak meg ebolában Afrikában

Elérte a 2900-at az ebola vérzéses láz halálos áldozatainak a száma Nyugat-Afrikában, ahol eddig több mint hatezren kapták el a súlyos betegséget - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön, a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb adatokat ismertetve.

MTI Világ

WHO: Hetente ezrek fognak meghalni

Ismételten riadóztat az egészségügyi világszervezet az ebola ügyében. Mint írták, november elejére húszezernél is többen lesznek a fertőzöttek, ha a nemzetközi közösség nem tesz sürgősen lépéseket a járvány megfékezése érdekében. A fertőzöttek halálozási aránya már 70,8 százalék. Ha semmi sem történik, az ebola évekre megtelepedhet a nyugat-afrikai térségben – figyelmeztetnek.

1
5 6 7 8 9
18

A címlapról ajánljuk