hvg.hu Nagyítás

Fotó: ma van a Tigrisek Világnapja!

A Tigrisek Nemzetközi Napját a 2010-ben Szentpéterváron megtartott Tigris Csúcstalálkozón jelölték ki, és idén már harmadik alkalommal rendezik meg.

MTI Világ

A tokhalak védelmére kéri a WWF Bulgáriát és Romániát

A Természetvédelmi Világalap (WWF) kedden felszólította Romániát és Bulgáriát, hogy védje meg az orvhalászat és a kaviárpiac nyomása, valamint az infrastrukturális fejlesztések, így a dunai vízerőmű-építések fenyegette tokhalat.

MTI Plázs

A gyógynövényekért kampányol a WWF

A vadon termő gyógynövények fenntartható gyűjtésére és ezzel összefüggésben a hátrányos helyzetű településeken munkahelyteremtő céllal dolgoz ki gazdasági modellt a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és több szakmai csoport a Traditional and Wild projekt keretében.

MTI Itthon

Ma este teljes sötétség lesz Budapesten

Ma este fél kilenctől fél tízig a világ 152 országának több ezer településén és vállalatánál, sokmillió háztartásban és számos híres épületen kialszanak a fények a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében.

MTI Világ

Szombaton lesz a Föld órája

A kanadai Vancouvert választotta 66 város közül a szombati Föld órája globális megmozdulás nemzetközi fővárosává az akciót szervező Természetvédelmi Világalap (WWF).

MTI Shake

Óriásgyertyát gyújt a WWF a Föld Órájában

Kiönti az ötméteres óriásgyertyát a Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete: 1397 régi gyertya, illetve gyertyacsonk gyűlt össze A Föld órája eseménysorozat során a március 1. és 17. között zajló gyertyagyűjtő akcióban, így a szervezet korábbi ígéretéhez híven elkészíti a gyertyaóriást, amelyet a március 23-i ünnepségen gyújtanak meg.

MTI Világ

Lelőtték a WWF medvéjét Romániában

Kilőttek egy, a Természetvédelmi Világalap (WWF) által nyakörvvel megfigyelt barnamedvét Romániában, egy máramarosi vadásztársaság területén.

MTI Autó

Oktatással segítik a cégek a takarékos vezetést

A magyarországi cégek saját bevallásuk szerint kiemelten fontos problémának tartják az éghajlatváltozást, de az autóflottájukkal kapcsolatos döntéseknél kisebb súllyal esnek latba a környezeti szempontok - derül ki egy felmérésből, amelyben a cégek autóhasználatát vizsgálták.

MTI Világ

WWF: Vietnam, Laosz és Mozambik az orvvadászat melegágya

Vietnam, Laosz és Mozambik teszi a legkevesebbet azért, hogy feltartóztassa az illegális állatkereskedelmet. Ezzel veszélyeztetik a vadon élő orrszarvúkat, tigriseket és elefántokat - állapította meg a Természetvédelmi Világalap (WWF) egy hétfőn közzétett tanulmányában.

MTI Tech

Már 600 hód él Magyarországon

A WWF Magyarország szerint az elmúlt tíz évben felgyorsult a magyarországi hódállomány elterjedése, számuk elérheti akár a hatszázat is.

hvg.hu Tech

Védelmet kaptak Ausztráliában a koalák

Részleges védelmet kaptak a koalák Ausztráliában, amely bár egyedül a kontinensnyi országban őshonos, eddig nem volt nyilvántartva a védett fajok listáján.

MTI Tech

Veszélybe kerülhet Magyarország egyetlen háborítatlan erdőterülete

Veszélybe kerül Magyarország egyetlen jelentősebb méretű háborítatlan erdőterülete, ha a Csarna-völgyben engedélyezik a fakitermelést - állítja a WWF Magyarország. A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a tárca kiemelten figyeli az erdő kezelésének lehetőségeit.

MTI Shake

A Lánchídról lesz a leglátványosabb a Föld órája 31-én

A Lánchídról figyelhetik meg az elsötétedő Budapestet az érdeklődők március 31-én a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld Órája elnevezésű rendezvényén; ezen a napon egy órára világszerte kialszanak híres épületek és sokmillió háztartás fényei.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk