hvg.hu Hírek

Fotók: Waberer's-sofőr halt meg a brutális kamionbalesetben

Megindult a forgalom egy sávon az M0-ás autóúton, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, ahol korábban összeütközött két kamion a 9-es kilométerszelvénynél. A műszaki mentés még tart az M1-es autópálya felé vezető oldal 9-es kilométerénél.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Amikor a havi nettó 300-450 ezer sem elég

Szinte ugyanarra a vizsgálatra köteleztek a nagy magyar kamionosképzésen, amelyet egyszer már megcsináltam. Kiderült, hogy ha magam, a saját kontómra csinálnám a képzést, 2 hónap alatt végeznék is vele, két hét alatt be is hozná az árát a díj, ezzel szemben az állami mentorálás mellett elképesztően vontatottan zajlik a projekt, 8-10 hónapba is beletelik. Világossá vált, hogy a nyugatihoz közeli bérek megadását nem lehet megspórolni. Sorozatunk befejező része.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Abszurd helyzetbe csöppentem a nagy magyar kamionosképzésben

Visszás elvárásra derült fény a nagy magyar kamionosképzésnél: nem maradhat jelenlegi munkaadójánál az a fuvarozó, aki kamionsofőrré akarja átképeztetni magát. De ki vállalja, hogy hónapokkal korábban jelzi, elhagyja a munkahelyét, csak azt nem tudja, mikor tud egy másik céghez menni? Az is világossá vált, a képző szerv elvárná, fordítva üljünk a lovon. Kamionsofőr-képzési cikksorozatunk második része.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Rommá törtük a kamiont az állami képzésen

A hvg.hu munkatársa jelentkezett az ingyenes állami kamionsofőr-képzésre, és végigjárta a bürokratikus szamárlétrát. Átment a szimulátoros vezetésen, közben elütött pár szarvast, és összetört egy kamiont, a pszichológiai vizsgálaton, a pályaalkalmasságin, és még így is csak a program előszobájáig jutott el. Meglesz-e a tervezett 6 ezer új kamionsofőr? Cikksorozatunk első részét olvashatják.

hvg.hu Gazdaság

Mégis tőzsdére megy a Waberer’s

A Waberer's International szállítmányozó cég úgy döntött, hogy mégsem alakul vissza zrt.-vé, ez pedig jelentheti azt is, hogy mégis tervezik az egyszer már feladott tőzsdére menetelt – írja a Népszabadság.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával