MTI Világ

Wass Albert-szobrot foglaltak le a román rendőrök

A román rendőrség csütörtök reggel házkutatást tartott annál a szovátai lakosnál, aki a saját portáján állított fel Wass Albert-szobrot, és lefoglalta a műalkotást – közölte honlapján a Krónika című erdélyi magyar napilap. Az avatón ott voltak a Jobbik és Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi szimpatizánsai is.

MTI Kult

Levetették a rendőrök a Wass Albert-könyveket a csíksomlyói búcsún

A könyvek kiadója hatalommal való visszaélésnek minősítette azt, hogy a román rendőrök ellenőrizték a csíksomlyói búcsúra vezető út menti könyvesstandokat és levetették a Wass Albert által írt könyveket. Az írót jogerős ítélettel háborús bűnösnek nyilvánították az országban.

hvg.hu Kult

Petőfi, Ady, Wass Albert - Ki a kedvenc költőnk?

„Költő vagyok - mit érdekelne engem a költészet maga?” – tette fel a kérdést Ars Poeticájában József Attila, akinek közelgő szülinapja egyben a Költészet napja is. De vajon olvasunk-e egyáltalán még verseket? Ki a kedvenc költőnk?

MTI Itthon

Horogkeresztet fújtak Wass Albert egyik szobrára

Önkényuralmi jelképet fújtak festékszóróval Wass Albert író XVII. kerületi szobrának talapzatára, a szobor arcát pedig feketére festették - tájékoztatta a Rákosmenti Erőforrás Bizottság elnöke szerdán az MTI-t.

MTI Világ

Lehallgatások is történhettek a Wass Albert-ügyben

Lezárták a nyomozást a román hatóságok a Wass Albert-megemlékezés ügyében. Az egyik érintett szerint hatósági túlkapások történtek, arra lehet következtetni, hogy az ügyészség lehallgatta az ügy gyanúsítottjait.

sabater Nyüzsi

Tiszteljünk vérgőzös hülyéket!

Úgy tűnik, Magyarországon és főként Budapesten rögeszmésen szeretjük olyan emberek szobrait felavatni, esetleg olyanokról utcákat elnevezni, akik közvetve sokak haláláért lehetnek felelősek, esetleg szimplán csak nácik, antiszemiták, legjobb esetben pedig béna politikusok voltak. Miért?

MTI Itthon

Nyirő és Wass Albert is tartja a helyét a NAT-ban

Nem tervezik a Nemzeti alaptanterv (NAT) felülvizsgálatát a közeljövőben - mondta Hoffmann Rózsa oktatái államtitkár. Ennek megfelelően a zsidó szervezetek kérésének sem tudnak eleget tenni, akik szeretnék elérni, hogy mellőzzék a szerintük antiszemita szerzőket a NAT-ból.

MTI Itthon

Zsidó szervezetek: Wass Albert és Nyirő kerüljön ki a NAT-ból

Magyarországi zsidó szervezetek és szövetségek felszólították a kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a Nemzeti alaptantervet, és mellőzze abból Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet, mert meglátásuk szerint antiszemiták voltak.

Gomperz Tamás Vélemény

Túlélni Trianont

Kedves gyerekek, a mai órán megint Trianonnal foglalkozunk. Ne ijedjetek meg, nem a megszokott kesergés következik a minket ért egyedülálló sérelmek taglalásával. Többé már nem. Üljetek lazán, az ünnepélyes arckifejezésre sincs szükség. Végre felszabadítjuk magunkat.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával