Tossenberger Tamás Kult

A lány, aki Kőbányáról indulva valósította meg az amerikai álmot

Tóth Evelin Eszter magyar középosztálybeli családból, külföldi ösztöndíjakkal jutott el a világ egyik legjobb egyetemére, az amerikai Yale-re, ahol most azt az életet élheti, amelyről tizenéves korában csak a tévén keresztül álmodozott. Praktikákról, a különbözőség ünnepléséről, önkéntességről, kritikai gondolkodásról, a tapasztalás fontosságáról és Trump Amerikájáról is beszélgettünk a 23 éves diákkal. Interjú.

Medipress Plázs

Szerelemhormonnal segítenének az autistákon

Egy előzetes tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az autizmussal élő gyerekek számára beadott oxitocint tartalmazó orrspray elősegítheti a szociális információk feldolgozásáért felelős agyi terület fejlődését.

Medipress Plázs

Az agyunk átver minket

Ne higgyünk mindig a szemünknek. A Yale Egyetem kutatói ismét bebizonyították, hogy agyunk gyakran ver át bennünket.

MTI Plázs

Őssejtekkel kezelhetik a kopaszodást

Megtalálták annak a jelzőanyagnak a forrását a Yale Egyetem kutatói, amely növekedésre készteti a hajat. Felfedezésük - reményeik szerint - a kopaszodás új kezelési módjához vezethet.

MTI Tech

Kissinger egymillió dokumentuma a Yale Egyetemen

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a Yale Egyetemnek ajándékozza hozzávetőleg egymillió dokumentumból és emléktárgyból álló gyűjteményét, amely diplomata-, és tanári pályafutásának, valamint magánéletének emlékeit őrzi.

MTI Plázs

A drog-függőség és a falánkság azonos forrásból ered?

Vannak, akik olyan szenvedélyesen kötődnek kedvenc ételeikhez, mint a drogfüggők a kokainhoz vagy a szeszhez. Amerikai kutatók a legkorszerűbb vizsgálati módszerekkel igazolták, hogy a nagyon szeretett ennivalóknak már a meglátása is ugyanúgy agyi központokat ingerel, mint a kábítószereké.

MTI Világ

"Nem vagyok boszorkány" - összegyűltek az év legfontosabb idézetei

A Christine O'Donnell szenátusi kampányából vett idézet: "nem vagyok boszorkány" és Tony Hayward, a katasztrofális olajszivárgásért felelős BP olajtársaság vezetőjének szavai: "szeretném visszakapni az életemet" a két legfontosabb 2010-es idézet a Yale egyetem gyűjtése szerint.

MTI Tech

A Yale Egyetem visszaadja a Machu Picchu-i leleteket

Az egyesült államokbeli Yale Egyetem beleegyezett abba, hogy visszaszolgáltat Perunak a Machu Picchuból származó több tízezer régészeti leletet - jelentette be pénteken Alan Garcia Perez perui köztársasági elnök.

Szegő Iván Miklós Tech

Nyomok a sivatagban – egy különleges egyiptomi felfedezés története

Az elmúlt két évtizedben John Coleman Darnell és felesége, Deborah, a karavánutakat járta Egyiptomban, a Nílustól nyugatra eső vidékeken. A táj kietlen, a homoksivatag azonban különleges meglepetéseket tartogatott az ókori Théba – a mai Luxor – környékén.

MTI Kult

„Az évszázad lelete” hevert a Yale Egyetem pincéjében?

Vélhetően Diego Velázquez spanyol festő eddig ismeretlen művére bukkantak az amerikai Yale Egyetem pincéjében, szakértők máris az "évszázad leletéről" beszélnek. A vallási ihletésű mű a La educación de la Virgen (A szűz nevelése) címet viseli, és ez idáig úgy vélték, a spanyol iskola egyik mestere festette - számolt be csütörtökön az El País című spanyol napilap.

hvg.hu Shake

Van Gogh-képet követel a Yale Egyetemtől az örökös

Van Gogh-festményt követel vissza az amerikai Yale Egyetemtől egy orosz származású férfi, aki állítása szerint a kép jogos örököse. A Yale jogászai szerint ha a bírósági helyt ad a keresetnek, azzal közvetve több tízmilliárd dollár értékű műtárgy tulajdoni jogait kérdőjelezi meg.


A címlapról ajánljuk