hvg.hu Gazdaság

Zsolnay-puccs: súlyos milliókat akasztottak a dolgozók nyakába

Több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt Zsolnay-dolgozónak, akiket a fideszes városvezetés csábított át korábban. Egy bírósági döntés szerint a dolgozók jogellenesen mondtak fel, így most kártérítést fizettetnek velük. A Szabad Pécs szerint fejenként nagyjából 200 ezer forintos összegről van szó, de ez akár több tízezer forinttal is emelkedhet.

Zelki Benjámin Kult

Megfigyelte már ezeket a káprázatos Zsolnay-porcelán-borításokat a pesti házakon?

Feledésbe merült építészeti remekművek kísérnek minket, bármerre is járunk Budapest belső kerületeiben. Városbújócska sorozatunk legújabb részében a legszebb Zsolnay-porcelánnal borított házfalakat mutatjuk meg. A négy felkeresett épületet a szecesszió leghíresebb magyarországi képviselői tervezték.

hvg.hu Vállalkozás

Teljesen kiszorítják a piacról a Zsolnayt

Nagyon úgy fest, hogy míg a Zsolnay alól kirántják a piacot, a helyi ellenfél óriási összegeket tol a termelés beindításába. Nem véletlenül, hiszen milliárdos felújítási megrendelésekre számíthat.

HVG Ingatlan

A terjeszkedő West Hungária Bau titkai

Ráhajtott a Zsolnay Porcelánmanufaktúrára és a balatoni wellnessbizniszre az egyik leggyorsabban terjeszkedő cégcsoport tulajdonosa, Paár Attila. Aki a fideszes L. Simon László nejével is üzletel – írja a HVG.

MTI Vállalkozás

Egyelőre megúszta a felszámolást a Zsolnay

Elutasította a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. azonnali felszámolására irányuló vagyonfelügyelői kérelmet a Zalaegerszegi Törvényszék. Az erről szóló pénteki határozatot faxon juttatta el hozzájuk a törvényszék – erősítette meg Bodnár Imre, a cég jogi képviselője szombaton a Nol.hu-nak adott tájékoztatását.

hvg.hu Vállalkozás

Vissza kellett adnia a NAV-nak a Zsolnaytól lefoglalt árukészletet

Visszakapta a korábban bűnügyi zárlat alá vett árukészletét a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., miután hatályon kívül helyezte a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a pécsi cégnél a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága által kezdeményezett házkutatás és lefoglalás elrendeléséről szóló határozatot – tudta meg a Népszava Kardos Éva ügyvédtől.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a magyar fociválogatott bombameglepetést okozott

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott a foci-Eb-n; Oroszországot kizárják az Eb-ről, ha drukkerei nem állnak le; nagy nehezen tisztázódni látszik, unokatestvére-e egymásnak Matolcsy György és Trócsányi László; nagy csata dúl a pécsi Zsolnay-gyárért; a tehetséggondozás mintapéldáját sikerült megtalálnunk egy hazai intézményben.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Tömegesen mondanak fel az alkalmazottak a Zsolnaynál

A pécsi közgyűlés Ledina Kerámia Kft. néven hozott létre céget, hogy a Zsolnay felszámolása esetén tovább működtessék a másfél évszázados gyárat. Odaszerződtek azok, akik kedd reggel benyújtották felmondásukat a Zsolnaynál.

1 2 3

A címlapról ajánljuk