hvg.hu Nagyítás

Szép kilátások 2017-ben

Ahogy egy ablak meghatározza, hogy mit látunk rajta keresztül a külvilágból, úgy határozza meg egy fénykép képkivágása is, hogy mit mutat meg általa a fotós. Olyan képekből válogattunk, ahol a fotósok azt mutatták meg, milyen kilátás tárul világszerte az emberek elé – a hajóablakoktól az autók szélvédőin át az üvegfalú irodaházakig.

hvg.hu Közlekedés

Visszaengedik a forgalomba a buszt, amelynek kidőlt az ablaka – fotó

A vizsgálat után megfelelő műszaki állapotúnak találták azt a buszt, amelynek kedd reggel kiesett az ablaka a 9-es vonalon, miután nekiesett egy utas – derül ki a BKV válaszából. A járműre új ablakkeretet építettek be, délután újra forgalomba állhat. A BKV kéri az utasokat, hogy mindig kapaszkodjanak a tömegközlekedési járműveken.

MTI Shake

Különleges "vakablakai" lesznek egy új szuperszonikus repülőgépnek

Falba ágyazott vékony képernyők lesznek a hagyományos kabinablakok helyett egy épülő szuperszonikus repülőgépen. Az S-512 nevű járművet megálmodó Spike Aerospace bostoni vállalat szerint az ablakok eltávolításával csökken a légellenállás, amely "mindig kihívást jelent a repülőgéptörzs megtervezésekor és megépítésekor". Az új szuperszonikus repülő várhatóan 2018-ra készül el – adta hírül a BBC News.

hvg.hu Shake

Kidobta gyerekeit az ablakon egy nő Olaszországban

Kidobta négy- és hétéves gyermekét a tizenötödik emeleti lakásuk ablakán egy nő Oroszországban. Az ok: unta őket tovább nevelni. Több szomszéd is sokkot kapott a látványtól - számol be a manna.ro.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk