hvg.hu Gazdaság

Trump beleállt a vámháborúba

Az amerikai elnök a világ több vezetőjével is beszélt az acél és az alumínium importvámjának tervezett bevezetéséről, és nem fontolgat semmilyen kivételt - közölte Wilbur Ross amerikai gazdasági miniszter.

hvg.hu Vállalkozás

Vannak, akik hálásak az EKÁER-ért

Akár minden tizedik acélipari cég lehúzhatja a rolót az év végéig, de ez főként azokat érinti, akik nem alkalmazkodtak az EKÁER rendszerhez. Ám mivel a "tisztességtelen gyakorlatot követő cégeket" is kiszűri, érezhető megtisztulást végez az acélkereskedelmi piacon - állítja a Carboferr.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Csak ez tartja életben a magyar acélipart

Csak az exportpiacaikban bízhatnak a magyarországi acélipari vállalatok, az itthoni piac idén a tavalyi alacsony szinten stagnálhat, de néhány százalékos csökkenés is elképzelhető.

hvg.hu Vállalkozás

Soha nem látott siker kapujában a magyar fejlesztő cég

Első ízben jelöltek magyar vállalatot a Strategic Manufacturing Awards lehetséges díjazottjai közé, s egyszerre mindjárt kettőt is. A World Trade Group idén a Hell Energy szikszói gyárát és a Direct-Line Kft.-t jelölte Európa három legjobbja közé a maga kategóriájában.

MTI Gazdaság

Ismét csúcson van a világ acéltermelése

Márciusban rekordszintre nőtt a világ acéltermelése annak köszönhetően, hogy kezd helyreállni a világgazdasági növekedési aggályok miatt korábban csökkenő feldolgozóipari kereslet.

MTI Vállalkozás

Veszteséges a legnagyobb acélóriás

A lanyha kereslet miatt veszteséget kellett elkönyvelnie az ArcelorMittal csoportnak a tavalyi negyedik negyedévben. A világ legnagyobb acélipari vállalata az első félévben már javulásra számít.

MTI Karrier

Egy dollárért váltottak meg 5400 állást Szerbiában

A szerb állam névleges összegért, 1 dollárért visszavásárolta a US Steel acélipari konszern ottani veszteséges üzemét, hogy elkerüljék a létesítmény bezárását és ezzel együtt 5400 alkalmazott elbocsátását.

Szegő Iván Miklós Gazdaság

Mikor indulhat újra a diósgyőri kohászat?

Ellentmondásosak a hírek arról, hogy hol tart a 2009-ben bezárt Diósgyőri Acélművek (DAM) vagyonának sorsáról szóló tárgyalássorozat. Helyi politikusok, magyar és szlovák vállalkozók, külföldi tulajdonosok és potenciális vásárlójelöltek - köztük törökök is - "köröznek" a DAM körül, és egyelőre nehéz megjósolni az egykor Borsod megye egyik legnagyobb cégéhez tartozott kohászati vagyon jövőjét.

hvg.hu Gazdaság

Akár tíz százalékkal is nőhet a magyar acélipari termelés

Jelentősen nőhet a magyar acélipari termelés, ha a gyártók kihasználják az autóipari fellendülésben rejlő lehetőségeket, áll az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb elemzésében. Az acéltermékek iránti keresletet nemcsak a hazai igények növelhetik, hanem a Szlovákiában letelepedett nagy kapacitású gyárak is.

MTI Gazdaság

Az acélár növekedését várja az ArcelorMittal

Jó eredményekkel zárta tavalyi üzleti évét a luxembourgi székhelyű ArcelorMittal az acélkereslet élénkülésének köszönhetően, a világ legnagyobb acélipai csoportja az idei évben pénzügyi helyzetének további javulását reméli, mivel szerinte a vártnál gyorsabban növekszik a globális kereslet, és az acél ára.

1 2

A címlapról ajánljuk