Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Itt a Nagy Nemzeti Internet Konzultáció

Itt a Nagy Nemzeti Internet Konzultáció

Orbán Viktor átmenetileg elsüllyesztette az internetadót. A visszavonás kifejezést nem használta, de úgy fest, legalábbis a jelenlegi formájában nem vezetik be. Előkerült viszont az Orbán-kormány állandó csodafegyvere (a Békemenet mellett), a Nemzeti Konzultáció. A kormány januárban egymilliárdot költ majd arra, hogy megtudja az emberek véleményét, de mi most megkönnyítjük Orbán dolgát: itt a hvg.hu Nagy Nemzeti Internet Konzultációja. Kapcsoljon szélessávra, és tartson velünk!

Az internetadó is téma lesz ma a Házban

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

MTI

Bármit adóztathat a város, de a vállalkozásokat nem

Jószerivel csak a fantázia szab határt az új adóknak, ha az Országgyűlés a javasolt formában hatalmazza fel az önkormányzatokat a települési adók kivetésére. A vállalkozások azonban elvileg megússzák.

hvg.hu

A Fidesz nem tágít a netadóból, de nemet mond az erőszakra

A Fideszt a tízezernél is több ember részvételével zajló tüntetés sem tántorítja el az internetadó bevezetésétől, igaz, felső korlátot ígérnek. Az erőszakot azonban nem fogadják el.

hvg.hu

"Üzenjük a Fidesznek, nem lesz internetadó"

"Üzenjük a Fidesznek, nem lesz internetadó"

Nagy rendőri készültség volt a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé meghirdetett, az internetadó elleni tüntetésen. A tárca épületének bejáratát bedeszkázták és kettős rendőrsorfal védte. Tízezernél is több ember volt a tiltakozáson. A tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak. Ahogy végighömpölyögtek az Andrássy úton, Orbán lemondását és a netadó visszavonását követelték. A Fidesz-székházat számítógépdarabokkal dobálták, két tüntető lány felmászott a székház erkélyére, és kitűzte az EU zászlaját. Pécsen, Veszprémben és Miskolcon is tüntettek. A rendőrök kérésének sokáig nem engedelmeskedtek a tüntetők, nem indultak haza. Aztán negyed 10 körül kezdtek elszállingózni a helyszínről az emberek, és fél 11 körül véget ért a megmozdulás.

hvg.hu

Már kedden tárgyalják a netadót, a szappanadót, és a többi adóemelést

Nem sokat vacillál a parlament, három munkanappal a benyújtás után nekiugrik a jövő évi adócsomagnak.

Nagy tüntetés lehet ma a netadó ellen

Nagy tüntetés lehet ma a netadó ellen

Több tízezren jelezték, ott lesznek a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt délután 6-kor kezdődő megmozduláson az internetadó bevezetése ellen tiltakozva.

hvg.hu

Varga: "Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél" - videó

Varga: "Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél" - videó

A távközlési szolgáltatókkal egyeztető Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert egy október 23-i koszorúzás után kaptuk el. Arra a kérdésre, hogy lesz-e internetadó, nem válaszolt, szerinte nincs is szükség új adókra.

hvg.hu

MOSZ: 15 százalékkal csökkenhetnek a cafeteria-keretek

A Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint a 2015-ös adótörvények tervezete - amiről a munkavállalók képviselivel előzetesen nem egyeztettek - egyes pontokon komoly érdeksérelmekkel jár a munkavállalók számára. A bérből és fizetésből érőket leginkább a béren kívüli juttatások adóterhének jelentős emelése fogja sújtani.

hvg.hu

Jön a szappanadó! A kormány hadat üzent a művirágnak és a test szagosításának

Jön a szappanadó! A kormány hadat üzent a művirágnak és a test szagosításának

Januártól termékdíjat kell fizetni egy sor tisztálkodó és kozmetikai szer, valamint műanyag termék után, de nem járnak jobban az irodában papírt használók sem, ezt a kategóriát is megsarcolja az adótörvény tervezete. Drágább lesz borotválkozni, hajat festeni, művirágot vinni randira és fénymásolni.

hvg.hu

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe. A kitiltásos botrányra érkező egyik kérdésre Varga elmondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnökkel olyan megállapodást kötött, amely szerint minden, a munkavégzését befolyásoló döntésről tájékoztatást ad, és a miniszter szerint eddig még nem kapott semmilyen ilyen információt.

hvg.hu

Videó: Ezrek akarnak adót fizetni

Videó: Ezrek akarnak adót fizetni

A munkájuk után, de a magyar állam alig tesz valamit azért, hogy álláshoz segítse ezt a sok embert. Egy részük utcára vonult, hogy esélyegyenlőséget követeljen. Először rendeztek Rehab Critical Masst.

hvg.hu

Így szerezhet vissza egy rakás pénzt a befizetett adóból?

Bankszámlán tőkét parkoltatni az adóval terhelt csekély hozamért még lekötve sem érdemes. Vannak azonban kedvezőbb lehetőségek is: néhány hónapon belül akár 150 ezer forintot is nyerhet, aki például az év végéig hozott döntéssel önkéntes kölcsönös biztosító pénztárba fizeti be a megtakarítását.

hvg.hu

Rommá bírságolta a vakációipart a NAV

"Nagyot futottak" az adóhivatal ellenőrzési szakemberei nyáron, minden negyedik bírságolási kísérletük sikerrel járt, ehhez nagyjából mindenkinél bepróbálkoztak, aki szembe jött. Összesen több mint félmilliárd forint mulasztási bírsággal suhintották meg a pechesebb adóalanyokat, 70 esetben 12 napos bezárást, 6 esetben üzletbezárást helyettesítő bírságot osztottak ki. Volt olyan fagyis, akire kétszer csukták rá a boltot.

hvg.hu

Mikor jár pótlék vasárnapra, és mikor nem?

Egy alapítványnál vasárnap gyermekekre vigyázó személyt egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaznak. Szükséges-e vasárnapi pótlékot fizetni? Az Adózóna megmondja.

hvg.hu

Luxusmedence adót szeretne a Jobbik

A Jobbik a 20 millió forint feletti úszómedencék különadójára vonatkozó javaslatot nyújtott be csütörtökön a parlamentnek.

MTI

Most az adóhatóság kopaszthatja meg a két kirabolt kínait

Ugyan hogy lehet félmilliárd forintnyi készpénz Önöknél, kedves kínai kereskedők? Erre a kérdésre kell most válaszolnia annak a két kínai boltosnak, akit pár napja kiraboltak. Most az adóhatóság faggatja őket.

Vigyázat! Milliós adóbírság is lehet a lakáskiadásból, ha nem figyel

Ősszel mindig meglódul az albérlet-, kiadó lakás biznisz, érdemes utánanézni, miként lehet elkerülni a lesben álló adóhatóság akár milliósra rúgó bírságait.

hvg.hu

Minden bokor mögött adóellenőrök állnak lesben

Minden bokor mögött adóellenőrök állnak lesben

Végbéltükrözést is bevállalnak, keresztül-kasul szelik az országot egy telekocsissal, őt is megbüntetik, de útközben is megállnak több helyen, azokat is megszórják bírságokkal, papnak öltöznek be, és így mennek egy jót enni étterembe, majd jön a sok tízezres vagy százezres büntetés. A revizorok bárhol felbukkannak, de nem tudják, hogy a zumbát nők űzik. Csodálkoznak, hogy sokan megvetik őket. A karakán ügyvédekkel meggyűlik a bajuk.

Így számolja ki a nyugdíját, ha több EU-országban is dolgozott

Hol kell bejelenteni a nyugdíjra az igényt, ha valaki az unió több tagállamában is dolgozott? Mi a teendő akkor, ha ezekben az országokban eltérő a nyugdíjkorhatár? Hogyan számolják ki a több államban szerzett szolgálati idő alapján az öregségi ellátást? Példákon keresztül is megismerheti a válaszokat.

hvg.hu
12341

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X