hvg.hu Én és a Cégem

Itthonról is hordják a szennyest az állami pénzmosodába

Az év első felében megugrott az adóparadicsomokból hazautalt jövedelmek aránya. Úgy tűnik azonban, hogy itthon is virágzik a Stabilitás megtakarítási számlák (SMSZ) forgalma, a hazai szürke gazdaságból is milliárdok áramlanak az állami pénzmosodába – írja a szerdai Magyar Nemzet.

MTI Gazdaság

Megadóztatnák a robotokat a németek

Az emberekkel végzett munka adóterhének csökkentését és a robotokkal végzett munka megadóztatását javasolja a Deutsche Post német postavállalat vezetője.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a szociopaták ellepték a magyar munkahelyeket

A jegybank a gázolajfaló státuszautókat támogatja, a pécsi Zsolnay-gyár tulajdonosát masszívan szorítják ki a cégből. Nyomoztuk, mitől fáj a fejünk, ha sok sört iszunk. És vigyázat, a munkahelye tele lehet szociopata kollégákkal! A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Kult

„Akkor mire tartjuk az államot, minek fizetünk adót?”

Mára bebizonyosodott, hogy Magyarország sosem lesz olyan, mint egy nyugati ország, és a főállású értelmiségi életstílust ma már nem lehet fenntartani – véli az Izlandon élő Dunajcsik Mátyás. Az íróval készült interjút este olvashatják a hvg.hu-n, akinek új könyve az idei könyvhétre jelent meg.

hvg.hu Vállalkozás

Figyelem, új adót kapunk a nyakunkba

Jövő január 1-től új adót varr a vállalkozások nyakába a kormány. A turizmusfejlesztési hozzájárulást az étkezőhelyi vendéglátásban étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom után. Az új sarcot a parlament törvényalkotási bizottsága csempészte be az adótörvénycsomaghoz készített összegző módosító javaslatba, amelyet múlt hét pénteken nyújtottak be, most kedden pedig már el is fogadta az Országgyűlés.

1 2 3 4 5 6 7
52
A címlapról ajánljuk