hvg.hu Vállalkozás

Jó hír a diszkósoknak: a kormány beszáll a szuperszonikus pénztárgépek árába

Az NGM pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalkozásoknak 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez. Az állami támogatás az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgép után vehető igénybe. Ezek az új gépek lényegesen több funkcióval bírnak, így például már eladhatóak vagy bérbe is adhatóak.

hvg.hu Vállalkozás

Ez vár a katás adózóra, ha elveszti az alanyi áfamentességet

Ha a katás adózó 2016 decemberében átlépi az aqdónem bevételi határát (6 millió forint), s ezzel kiesikaz alanyi mentes áfakörből, akkor mikor választhatja újra az alanyi mentességet? Milyen áfagyakoriságba esik, azaz mikor kell áfabevallást készítenie? Havonta, negyedévente?

hvg.hu Vállalkozás

Ezek az adócsalások a legkedveltebbek

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nyomozó hatósága tavaly mintegy 7672 ügyben indított büntetőeljárást, ez 24 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben. A bűnügyek teljes elkövetési értéke 136,6 milliárd forintot tett ki, ez több mint 12 milliárd forinttal múlta alul az előző évit. A vádemelési javaslattal lezárt nyomozások száma ugyanakkor néggyel, 2815 esetre nőtt.

hvg.hu Vállalkozás

Így csalja az adót a magyar

Toplistás adócsalások: cégtemető, körhintacsalás, őrzés-védelem, munkaerő-kölcsönzés, de élre törnek új elkövetési módok is. Mennyire, vagy inkább mennyire nem leleményes adócsalók a magyarok?

hvg.hu Vállalkozás

Online kasszára kötelezi a NAV? Ne kapkodjon, halasztás van!

A kormány módosította a pénztárgép rendeletet, így szerint a korábban kihirdetett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre viszont nem változik.

hvg.hu Gazdaság

Új adó jöhet Óbudán januártól, nemsokára döntenek

A harmadik kerületi önkormányzat megadóztatná a motoros vízi járműveket. Olyan magánszemélyeknek kellene fizetniük ezt a terhet, akik a Duna partjának és folyamának óbudai részét motoros vízi járművel használják.

MTI Élet+Stílus

Johnny Depp és ex-neje a válási pénz utalásán is összekapott

Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét: Amber Heard ugyanis korábban kijelentette, hogy jótékony szervezeteknek juttatja a válás során számára megállapított milliókat, ám Depp nem Heardnek utalt, hanem egyenesen az általa megnevezett szervezeteknek – számolt be pénteken a BBC News.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk