Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Varga: "Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél" - videó

Varga: "Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél" - videó

A távközlési szolgáltatókkal egyeztető Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert egy október 23-i koszorúzás után kaptuk el. Arra a kérdésre, hogy lesz-e internetadó, nem válaszolt, szerinte nincs is szükség új adókra.

MOSZ: 15 százalékkal csökkenhetnek a cafeteria-keretek

A Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint a 2015-ös adótörvények tervezete - amiről a munkavállalók képviselivel előzetesen nem egyeztettek - egyes pontokon komoly érdeksérelmekkel jár a munkavállalók számára. A bérből és fizetésből érőket leginkább a béren kívüli juttatások adóterhének jelentős emelése fogja sújtani.

Jön a szappanadó! A kormány hadat üzent a művirágnak és a test szagosításának

Jön a szappanadó! A kormány hadat üzent a művirágnak és a test szagosításának

Januártól termékdíjat kell fizetni egy sor tisztálkodó és kozmetikai szer, valamint műanyag termék után, de nem járnak jobban az irodában papírt használók sem, ezt a kategóriát is megsarcolja az adótörvény tervezete. Drágább lesz borotválkozni, hajat festeni, művirágot vinni randira és fénymásolni.

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe. A kitiltásos botrányra érkező egyik kérdésre Varga elmondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnökkel olyan megállapodást kötött, amely szerint minden, a munkavégzését befolyásoló döntésről tájékoztatást ad, és a miniszter szerint eddig még nem kapott semmilyen ilyen információt.

Videó: Ezrek akarnak adót fizetni

Videó: Ezrek akarnak adót fizetni

A munkájuk után, de a magyar állam alig tesz valamit azért, hogy álláshoz segítse ezt a sok embert. Egy részük utcára vonult, hogy esélyegyenlőséget követeljen. Először rendeztek Rehab Critical Masst.

hvg.hu

Így szerezhet vissza egy rakás pénzt a befizetett adóból?

Bankszámlán tőkét parkoltatni az adóval terhelt csekély hozamért még lekötve sem érdemes. Vannak azonban kedvezőbb lehetőségek is: néhány hónapon belül akár 150 ezer forintot is nyerhet, aki például az év végéig hozott döntéssel önkéntes kölcsönös biztosító pénztárba fizeti be a megtakarítását.

hvg.hu

Rommá bírságolta a vakációipart a NAV

"Nagyot futottak" az adóhivatal ellenőrzési szakemberei nyáron, minden negyedik bírságolási kísérletük sikerrel járt, ehhez nagyjából mindenkinél bepróbálkoztak, aki szembe jött. Összesen több mint félmilliárd forint mulasztási bírsággal suhintották meg a pechesebb adóalanyokat, 70 esetben 12 napos bezárást, 6 esetben üzletbezárást helyettesítő bírságot osztottak ki. Volt olyan fagyis, akire kétszer csukták rá a boltot.

hvg.hu

Mikor jár pótlék vasárnapra, és mikor nem?

Egy alapítványnál vasárnap gyermekekre vigyázó személyt egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaznak. Szükséges-e vasárnapi pótlékot fizetni? Az Adózóna megmondja.

hvg.hu

Luxusmedence adót szeretne a Jobbik

A Jobbik a 20 millió forint feletti úszómedencék különadójára vonatkozó javaslatot nyújtott be csütörtökön a parlamentnek.

MTI

Most az adóhatóság kopaszthatja meg a két kirabolt kínait

Ugyan hogy lehet félmilliárd forintnyi készpénz Önöknél, kedves kínai kereskedők? Erre a kérdésre kell most válaszolnia annak a két kínai boltosnak, akit pár napja kiraboltak. Most az adóhatóság faggatja őket.

Vigyázat! Milliós adóbírság is lehet a lakáskiadásból, ha nem figyel

Ősszel mindig meglódul az albérlet-, kiadó lakás biznisz, érdemes utánanézni, miként lehet elkerülni a lesben álló adóhatóság akár milliósra rúgó bírságait.

hvg.hu

Minden bokor mögött adóellenőrök állnak lesben

Minden bokor mögött adóellenőrök állnak lesben

Végbéltükrözést is bevállalnak, keresztül-kasul szelik az országot egy telekocsissal, őt is megbüntetik, de útközben is megállnak több helyen, azokat is megszórják bírságokkal, papnak öltöznek be, és így mennek egy jót enni étterembe, majd jön a sok tízezres vagy százezres büntetés. A revizorok bárhol felbukkannak, de nem tudják, hogy a zumbát nők űzik. Csodálkoznak, hogy sokan megvetik őket. A karakán ügyvédekkel meggyűlik a bajuk.

Így számolja ki a nyugdíját, ha több EU-országban is dolgozott

Hol kell bejelenteni a nyugdíjra az igényt, ha valaki az unió több tagállamában is dolgozott? Mi a teendő akkor, ha ezekben az országokban eltérő a nyugdíjkorhatár? Hogyan számolják ki a több államban szerzett szolgálati idő alapján az öregségi ellátást? Példákon keresztül is megismerheti a válaszokat.

hvg.hu

Ki nem találnánk, mi után kell még reklámadót fizetni

Ki nem találnánk, mi után kell még reklámadót fizetni

Nem mindegy a reklámadó szempontjából, hogy egy reklámtáblát az ingatlanon belül, vagy annak külső falán helyeznek el. Utóbbi esetben ugyanis kell adót fizetni, ahogy például a reklámtoll, -póló előállítása után is.

hvg.hu

Öt országgal fognánk össze az adócsalók ellen

Szorosabbra kívánja fűzni együttműködését az adócsalások elleni harcban hat közép-európai ország - ebben állapodott meg a négy visegrádi ország, valamint Németország és Ausztria szakminisztere csütörtökön Prágában.

MTI

Gyed, gyes, gyet mellett vállalkozik? Így kell járulékot fizetnie

Örök kérdés, hogyan alakul a gyermekvállalással kapcsolatos ellátások mellett tevékenységüket folytató egyéni és társas vállalkozók járulékfizetési kötelezettsége. Az Adózóna összefoglalta az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

hvg.hu

Adótartozást talált a NAV Mészáros Lőrinc cégeinél

Adótartozást talált a NAV Mészáros Lőrinc cégeinél

Mészáros Lőrinc két cégénél végrehajtást indított az adóhatóság év elején. A miniszterelnökkel bizalmas viszonyt ápoló milliárdos vállalkozó-polgármester vállalkozásai rendezték a tartozást.

hvg.hu

Ezeket az adómentes juttatásokat adhatja a cég a dolgozóinak

A személyi jövedelemadó (szja)-törvény előírásai között meglehetősen nehéz eligazodni, különösen nem könnyű az elmúlt két évtizedben toldozott-foltozott rendelkezések között fellelni a forrásától (költségvetési, EU-s, önkormányzati, vállalkozói, civil), céljától, feltételeitől függően igencsak sokféle támogatásra vonatkozó szabályokat. Az Adózóna összeállította az adómentes támogatások listáját.

hvg.hu

Ilyen még soha nem volt az adózásban

Nem bővült az szja 1 százalékról rendelkezők száma, a felajánlások átlagos értéke pedig ismét csökkent: az adófizetők a lehetséges 11,6 milliárd forintból az idén 7,1 milliárdot (61 százalék) juttatnak a civileknek. A várakozásokat igazolva a legnagyobb vesztes a tavaly még toplista első Gyermekrák Alapítvány.

hvg.hu

Berki Krisztián 60 ezret adózott 10 milliós árbevétele után

Berki Krisztián 60 ezret adózott 10 milliós árbevétele után

Berki 2013 közepén alapított cége tavaly 9,8 millió forint árbevételt termelt, amivel 9 milliós költséget állítottak szembe, így jött ki az adó 60 ezer forintra. Kérdés azonban, hogy a NAV mit fogad el elszámolt költségnek egy valóságshow esetén.

hvg.hu
12340

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X