hvg.hu Gazdaság

Így számoljon, és akkor nem kell adót fizetnie

Ingatlaneladás során nagyon érdemes néhány alapvető adatot nagyon precízen szem előtt tartani. Nulla forint is lehet az adó, de ehhez tudni kell, mi tekinthető szerzési időpontnak, hogyan számítható ki a jövedelem.

hvg.hu Vállalkozás

Külföldi megbízásra hajt a cége? Na, ezentúl nehezebb lesz nyerni!

Ugyanazon a helyen végzett, egyazon munkát ugyanolyan javadalmazás illet meg – a kiküldetésben dolgozó munkavállalók nagyobb védelme érdekében az Európai Unió ennek szellemében módosítja hatályos irányelvét. A változás jelen formájában – az egyes országok közötti bérszintkülönbségek miatt – alapvetően változtathatja meg a kiküldetés és a határon átnyúló munkaerő-kölcsönzés gyakorlatát. Több kelet-európai állam, köztük Magyarország közös levélben fejezte ki aggodalmát a tervezett változások miatt.

Muck Tibor Vállalkozás

Elkerülő utak: a nagy magyar jogdíjbiznisz

Paradicsomi körülményeket teremt a magyar adószabályozás néhány üzletágban, és ezt világcégek sora használja ki. Hogy mennyire? Csak egy példa: nyolc cég 320 milliárd forintnyi árbevétel és 123 milliárdnak megfelelő nyereséget hozott össze, de csak 4,3 milliárd adót fizetett be!

hvg.hu Vállalkozás

Újabb cégek kasszájában kotorászik a NAV

A plasztikai sebészekre, az autósboltokra és alkatrész-kereskedőkre, a diszkósokra és konditermekre szeptembertől, jövő januártól pedig a taxisokra és az Uberesekre is kiterjesztik az online pénztárgépek használatát.

hvg.hu Gazdaság

Megint rászállt a NAV a Krétakörre

A Krétakör nemrég megkapott rangos európai elismerésére nem reagált a kormány, de március 21-én újra adóellenőrök vizsgálják a már eddig is alaposan kivizsgált szervezet gazdálkodását.

Nagy Gábor Gazdaság

Zsebre menő játék, határok nélkül: hajsza a techmultik adója után

Politikai nézeteltérések és gazdasági érdekellentétek akadályozzák a közös fellépést az EU-ban az adóügyi kiskapukon át eurómilliárdokat kimenekítő multinacionális cégek ellen. Mivel az utóbbiak főleg amerikaiak, Washington és Brüsszel is civakodik a behajtható pénzen.

hvg.hu Gazdaság

ÁSZ: A NAV-nál nincs minden a legnagyobb rendben

A számvevők befejezték az állami adóhatóság egyes adóbeszedési tevékenységeinek ellenőrzését. A most lezárult szabályszerűségi ellenőrzés megállapította, hogy a NAV személyi jövedelemadóval kapcsolatos egyes tevékenységei szabályozottak és szabályszerűek voltak. Más tevékenységei meg nem, például a kettős adóztatással akpcsoltaos feladatok és ellenőrzések.

hvg.hu Gazdaság

Agyonadóztatják a magyarokat

A régióban kiemelkedően magas az adóbevételek GDP-hez viszonyított aránya Magyarországon, csak Ausztriában több. Így nem csak az áfaterhelésben állunk elöl, hanem általában adóterhelésben is. Szlovákiában nagyjából 10 százalékkal kisebb a GDP-arányos adóterhelés.

HVG Gazdaság

Hajsza a techmultik adója után

Az eurómilliárdokat adókiskapukon kimentő multinacionális cégek ellen eddig kevés sikerrel tudott fellépni a megosztott EU. A HVG címlap-sztorija bemutatja a legfontosabb trükköket, és hogy miért a techmultik a fő célpontok.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Orbán Ráhel Michelin-csillagot kap

Megvan az ötödik magyar Michelin-csillag, közben a magyar klímások Szlovákiába dezertálnak, aki itthon marad, az meg nem lát ki az adókból. Európa-bajnokságot nyertünk, na nem fociban, hanem luxuscipő-készítésben, Európa viszont velünk szemben nyert a cafeteriaperben. Matolcsy pénztitkosítási kísérlete egyelőre elakadt, rögtön kellett is munkabédelnie egyet a legfőbb ügyésszel, hátha. Állítólag nagyon jó a magyar nők munkaerőpiaci helyzete, legalábbis külföldről így látszik. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7
51
A címlapról ajánljuk
Teszteltük a 83x-os zoomolásra képes fényképezőgépet

Teszteltük a 83x-os zoomolásra képes fényképezőgépet

A megapixelek mellett a távoli témákat közelebb hozó zoomolási képesség terén küzdenek egymással a fotógépgyártók – ez a két olyan terület, amit a könnyű számszerűsítés miatt viszonylag egyszerű marketingelni. A zoomháborúban nemrég feltűnt egy ígéretes versenyző: teszten a Nikon ultrazoom-bajnoka.