hvg.hu Vállalkozás

Megint drágább lesz autózni

Tavalyhoz képest 14 százalékkal, 13 500 forintról 15 400 forintra emelkedett az új kgfb-szerződések átlagdíja, miközben a váltás mellett döntő autósok átlagosan 6 ezer forinttal fognak kevesebbet fizetni az eddigi biztosítójuk által megajánlott díjhoz képest.

hvg.hu Ingatlan

Kiutálnák a városvezetők az Airbnb-t, itt a válasz

Több száz adóegyezséget kötne az Airbnb a következő hónapokban. Ahogy terjeszkedik a cég, úgy keveredik harcba egyre több városban a szállodatulajdonosokkal, a lakókkal és az adóhatóságokkal is – ezt szeretnék most rendezni.

Sztojcsev Iván Gazdaság

Dávid Ferenc: gesztusnak szép, de a kisebb vállalatok alig érzik meg az adócsökkentést

A cégeket is meglepte Orbán Viktor bejelentése a vállalati nyereségadó csökkentéséről, a kormány eddig erről nem beszélt velük – mondta kérdésünkre Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a gesztus szép, de inkább az élőmunka terheinek csökkentésével kellene a döntéshozóknak törődniük.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Az esőadó elbukott, de a napsütés után még fizettetnek

A szép kilátásra vetett ki adót a portugál kormány, az USA több államában pedig az esőt igyekeztek megadóztatni. Az ingatlanok megsarcolásában kreatív eszközökkel igyekeznek felvenni a versenyt a csalásra mindig kész tulajdonosokkal.

hvg.hu Gazdaság

Az adóhatóság miatt hagyná el Messi a Barcelonát?

Olyan sem gyakran történt meg a fociban, hogy az adóhatóság miatt borulhat egy nagy játékos szerződése. Pedig most épp ez következhet: Lionel Messi a spanyol adóügyek miatt nem akar szerződést hosszabbítani a Barcelonával. Vagy csak talált egy nagyon jó ürügyet, hogy feljebb tornássza az árát.

hvg.hu Gazdaság

Meghalt a póniadó, de a traktoradó él és virul

Továbbra is találékonyak az önkormányzatok, ha új adók kivetéséről van szó. A pénteki Magyar Nemzet szerint volt póniadó, de eltörölték, a toronyadó sorsa kétséges, a traktoradó és a mocsáradó viszont működik.

MTI Gazdaság

Zuhognak az államkasszába az adóforintok

Idén őszig az öt legnagyobb közteherből közel ötszázmilliárd forinttal több érkezett az államkasszába, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában – írja pénteki számában a Magyar Idők a nemzetgazdasági tárca adataira hivatkozva.

1 2 3 4 5 6 7
54
A címlapról ajánljuk