Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ezt a különadót Orbánék is megirigyelnék

Igencsak egyedi megoldást vezet be Fehéroroszország arra, hogy gátat szabjon a fehérorosz rubel más devizára történő átváltásának: 30 százalékos pénzváltásadót vezetnek be. A döntést azzal indokolják, hogy megnövekedett a kereslet a fehérorosz rubel átváltására.

A NAV januártól a cégek bugyijába is belelát

Január 1-jétől a pénztárgép használatára kötelezett összes adózó elektronikusan szolgáltat adatot. Akár 500 ezer forint is lehet a céges mulasztási bírság. A hagyományos pénztárgépeket 2015-ben már egyáltalán nem lehet használni.

Akiknek az Isten többet adott, attól kell kérni

Akiknek az Isten többet adott, attól kell kérni

Jön a garázs-, a traktor-, a pótkocsiadó, de a bérbe adott szobákat és lakásokat is megadóztatnák. A jövő évi adócsomagban a kormány lehetőséget biztosított az önkormányzatoknak bármilyen olyan adó kivetésére, amit nem tiltanak, illetve a központ nem szed be. A lehetőség úgy fest, beindította az önkormányzatok fantáziáját, sorra bukkannak fel a kreatív adófajták. A települések az új helyi adókkal, a meglévők kiterjesztésével döntően a működést, esetleg fejlesztéseket finanszíroznának. Az adók a legtöbb esetben a kieső állami forintokat pótolják.

És már megint a pénzünk kell a kormánynak

És már megint a pénzünk kell a kormánynak

Világviszonylatban is kimagasló áfa, csipszadó, közmű-, banki tranzakciós adó, kötelező kamarai tagdíj, evaemelés és járulékemelések, már a szappant és a művirágot is díjjal terhelik, a banki betét után az állam is lecsíp magának egy kicsit – többtucatnyi tehernövelést tud felmutatni az "adócsökkentések kormánya". Most újabb bőrt húz le az emberekről. Íme, a lista.

hvg.hu

28 ezres lakásadót vezet be Kocsis Máté kerülete

28 ezres lakásadót vezet be Kocsis Máté kerülete

Kellemetlen újévi meglepetés: Budapest VIII. kerületében új helyi adót vezet be a fideszes önkormányzat, ahol a polgármester Kocsis Máté. A kiadott lakások után kell fizetni.

hvg.hu

Deák Bill Gyulát rabosították a NAV nyomozói

Deák Bill Gyulát rabosították a NAV nyomozói

A bluesénekes Deák Bill Gyulától ujjlenyomatot vettek a NAV nyomozói (ezt hívják rabosításnak), de a sztorit megszellőztető Blikknek nem szeretett volna nyilatkozni.

hvg.hu

Most figyeljen, így elkerülheti az adóbírságot

Decemberben, illetve az adóév utolsó hónapjában több, adózással kapcsolatos bejelentés, bevallás és befizetés esedékes, amelynek elmulasztása bírságot vagy az adózó szándékától eltérő adózást vonhat maga után. Az Adózóna összeszedte, mit csináljon, hogy jól csinálja.

hvg.hu

Áthelyezheti-e külföldre magyar cége székhelyét? Itt a válasz

Lehetséges-e egy magyar cég székhelyét külföldre áthelyezni? A nagyobb vállalatoknak kedvező megoldás lenne az európai részvénytársaság, amelynek szabályait egy tíz éve hatályba lépett egységes uniós rendelet szabályozza, tapasztalatok szerint mégis kevesen tudják, hogy létezik ez a társasági forma.

hvg.hu

Mit tud a bűvös 7-es adószám?

Mit rejt a bűvös 7-es adószám elnevezés? Ki adózhat ennek alapján, mik feltételek, hogyan számolhatók el a költségek? Az Adózóna összefoglalta a tudnivalókat.

hvg.hu

Térkép: Nézze meg, hányan adóznak a szomszédjában!

Térkép: Nézze meg, hányan adóznak a szomszédjában!

Kíváncsi arra, hányan fizetik az adókat a városában? Vagy a szomszéd városban? Egy térképen épp ezeket az információkat szerezheti be nagyon egyszerűen.

hvg.hu

Gyorsan átment a bajai közgyűlésen a brutális adóemelés

Gyorsan átment a bajai közgyűlésen a brutális adóemelés

A fideszes többségű bajai önkormányzat 50-67 százalékkal emelte fel a kommunális adót Fercsák Róbert polgármester javaslatára. A hír derült égből villámcsapásként érte a bajaiakat – írja a Népszabadság.

hvg.hu

Ez az új adószabály tutira hazavágja a kiskereskedőket

A kiskereskedők a legnagyobb vesztesei annak a változtatásnak az adórendszerben, ami a jövedelemminimum után fizetendő adóalap növelését célozza. Aki ellenáll, adóellenőrzést kockáztat.

hvg.hu

Darabokra szednék a Google-szerű cégeket?

Továbbra is az európai törvényhozók célkeresztjében van a Google, a Financial Times beszámolója szerint a társaság verseny-ellenes tevékenységét a cég feldarabolásával számolnák fel.

hvg.hu

És akkor lexikon lett Orbán fecnijéből

És akkor lexikon lett Orbán fecnijéből

Újabb adók jövőre, megszűnő szociális segély, gyanús étolajok, kiutált Tesco és Auchan, központosított dohány-nagykereskedelem, Széles Gábor a webkereskedelemben utazik. A kólaautomaták pedig lehet, hogy eltűnhetnek. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Ezért viszkethet a tüntetők tenyere

Az, hogy melyik cég mennyi adót fizet, egyre inkább azon múlik, melyik ágazatban ténykedik, és ki-mi a tulajdonosa – szűrte le a következtetést a HVG az új adószabályokat elemezve.

hvg.hu

Így kopaszt meg minket jövőre az állam

Így kopaszt meg minket jövőre az állam

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot. Bár az internetadó kikerült a törvényből, de jön a szappan- és művirágadó, chipsadó a szeszes italok nagy részére, 50 százalékos reklámadó, a brutális élelmiszer-felügyeleti díj, az önkormányzatokat pedig ráengedik az eddig nem adóztatott dolgokra. A családi adókedvezmény kiterjesztése csak 2016-tól indul, viszont a friss házasok már jövőre havi ötezer forintos “nászajándékot” kapnak a kormánytól.

hvg.hu

Ma átmehet az adócsomag, napirendre kerülnek a fair bankok

Az Országgyűlés mai ülésnapján fogadhatja el a kormány jövő évi adócsomagját. A képviselők napközben egyebek mellett a kabinet fair bankokról szóló előterjesztését tárgyalják majd.

MTI

Enyhült a cafeteria-horror, de nem annyira, mint elsőre látszik

Az eredetileg szándékoltnál kedvezőbb fordulatot vett a jövő évi cafeteria-juttatásokat érintő szabályozás – derül ki az Országgyűléshez benyújtott módosító csomagból. A legutóbbi javaslat sokat enyhít a béren kívüli juttatások adózásán.

hvg.hu

Máshogy adóztatják meg a befektetési alapokat

Máshogy adóztatják meg a befektetési alapokat

A törvényalkotási bizottság módosító javaslatot nyújtott be a 2015-ös költségvetés tervezetéhez, ebben jelentősen átalakítják a befektetési alapokra tervezett különadó konstrukcióját.

hvg.hu

Na, ettől aztán tényleg retteghetnek a cégvezetők

Magyarországon a legtöbb gazdasági büntetőügy a költségvetési csalásból (adócsalás), áfacsalásból, csődbűncselekményből (felszámolási eljárások, sikkasztás) fakad Magyarországon. A legtöbb feljelentést az adóhatóság, illetve a felszámoló teszi. Költségvetési csalásért már akár 10 évet is a sitten lehet tölteni. Az Adózóna "adóbűnügyi" összefoglalója.

hvg.hu
12342

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X