Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Hamarosan elkezdhet dőlni a pénz hozzánk is

Hamarosan elkezdhet dőlni a pénz hozzánk is

Közép- és Dél-Kelet-Európa kilenc vizsgált országa – köztük Magyarország – a gyenge euró és az olcsó kőolaj legfőbb haszonélvezője. Külön-külön kevéssé, de egyben akár jó terep is lehet a tőke számára a sokáig egy helyben toporgó régió. A szakértők azt azért hozzáteszik, hogy Magyarországon a kormányzat a törvénykezés segítségével hoz kedvezőbb helyzetbe cégeket és cégcsoportokat.

hvg.hu

Különleges adót vetett ki egy magyar falu – a templomtorony megúszta

Különleges adót vetett ki egy magyar falu – a templomtorony megúszta

Kreatív új települési adót vezettek be a Szeged melleti Zsombón, ahol fizetni kell a 20 méternél magasabb építmények után. A templomtorony mentességet kapott.

hvg.hu

Róma bezárná a vatikáni adóparadicsomot

Az IOR vatikáni bank nem egyházi olasz ügyfeleinek listáját kéri a pápai államtól az olasz kormány. Az olasz sajtó szerint csaknem négyszáz olasz birtokol vatikáni számlát tetemes összeggel anélkül, hogy ez után adót fizetne.

MTI

1200 forint lesz az építményadó Zalaegerszegen

Az eredetileg számított összegnél valamivel alacsonyabb, várhatóan 1200 forint lesz az éves építményadó Zalaegerszegen, ahol a megyei jogú városok közül egyedüliként eddig nem volt és a remények szerint csak néhány évig lesz ilyen helyi adó - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

MTI

Na, mit gondol, hol a legjobb adózni? És a legrosszabb? Nem, nem nálunk

A legnagyobb európai gazdaságok közül a legkedvezőbb adórendszer Hollandiában működik, a legtöbb kihívással pedig Olaszországban találkoznak a cégek. A nemzetközi mintához hasonlóan a főként nagyvállalatok képviselői közül kikerülő hazai válaszadók alapvetően jónak ítélik a kapcsolatot a NAV és az üzleti szektor között, több területen mégis szükségesnek éreznének változtatásokat.

hvg.hu

Ez a cégvezetők igazi rémálma

Ez a cégvezetők igazi rémálma

Gyakran szembesülnek azzal a cégvezetők, hogy a cégbíróság felszólítja őket, hogy amennyiben nem állítják helyre a cég törvényes működését, megindítják a kényszertörlési eljárás. A vezető tisztségviselő és a cég tagja eltiltható többségi tulajdonszerzéstől és milliókra bírságolható. Az Adózóna megmutatja, mi is történik valójában.

hvg.hu

Bandaháború dúl a szervezett áfacsaló csoportok között

Konferenciát szerveztek az áfacsalásról és korrupcióról az Európa Parlamentben, Horváth Andrásék a magyar helyzet kilátástalanságát tudták felmutatni, a románok lekapcsolt csaló politikusokat. Bandaháború a szervezett áfacsaló csoportok között.

Februárban kell dönteni az egyszerűsített adóbevallásról

A magánszemélyek legkésőbb február 16-ig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallást – hívta fel a figyelmet az adóhivatal szerdán.

MTI

Nincs pénz útépítésre: a cégek külföldi profitjából költenének

Az amerikai kormány új vállalati adókból fedezne 478 milliárd dollárnyi kiadásnövelést útépítésekre, mert a költségvetés helyzete nem tesz lehetővé gazdaságösztönző beruházásokat további forrásbevonás nélkül.

MTI

Figyelem! Így lehet még többet kihozni a cafeteriából

Nagyon érdemes kicsit számolgatni a cafeteria-keret felhasználásáról szóló döntés előtt, nem biztos, hogy a munkáltató által felkínált "portfolió" a leghatékonyabb választás. Az azénpénzem mutatja, hogyan jöhet ki a legjobban.

hvg.hu

A napelemek után már a hőszivattyúkra és szélerőművekre is újabb sarc jöhet

A napelemek után már a hőszivattyúkra és szélerőművekre is újabb sarc jöhet

Illés Zoltán, a második Orbán-kormány környezetügyért felelős államtitkára szerint a napelemekre kivetett termékdíj után újabb megújulóknál jöhet a termékdíj. A kormányzat zöldpolitikájával kapcsolatban a volt államtitkár igencsak élesen fogalmaz: láthatóan nem értik a kor szellemét, ahol még a hatalmas szénvagyonú Kína is átáll zöldenergiára.

hvg.hu
Hirdetés

Kína olyat lépne, amire még soha nem volt példa

Kína olyat lépne, amire még soha nem volt példa

Unortodox adóztatási módszerhez folyamodik Kína, hogy letörje a korrupciót és új bevételekhez jusson. A tervek szerint az idei évtől szigorúbban veszik azokat a szabályokat, amelyek minden kínai állampolgárnak kötelezik az anyaországban történő adózást, függetlenül a jövedelem termelésének helyétől. Azonban a konkrét megvalósíthatóság részletei homályba vesznek, és számos körülmény nehezíti országon belül és kívül egyaránt.

Nem hagyják magukat a pénzügyek miatt feljelentett tüntetésszervezők

A kormányellenes tüntetések szervezői szerint nem kell adózni az adományok után. Az Ökotársat korábban feljelentő Tényi István viszont adóköteles ez a jövedelem, ezért csalás gyanúja miatt bejelentést tett – írja a vs.hu.

hvg.hu

Tagadja a CÖF, hogy közük lenne az újabb adókat követelő petícióhoz

Egy különös petíció jelent meg az interneten, amely a rejtélyes pécsi Jövő Generációja Egyesület, egy váci nyelviskola és a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum nevében újabb adók kivetését és a szegényekre vonatkozó öltözködési szabályok bevezetését követeli.

hvg.hu
Hirdetés

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Jön a fizetős M0-s, egy rakat új adó, illetve pár adókedvezmény, változnak a cafeteria szabályai, indul a fuvarozókat ellenőrző elektronikus rendszer, változik a KRESZ-vizsga, és az autóbontók is kapnak egy plusz adminisztrációt.

hvg.hu

Ezt az évet sem fogjuk könnyen elfelejteni

Ezt az évet sem fogjuk könnyen elfelejteni

A 2014-es év nemcsak a három választás – parlamenti, európai parlamenti, önkormányzati – miatt volt eseménydús, hanem azért is, mivel a várt konszolidáció egyáltalán nem következett be a hazai gazdaságpolitikában. Jöttek új adók, elindult a bankok elszámoltatása, a forintosítás, a jegybank rengeteg ingatlant vett és alapítványokat indított, Töröcskei elbukott, a magyarok jelentős része tovább szegényedik, rég nem látott olcsó lett a benzin. Úszunk a készpénzben, megtudtuk, mennyi magyar élhet külföldön, akik viszont egyáltalán nem akarnak hazajönni. Ez volt 2014 a magyar gazdaságban.

hvg.hu

Átírták az szja-szabályokat: íme a változások január 1-től

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

MTI

Nem a cégek, hanem a fogyasztók adóztatása emelkedhet

Nem a cégek, hanem a fogyasztók adóztatása emelkedhet

A társasági adókulcsok várhatóan nem változnak számottevően a következő három évben – állapítja meg az RSM pénzügyi és adótanácsadó hálózat 50 országra kiterjedő kutatása. Az OECD által vezényelt globális adórendszer-reform a multinacionális cégek adóelkerülésének visszaszorítását célozza. A fogyasztáshoz kapcsolódó adók azonban egyre jelentősebb tételek a költségvetési bevételekben, és további növelésükre lehet felkészülni.

hvg.hu

Az adóbevallás alapján fogják számítani a táppénzt

Az adóbevallásban szereplő összes jövedelem alapján fogják számítani január elsejétől a táppénz összegét.

hvg.hu

13 milliárdot felejtettek a NAV-nál

Tizennégymilliárd forintot hagytak az államnál az elmúlt szűk három évben az adófizetők, mivel az érintettek a kelleténél nagyobb összeget fizettek be közteher címén, és a többletet öt év alatt sem kérték vissza.

MTI
Hirdetés
12343

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X