Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Figyelem! Így lehet még többet kihozni a cafeteriából

Nagyon érdemes kicsit számolgatni a cafeteria-keret felhasználásáról szóló döntés előtt, nem biztos, hogy a munkáltató által felkínált "portfolió" a leghatékonyabb választás. Az azénpénzem mutatja, hogyan jöhet ki a legjobban.

A napelemek után már a hőszivattyúkra és szélerőművekre is újabb sarc jöhet

A napelemek után már a hőszivattyúkra és szélerőművekre is újabb sarc jöhet

Illés Zoltán, a második Orbán-kormány környezetügyért felelős államtitkára szerint a napelemekre kivetett termékdíj után újabb megújulóknál jöhet a termékdíj. A kormányzat zöldpolitikájával kapcsolatban a volt államtitkár igencsak élesen fogalmaz: láthatóan nem értik a kor szellemét, ahol még a hatalmas szénvagyonú Kína is átáll zöldenergiára.

hvg.hu

Kína olyat lépne, amire még soha nem volt példa

Kína olyat lépne, amire még soha nem volt példa

Unortodox adóztatási módszerhez folyamodik Kína, hogy letörje a korrupciót és új bevételekhez jusson. A tervek szerint az idei évtől szigorúbban veszik azokat a szabályokat, amelyek minden kínai állampolgárnak kötelezik az anyaországban történő adózást, függetlenül a jövedelem termelésének helyétől. Azonban a konkrét megvalósíthatóság részletei homályba vesznek, és számos körülmény nehezíti országon belül és kívül egyaránt.

Nem hagyják magukat a pénzügyek miatt feljelentett tüntetésszervezők

A kormányellenes tüntetések szervezői szerint nem kell adózni az adományok után. Az Ökotársat korábban feljelentő Tényi István viszont adóköteles ez a jövedelem, ezért csalás gyanúja miatt bejelentést tett – írja a vs.hu.

hvg.hu

Tagadja a CÖF, hogy közük lenne az újabb adókat követelő petícióhoz

Egy különös petíció jelent meg az interneten, amely a rejtélyes pécsi Jövő Generációja Egyesület, egy váci nyelviskola és a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum nevében újabb adók kivetését és a szegényekre vonatkozó öltözködési szabályok bevezetését követeli.

hvg.hu

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Jön a fizetős M0-s, egy rakat új adó, illetve pár adókedvezmény, változnak a cafeteria szabályai, indul a fuvarozókat ellenőrző elektronikus rendszer, változik a KRESZ-vizsga, és az autóbontók is kapnak egy plusz adminisztrációt.

hvg.hu

Ezt az évet sem fogjuk könnyen elfelejteni

Ezt az évet sem fogjuk könnyen elfelejteni

A 2014-es év nemcsak a három választás – parlamenti, európai parlamenti, önkormányzati – miatt volt eseménydús, hanem azért is, mivel a várt konszolidáció egyáltalán nem következett be a hazai gazdaságpolitikában. Jöttek új adók, elindult a bankok elszámoltatása, a forintosítás, a jegybank rengeteg ingatlant vett és alapítványokat indított, Töröcskei elbukott, a magyarok jelentős része tovább szegényedik, rég nem látott olcsó lett a benzin. Úszunk a készpénzben, megtudtuk, mennyi magyar élhet külföldön, akik viszont egyáltalán nem akarnak hazajönni. Ez volt 2014 a magyar gazdaságban.

hvg.hu

Átírták az szja-szabályokat: íme a változások január 1-től

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

MTI

Nem a cégek, hanem a fogyasztók adóztatása emelkedhet

Nem a cégek, hanem a fogyasztók adóztatása emelkedhet

A társasági adókulcsok várhatóan nem változnak számottevően a következő három évben – állapítja meg az RSM pénzügyi és adótanácsadó hálózat 50 országra kiterjedő kutatása. Az OECD által vezényelt globális adórendszer-reform a multinacionális cégek adóelkerülésének visszaszorítását célozza. A fogyasztáshoz kapcsolódó adók azonban egyre jelentősebb tételek a költségvetési bevételekben, és további növelésükre lehet felkészülni.

hvg.hu

Az adóbevallás alapján fogják számítani a táppénzt

Az adóbevallásban szereplő összes jövedelem alapján fogják számítani január elsejétől a táppénz összegét.

hvg.hu

13 milliárdot felejtettek a NAV-nál

Tizennégymilliárd forintot hagytak az államnál az elmúlt szűk három évben az adófizetők, mivel az érintettek a kelleténél nagyobb összeget fizettek be közteher címén, és a többletet öt év alatt sem kérték vissza.

MTI

Ezt a különadót Orbánék is megirigyelnék

Igencsak egyedi megoldást vezet be Fehéroroszország arra, hogy gátat szabjon a fehérorosz rubel más devizára történő átváltásának: 30 százalékos pénzváltásadót vezetnek be. A döntést azzal indokolják, hogy megnövekedett a kereslet a fehérorosz rubel átváltására.

hvg.hu

A NAV januártól a cégek bugyijába is belelát

Január 1-jétől a pénztárgép használatára kötelezett összes adózó elektronikusan szolgáltat adatot. Akár 500 ezer forint is lehet a céges mulasztási bírság. A hagyományos pénztárgépeket 2015-ben már egyáltalán nem lehet használni.

hvg.hu

Akiknek az Isten többet adott, attól kell kérni

Akiknek az Isten többet adott, attól kell kérni

Jön a garázs-, a traktor-, a pótkocsiadó, de a bérbe adott szobákat és lakásokat is megadóztatnák. A jövő évi adócsomagban a kormány lehetőséget biztosított az önkormányzatoknak bármilyen olyan adó kivetésére, amit nem tiltanak, illetve a központ nem szed be. A lehetőség úgy fest, beindította az önkormányzatok fantáziáját, sorra bukkannak fel a kreatív adófajták. A települések az új helyi adókkal, a meglévők kiterjesztésével döntően a működést, esetleg fejlesztéseket finanszíroznának. Az adók a legtöbb esetben a kieső állami forintokat pótolják.

És már megint a pénzünk kell a kormánynak

És már megint a pénzünk kell a kormánynak

Világviszonylatban is kimagasló áfa, csipszadó, közmű-, banki tranzakciós adó, kötelező kamarai tagdíj, evaemelés és járulékemelések, már a szappant és a művirágot is díjjal terhelik, a banki betét után az állam is lecsíp magának egy kicsit – többtucatnyi tehernövelést tud felmutatni az "adócsökkentések kormánya". Most újabb bőrt húz le az emberekről. Íme, a lista.

hvg.hu

28 ezres lakásadót vezet be Kocsis Máté kerülete

28 ezres lakásadót vezet be Kocsis Máté kerülete

Kellemetlen újévi meglepetés: Budapest VIII. kerületében új helyi adót vezet be a fideszes önkormányzat, ahol a polgármester Kocsis Máté. A kiadott lakások után kell fizetni.

hvg.hu

Deák Bill Gyulát rabosították a NAV nyomozói

Deák Bill Gyulát rabosították a NAV nyomozói

A bluesénekes Deák Bill Gyulától ujjlenyomatot vettek a NAV nyomozói (ezt hívják rabosításnak), de a sztorit megszellőztető Blikknek nem szeretett volna nyilatkozni.

hvg.hu

Most figyeljen, így elkerülheti az adóbírságot

Decemberben, illetve az adóév utolsó hónapjában több, adózással kapcsolatos bejelentés, bevallás és befizetés esedékes, amelynek elmulasztása bírságot vagy az adózó szándékától eltérő adózást vonhat maga után. Az Adózóna összeszedte, mit csináljon, hogy jól csinálja.

hvg.hu

Áthelyezheti-e külföldre magyar cége székhelyét? Itt a válasz

Lehetséges-e egy magyar cég székhelyét külföldre áthelyezni? A nagyobb vállalatoknak kedvező megoldás lenne az európai részvénytársaság, amelynek szabályait egy tíz éve hatályba lépett egységes uniós rendelet szabályozza, tapasztalatok szerint mégis kevesen tudják, hogy létezik ez a társasági forma.

hvg.hu

Mit tud a bűvös 7-es adószám?

Mit rejt a bűvös 7-es adószám elnevezés? Ki adózhat ennek alapján, mik feltételek, hogyan számolhatók el a költségek? Az Adózóna összefoglalta a tudnivalókat.

hvg.hu
12342

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X