Bejelentkezés  

Hallott már a szakálladóról?

A Zero Hedge oldal talált egy olyan infografikát, mely a világ egyes országainak legmagasabb személyijövedelemadó-kulcsait hasonlítja össze, és a legfurább adókat is listázza.

hvg.hu

Ne használja a cég pénzét magáncélra, mert nagyon ráfázhat!

Ne használja a cég pénzét magáncélra, mert nagyon ráfázhat!

Kis cégeknél, családi vállalkozásoknál nagyon gyakori, hogy a társaság tagjai sajátjukként használják a céges pénzeket. Ennek egyenes következménye az üres, de papíron felduzzasztott házipénztár, ami miatt az adózó vagyonvizsgálatot és bírságokat is kockáztat.

hvg.hu

OECD-lista: Keményen megsarcolják a béreket Magyarországon

OECD-lista: Keményen megsarcolják a béreket Magyarországon

Csak nálunk jóval magasabb életszínvonalat kínáló országokban vonnak el több adót és járulékot a bérekből, mint Magyarországon – olvasható ki az OECD listájából. A magyar állam a negyedik legtöbb terhet rakja a bérekre.

hvg.hu

Sörös zárszámadás

Sörös zárszámadás

Évről évre rendre ez idő tájt tartja a Magyar Sörgyártók Szövetsége éves sajtótájékoztatóját. A keddi összejövetelről is szomorúan kell jelentenünk: a helyzet több mint két évtizede változatlan, a hazai sörfogyasztás 1990-óta – 2012 kivételével – folyamatosan csökken. Jelenleg 61 liter az egy főre vetített éves fogyasztás, miközben az iparág 66 milliárd forintot fizet be a kincstárba.

K.G.

"Nem igaz, hogy az áfacsalásokat nem lehet megszüntetni"

"Nem igaz, hogy az áfacsalásokat nem lehet megszüntetni"

Nem lehetünk az áfacsalók országa – mondta sajtótájékoztatón Vancsura István, aki a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán belül a RAPID ellenőrzési osztály vezetője volt, de 2011-ben megszűnt a jogviszonya. Vancsura István az adóhatóság második volt munkatársa Horváth András után, aki névvel vállalta, hogy nyilvánosságra hozza azokat a visszaéléseket a NAV-on belül, amelyekkel az adóhatóság ezermilliárd forint áfát elcsaló cégláncolatok fennmaradását segíti.

hvg.hu

Nem zaklatja a vaterázókat a NAV

Tavaly kevesebb, mint száz vaterázó adatait kérte ki az online piacteret üzemeltető cégtől a NAV, a felhasználók között ugyanis alig néhányan érik el az adóköteles bevételt az oldalon.

hvg.hu

Varga: egyelőre nincs forrás az egyszámjegyű szja-nak

Varga: egyelőre nincs forrás az egyszámjegyű szja-nak

A nemzetgazdasági tárca vezetője szerint a baloldalnak nincs egységes gazdaságpolitikai programja, és nincs egységes álláspontja például az egykulcsos adó vagy a családi pótlék megtartásáról vagy eltörléséről sem.

MTI

Egyre ügyesebbek az adóhatóságok

Folytatódik az áfaemelési trend Európában, az általános forgalmi adó átlagos mértéke az EU-ban már átlépte a 21 százalékot; a cégeknek ezzel párhuzamosan egyre gyakrabban változó áfaszabályozásra és minden eddiginél hatékonyabb adóellenőrzésekre kell készülniük.

MTI

Államok, ahol alig kell adózni

Benjamin Franklin, az Egyesült Államok egyik alapító atyja mondta, hogy semmi sem biztos az életben, csak a halál és az adók. Vannak azonban még az USA-ban is olyan államok, ahol nem kell személyi jövedelemadót fizetni.

hvg.hu

Vigyázzon! Áfacsaló lehet úgy, hogy nem is tud róla

Vigyázzon! Áfacsaló lehet úgy, hogy nem is tud róla

Az adócsalás veszélye leselkedik jóhiszemű vállalkozásokra is, ha nem elég körültekintőek. Az általános forgalmi adó rendszerének sajátosságait ugyanis ki lehet használni úgy, hogy néhány mit sem sejtő cég egyszer csak az áfacsalás vádjával kerül szembe. Az Adózóna megmutatja, hogy lehet kivédeni az ilyen helyzeteket.

hvg.hu

Nem utal vissza a NAV? Gyerünk a bíróságra!

Nem utal vissza a NAV? Gyerünk a bíróságra!

Csak idő kérdése, hogy az Európai Bíróság elé citálják a NAV-ot a visszaigényelt áfaösszegek jogtalan visszatartása miatt – állítja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda legfrissebb jelentése. A vezető adójogi és adóperes iroda szakértői szerint a késedelmes kiutalások aránytalanul nagy terhet jelentenek a hazai vállalkozásoknak, és ezzel az adóhatóság az uniós előírásokat is megsérti. Érdemes bíróság elé citálni az adóhivatalt.

hvg.hu

Ettől tuti, hogy beindul a lakáspiac

A haldokló lakáspiac felélesztésére szakértők a félszocpol bevezetését, az új lakások forgalmi adójának csökkentését, állami garanciát hitelátváltásra és a lakáshitelekre további kamattámogatást tartanak szükségesnek.

hvg.hu

Külön adószabályokat vezetne be Oroszország a Krímen

Speciális adószabályokat vezetne be Moszkva a Krímen, ha a terület csatlakozik Oroszországhoz.

MTI

Így lehet ügyeskedni az áfafizetéssel

Előfordul, hogy nincs a cégének annyi pénze, hogy befizesse az áfát? Az Adózóna bemutat néhány megoldási lehetőséget, amelyek révén a hatályos jogszabályi keretek között sakkozhat az áfafizetés időpontjával.

hvg.hu

Adózom, tehát vagytok

Adózom, tehát vagytok

Esküvői kátyúzás. Te fizeted. MOL-részvények. Te fizeted. TEK, stadion, Századvég. Ezeket mind-mind te fizeted.

Még mindig félnek a cégvezetők, de már nem annyira

Hosszú idő után idén fordulat látszik a vállalatvezetők gazdasági kilátásaiban itthon és világszerte is. A globális és hazai vezérigazgatók egyaránt optimista várakozásokról számoltak be a saját cégük és a világgazdaság növekedésével kapcsolatban is. Gazdaságpolitikai kockázatokkal továbbra is számolnak, mindeközben mindinkább az ügyfelek és a piacok felé fordulnak, amiben a valódi kiutat látják.

hvg.hu

Egyre kevesebb helyre lehet vagyont menekíteni

Az agresszív adótervezést és adóelkerülést visszaszorító globális törekvéseket követi a magyar kormány szándéka, hogy kétoldalú adóegyezményeket kössön olyan adóparadicsomokkal, mint Andorra, Liechtenstein, a Brit Virgin-szigetek, Bermuda és Panama. Ezek az információcserére is kiterjedő megállapodások különösen azokra jelenthetnek veszélyt, akik ezeken a helyeken parkoltatják eltitkolt jövedelmeiket és itthon adóhatósági vizsgálat folyik ellenük.

hvg.hu

Figyelem! Eva-határidő a nyakunkon

Figyelem! Eva-határidő a nyakunkon

Az evás vállalkozások egy része bevallási határnap előtt áll, február 25-én a számviteli törvény hatálya alá nem tartozó evás adóalanyoknak kell bevallást beadniuk. Az Adózóna összefoglalja az evás bevallási tudnivalókat.

hvg.hu

És akkor lenullázzák az adókat

És akkor lenullázzák az adókat

Szivárgó Fidesz-adóígéretek, újabb kamatmélypont, harmadik hazai Ikea, többletes görög folyó fizetési mérleg és Horváth András zöld dossziéja is előkerült. Oskar Schindler gyárát pedig eladják. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu

Ilyen egy versenyhivatali razzia

Ilyen egy versenyhivatali razzia

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyre gyakrabban tart "előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét" bizonyos vállalkozásoknál, szakmai egyesületeknél. A különböző források által eltérő szavakkal leírt "helyszíni kutatás", "rajtaütésszerű helyszíni vizsgálat", vagy angol kifejezéssel élve "dawn raid", azaz hajnali rajtaütés ugyanazt az eljárási cselekményt takarja. Hogyan is működik az ilyen fajta razzia?

hvg.hu
12337

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X