hvg.hu Vállalkozás

Így csalja az adót a magyar

Toplistás adócsalások: cégtemető, körhintacsalás, őrzés-védelem, munkaerő-kölcsönzés, de élre törnek új elkövetési módok is. Mennyire, vagy inkább mennyire nem leleményes adócsalók a magyarok?

hvg.hu Vállalkozás

Online kasszára kötelezi a NAV? Ne kapkodjon, halasztás van!

A kormány módosította a pénztárgép rendeletet, így szerint a korábban kihirdetett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre viszont nem változik.

hvg.hu Gazdaság

Új adó jöhet Óbudán januártól, nemsokára döntenek

A harmadik kerületi önkormányzat megadóztatná a motoros vízi járműveket. Olyan magánszemélyeknek kellene fizetniük ezt a terhet, akik a Duna partjának és folyamának óbudai részét motoros vízi járművel használják.

MTI Élet+Stílus

Johnny Depp és ex-neje a válási pénz utalásán is összekapott

Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét: Amber Heard ugyanis korábban kijelentette, hogy jótékony szervezeteknek juttatja a válás során számára megállapított milliókat, ám Depp nem Heardnek utalt, hanem egyenesen az általa megnevezett szervezeteknek – számolt be pénteken a BBC News.

hvg.hu Én és a Cégem

Itthonról is hordják a szennyest az állami pénzmosodába

Az év első felében megugrott az adóparadicsomokból hazautalt jövedelmek aránya. Úgy tűnik azonban, hogy itthon is virágzik a Stabilitás megtakarítási számlák (SMSZ) forgalma, a hazai szürke gazdaságból is milliárdok áramlanak az állami pénzmosodába – írja a szerdai Magyar Nemzet.

MTI Gazdaság

Megadóztatnák a robotokat a németek

Az emberekkel végzett munka adóterhének csökkentését és a robotokkal végzett munka megadóztatását javasolja a Deutsche Post német postavállalat vezetője.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk