MTI Gazdaság

Varga: A söralátét már a múlté

Már söralátét méretű bevallásra sincs szükség, az szja-kitöltési korszak az idén véget ért – mondta a nemzetgazdasági miniszter a személyi jövedelemadó idei bevallási időszakát értékelve.

hvg.hu Gazdaság

Képtelen ötlet: a NAV készítheti a céges adóbevallást is

Első látásra nehezen megvalósítható javaslattal állt elő a kormány: a magánszemélyekhez hasonlóan a vállalkozások adóbevallását is a NAV fogja elkészíteni. Ha jobban elmélyedünk a bonyolult rendszerben, még inkább lehetetlennek tűnik a javaslat.

MTI Gazdaság

Figyelmeztetést kaptak az első házasok a NAV-tól

Annak, aki elfelejtett időben nyilatkozni munkáltatójának arról, hogy a családi vagy az első házasoknak járó kedvezmény összegét az adóelőlegéből vonja le, mindenképpen érdemes mielőbb kiegészítve elküldeni a bevallást, hiszen a beérkezéstől számított 30 napon belül utalja ki az adóhivatal a visszajáró összeget – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője.

Joó Hajnalka Itthon

Százszoros tévedés is lehet a NAV-bevallásokban – olvasónk megúszta 65 ezerrel

A látszat néha csal – erre figyelmeztet a népnyelv. Ennél nagyobb probléma, ha a NAV jelzi minden csatornán, hogy az általa a nevünkben összeállított adóbevallásban lehetnek problémák. Ahogy egy olvasónk megtapasztalta, az igazi gondok akkor kezdődnek, amikor az adózó bankja rossz adatokat ad tovább a hivatalnak.

MTI Gazdaság

Fontos határidő az adóbevallásnál

Mától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni - hívja fel a figyelmet a NAV.

MTI Világ

Meglepetés! Trump mégis fizetett adót

Nyilvánosságra hozták az amerikai elnök 2005-ös adóbevallásának egyik részletét, amelyből kiderül: az amerikai elnök fizetett adót. A Fehér Ház mégsem lelkes.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk