hvg.hu Én és a Cégem

Úgy egyszerűsítették az adóbevallást, hogy bonyolultabb lett

Januártól egyszerűsítette a helyi iparűzési adó bevallását a NAV – legalábbis elvben. Ugyanis a központi megoldás nem feltétlen egyszerű és nem veszi figyelembe a helyi adómentességet, így az egyszerűen elveszhet a sorok között – hívja fel a figyelmet a Minősített Könyvelők Egyesülete.

hvg.hu Vállalkozás

Nem érti az adóbevallást? Csak szóljon, jön a NAV és megcsinálja!

Idén már a NAV elkészíti az adózók többségének a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét. Ugyanakkor továbbra is kérhető az szja-elszámolás a munkahelyeken. Ha a munkáltató vállalja annak elkészítését, akkor ez a dokumentum megfelel a tavalyi jövedelmekről szóló szja-bevallásnak.

hvg.hu Világ

Trump 18 éve nem fizethet adót

Lehetséges, hogy tényleg nem adózik évek óta Donald Trump egy, a New York Times birtokába került dokumentum szerint.

hvg.hu Gazdaság

Adópárbajra hívta ki Trumpot a veterán milliárdos

A republikánus elnökjelölt nem hajlandó közzétenni adóbevallását arra hivatkozva, hogy az adóhivatal éppen vizsgálja az ügyeit. Ez ócska kifogás – hangsúlyozta Amerika leghíresebb befektetője, a veterán Warren Buffett.

MTI Gazdaság

Ma éjfélig adhatja le az adóbevallását

Péntek éjfélkor lejár a személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje. A NAV ügyfélszolgálatai és egyes posták hosszabb nyitvatartással várják azokat, akik az utolsó pillanatra hagyták a bevallás elkészítését, a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál egészen éjfélig lehet leadni a fontos papírokat.

hvg.hu Gazdaság

Attól hogy késik, még bírságolhat az adóhatóság

Több százezer főre tehető azoknak a munkavállalóknak a száma, akik egyelőre nem tudják, hogy a NAV sikeresen elkészítette-e az adóbevallásukat, vagy sem, hívja fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária. A fő problémát az okozza, hogy a hatóság a bevallási nyilatkozat elkészülése után nem ad visszajelzést a munkavállalónak, ami további adminisztrációs terhet jelenthet a munkáltató számára.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk