MTI Gazdaság

Elbukhatjuk a pálinka-szabadságharcot

Szeptember közepén nyújtja be az NGM azt a jogszabályt, amely az Európai Bíróság ítélete nyomán rendezné az otthoni pálinkafőzés adómentességének kérdését – írja a Népszabadság.

MTI Gazdaság

Újabb csoportok úszhatnak meg adókat

A helyi adókról szóló törvény (Htv.) az idén januártól több mentességet tartalmaz. Az önkormányzati adózás, valamint az illetékszabályozás sok újdonságot tartogat, például a nagyvállalatoknak és az első lakásszerzőknek is kedvez – az NGM szerint.

hvg.hu Gazdaság

Elszámította magát a kormány

Nem hozott igazi áttörést a munkáltatói hozzájárulások adó- és járulékmentessé tétele az egészségpénztáraknál, bár a tagok száma és a befizetések összege is nőtt valamelyest – írta a Világgazdaság hétfőn.

MTI Gazdaság

Jövőre is adómentesek maradnak a nyugdíjak

A jövő évtől sem terheli adó az öregségi nyugdíjakat, miután az Országgyűlés hétfőn felülírta azt az 1997-ben hozott törvényt, amely lehetővé tette volna, hogy az időskori juttatásokat személyi jövedelemadóval sújtsák.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Rogán: mentességeket adhatnak a tranzakciós adó alól

A Fidesz hajlandó lenne megfontolni, hogy mentességeket adjanak a januártól bevezetendő tranzakciós adó alól - mondta a Bloomberg hírügynökség szerint Rogán Antal az új adóról szóló keddi parlamenti vitában. A Fidesz leendő új frakcióvezetője szerint a tervezet több ponton módosításra szorul.

hvg.hu Gazdaság

Nem kell adót fizetnie a díja után a magyar matematikusnak

A minimálbér összegéig adómentes lehet a természetbeni juttatás a szociális szövetkezetek tagjainak. Az alanyi adómentesség felső értékhatára is megemelkedhet - derül ki két kormánypárti módosítóból, melyet az adótörvényekhez nyújtottak be. Jöhet az adómentes szocpol és a lex Szemerédi is.

1 2

A címlapról ajánljuk