hvg.hu Gazdaság

Ma bezárták az állami pénzmosodát, de így is tisztára moshatja feketén szerzett vagyonát

156 milliárd forint már tiszta, vége a stabilitási számlák korának. Az új szabályok szerint egy magánszemély a tavaly június 30-ig szerzett jövedelmét 10 százalék személyi jövedelemadó és a megszerzés évétől számított önellenőrzési pótlék befizetésével fehérítheti ki, ha a pénz időben megérkezik egy, a NAV által megjelölt bankhoz.

MTI Vállalkozás

Így trükköznek az éttermek az áfamizéria miatt

Több étterem úgy döntött, hogy egyszerűsít és inkább a 27 százalékos forgalmi adóval számol ott is, ahol 18 százalékot irányoztak elő januártól, ez viszont szabálytalan és bírsághoz vezethet – írta a Magyar Nemzet.

MTI Gazdaság

Változtak a családi adókedvezmény szabályai

Januártól bővült a családi adókedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása, emelkedett a két eltartott után járó családi kedvezmény, továbbá változtak az igénybevétel szabályai is - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztatóból.

hvg.hu Gazdaság

Hatvanezren válthatnak jövőre erre az adózási formára

Jövőre a kétszeresére – 6 millió forintról 12 millióra – nő a kata bevételi határa, amitől a Nemzetgazdasági Minisztérium 50-60 ezres taglétszám növekedést vár. Jelenleg 160 ezren adóznak a kisadózó vállalkozások tételes adója szerint.

MTI Gazdaság

Újabb adózási kiskapukat zárna be a kormány

Újabb adóelkerülési kiskapuk zárulnak be azzal, hogy Magyarország is csatlakozik az OECD multinacionális vállalatok adóelkerülési és agresszív adótervezési gyakorlata ellen fellépő információcsere egyezményéhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Adózóna

Revizor a kapuknál – avagy hogyan jöhetünk ki legjobban egy adóellenőrzésből?

Összeszorul a gyomrunk, bármilyen nem várt levél érkezik a NAV-tól, főleg, ha adóellenőrzést helyeznek kilátásba. Azt érezzük, hogy hiába próbáltunk minden szabályt betartani, „azért jönnek, hogy megbüntessenek.” Pedig nem kellene rettegnünk a hatóságtól, ha felkészülünk, ugyanúgy, mintha egy tárgyalásra érkezne az üzleti partnerünk. És igen, itt is komoly profitot bukhatunk, ha nem sül el jól a biznisz.

hvg.hu Gazdaság

Minden itt megtermelt 100-ból 39 forintot elvesz az állam

Tavaly a magyar állam keményebben adóztatott, mint a jelentős földgázvagyonon ülő Norvégia vagy éppen a jövedelmi viszonyai miatt sokak által irigyelt Luxemburg. A régióban is mindenkinél magasabb az adóterhelésünk. Az utóbbi tíz évben az adócentralizáció növekedése az egyik legnagyobb volt nálunk az Európai Unió országai között.

1 2 3 4 5 6 7
30
A címlapról ajánljuk