hvg.hu Vállalkozás

Jön az adóvégrehajtó, hová bújjunk?

Az adózóknak jellemzően rémálmaikban jön elő az adóvégrehajtás, pedig elég könnyen megismerkedhetnek a jelenséggel. A NAV ugyanis a hibás utalás miatt keletkezett adótartozást nagyon gyorsan, akár néhány nap elteltével végrehajtás alá vonja. Igaz, ezt néha észre sem lehet venni.

MTI Vállalkozás

Elhatárolódnának az Airbnb-sek a hostelesektől

Érdekvédelmi szövetséget hoztak létre az Airbnb-sek Felelős Rövid Távú Lakáskiadók Szövetsége néven, amely keresi majd a kapcsolatot a törvényhozókkal a szabályok észszerű, előremutató alakítása érdekében.

hvg.hu Vállalkozás

Nem érti az adóbevallást? Csak szóljon, jön a NAV és megcsinálja!

Idén már a NAV elkészíti az adózók többségének a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét. Ugyanakkor továbbra is kérhető az szja-elszámolás a munkahelyeken. Ha a munkáltató vállalja annak elkészítését, akkor ez a dokumentum megfelel a tavalyi jövedelmekről szóló szja-bevallásnak.

hvg.hu Gazdaság

Ma bezárták az állami pénzmosodát, de így is tisztára moshatja feketén szerzett vagyonát

156 milliárd forint már tiszta, vége a stabilitási számlák korának. Az új szabályok szerint egy magánszemély a tavaly június 30-ig szerzett jövedelmét 10 százalék személyi jövedelemadó és a megszerzés évétől számított önellenőrzési pótlék befizetésével fehérítheti ki, ha a pénz időben megérkezik egy, a NAV által megjelölt bankhoz.

MTI Vállalkozás

Így trükköznek az éttermek az áfamizéria miatt

Több étterem úgy döntött, hogy egyszerűsít és inkább a 27 százalékos forgalmi adóval számol ott is, ahol 18 százalékot irányoztak elő januártól, ez viszont szabálytalan és bírsághoz vezethet – írta a Magyar Nemzet.

MTI Gazdaság

Változtak a családi adókedvezmény szabályai

Januártól bővült a családi adókedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása, emelkedett a két eltartott után járó családi kedvezmény, továbbá változtak az igénybevétel szabályai is - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztatóból.

hvg.hu Gazdaság

Hatvanezren válthatnak jövőre erre az adózási formára

Jövőre a kétszeresére – 6 millió forintról 12 millióra – nő a kata bevételi határa, amitől a Nemzetgazdasági Minisztérium 50-60 ezres taglétszám növekedést vár. Jelenleg 160 ezren adóznak a kisadózó vállalkozások tételes adója szerint.

1 2 3 4 5 6 7
30
A címlapról ajánljuk