hvg.hu Tech

Óriási bakit követett el az Uber, lehet, hogy az eddigi legnagyobbat

Csak a héten derült ki, hogy tavaly 57 millió felhasználó és amerikai sofőrök adatait is ellopták az Ubertől, majd a vállalat "valahogyan" megegyezett a hackerekkel. A Kaspersky Lab szerint amit a cég tett, annak csúnya következményei lehetnek: fellelkesülhetnek a hackerek.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Féltik üzleti adataikat, de még bíznak a Facebookban a cégek

Tízből kilenc cég a kelleténél gyengébbnek ítéli érzékeny üzleti adatainak védelmét, leginkább a jelentős információbiztonsági beruházások elmaradása miatt. A munkatársak közösségimédia-használata egyelőre nem szerepel a legfontosabbnak ítélt biztonsági kockázatok között. Magyarországon, illetve a közép- és délkelet-európai régióban a cégek közel kétharmada az elmúlt egy évben sem emelt lényegesen IT-biztonsági büdzséjén, több mint 50 százalékuk pedig a következő 12 hónapban sem tervez ilyet.

hvg.hu Tech

Eljárás indult a nagy magyar jelszólopási botrányban

Eljárást indított az adatvédelmi hatóság a vélhetően a futanet.hu-ról ellopott 15 ezer magyar Gmail-jelszó miatt. Bár a Budapest Sportiroda lépéseket tett, hogy ne történjen hasonló eset, sokan csak a sajtóból értesültek arról, hogy a nem biztonságos rendszeren keresztül ellopták érzékeny adatait.

Hercsel Adél Plázs

Bukhatnak-e a hazai társkeresők akkorát, mint az Ashley Madison?

Az Ashley Madison-botrány mögött a társkereső oldal fenyegetőző, zsaroló magatartása állt, valószínűleg ez dühítette fel az adatokat nyilvánosságra hozó hekkereket is. A magyar társkereső oldalaknál ez a fajta magatartás ugyanakkor a könnyű lebukás miatt jóformán biztos öngyilkosság lenne, az adatok biztonságos tárolására ráadásul törvény és etikai kódex is ügyel. Kizárni persze náluk sem lehet hekkertámadást.

hvg.hu Tech

Ingyenes szolgáltatás: így nem vesznek el a számítógépen tárolt adatai

Az AdatŐrrel bárki ingyenesen és nagymértékben csökkentheti számítógépén az adatvesztés esélyét, vagy ha a kár mégis bekövetkezett, olcsóbb lehet a helyreállítás. A szolgáltatás működésében a vírusvédelemhez és a biztosításokhoz is hasonlít, utóbbiakhoz annyiban, hogy kis valószínűséggel bekövetkező, de nagy kárt okozó eseményekre kínál megoldást.

hvg.hu Tech

Íme a világ legbiztonságosabb merevlemeze

Sokszor írtunk már arról, hogy valójában nem is a merevlemez az igazán nagy érték, hanem inkább a rajta tárolt adatok. Az alábbi tárolóegységen tényleg biztonságban lehetnek az információk.

hvg.hu Tech

Mikor kell otthagyni egy szolgáltatót?

A fogyasztók szerint a szolgáltatók nem tesznek meg eleget adataik biztonságáért, de ők sem törik magukat, a megkérdezettek alig tizede olvassa el a biztonsági előírásokat. Ha viszont kiszivárogna egy adat, a legtöbben szolgáltatót váltanának.

Szabó M. István Gazdaság

"Robin Hoodként felbukkan a tűzfészekben" - adatbiztonsági guru az Anonymousról

Vasárnapra virradóra ismeretlenek feltörték az Alkotmánybíróság honlapját, ahol a több bekezdéssel megtoldották az alaptörvény szövegét. Az elkövető Anonymous csoport után induló Nemzeti Nyomozóiroda tegnap bejelentette: külföldi társszervektől is segítséget kér az ügy felderítéséhez. Antal Lajost, a Deloitte Zrt. Informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetőjét kérdeztük a hackerek által okozott vélt és a valós károkról.

1 2 3

A címlapról ajánljuk