Pálmai Erika Itthon

Totális megfigyelőrendszert akar a kormány. Kezdjünk aggódni?

A különböző adatbázisok összekapcsolására alkalmas megfigyelőrendszert épít a kormány – derült ki egy salátatörvény tervezetéből. Garancia és ellenőrzés híján az sem zárható ki, hogy az állampolgárok adatait politikai célokra használnák fel.

hvg.hu Kult

Egy kutatás szerint megvan a világ legjobb országa

Kilenc fő szempont, például a kulturális örökség, az életszínvonal, a világpolitikai hatás alapján kérdeztek meg többezer embert hatvan meghatározó országról, hogy kiderüljön, melyik a legjobb hely az öszes közül. A komplex kutatásban Magyarország a középmezőnyben végzett.

hvg.hu Itthon

Kubatov és a kamaszok: A Fidesz "nem foglalkozik hazugságokkal"

A Fidesznek sok aktivistája van, köztük rengeteg fiatal is, de a sajtó által felvetett hazugságokkal nem kíván foglalkozni a párt. Korábban a 444 arról írt, hogy óránként ezer forintért gimnazistákkal gyűjtetett adatokat a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által felügyelt Szabad Európa Csapat, és a fiatalokkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá.

MTI Világ

Snowden nem akar a németekkel találkozni Moszkvában

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos megfigyelési programjait leleplező Edward Snowden nem akar Moszkvában nyilatkozni a Bundestag bizottságnak – írta pénteken a Spiegel Online Snowden németországi ügyvédének állásfoglalására hivatkozva. A német portál szerint az ügyvéd a Bundestag vizsgálóbizottságának küldött levelében közölte: ügyfele nem tartja szükségesnek és nem is látja értelmét annak, hogy Moszkvában találkozzon a Bundestag képviselőivel.

hvg.hu Tech

Katonai adatokra vadásznak az oroszok

A német G Data szakértői egy feltehetően orosz eredetű vírusra találtak, ami bizalmas adatokat akar lopni az Egyesült Államok kormányzati szervezeteinek számítógépeiről. Hat éve volt egy előzmény is, akkor a Pentagonnak 14 hónapjába telt a hálózattisztítás.

MTI Világ

The New York Times: kapjon kegyelmet Snowden

Elnöki kegyelmet vagy legalább vádalkut sürgetett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező amerikai informatikus, Edward Snowden számára csütörtökön a The New York Times.

MTI Világ

Nemzetközi pénzátutalásokról gyűjt adatokat a CIA

Kiterjedt adatgyűjtést folytat a nemzetközi pénzátutalásokról az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség egy terrorizmusellenes programja során, amely nagyban hasonlít a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) nemrég napvilágra került telefon- és internetes megfigyelési tevékenységéhez - jelentették pénteken a The New York Times és a The Wall Street Journal amerikai napilapok.

MTI Világ

Nem megy Washingtonba a brazil elnök az adatgyűjtési botrány miatt

Az adatgyűjtési botrány miatt későbbi időpontra halasztották Dilma Rousseff brazil elnök október 23-ára tervezett washingtoni látogatását. Barack Obama amerikai elnök kedden telefonon állapodott meg erről brazil kollégájával – derült ki a Fehér Ház keddi közleményéből.

MTI / hvg.hu Tech

Orbánék adatokat kértek 24 Facebook-felhasználóról

A világ kormányai az idei év első felében több mint 38 ezer felhasználóról kértek adatokat a Facebooktól – közölte kedden a közösségi portál. A magyar hatóságok 25-ször kértek adatokat, nyolc esetben legalább részben meg is kapták.

MTI Világ

Barack Obama kiterjesztette offenzíváját

Munkacsoportot hozott létre az amerikai kormány helyi idő szerint hétfőn az adatgyűjtés átláthatóbbá tételére. A szakértői csoport felállítására az elmúlt hetek titkos adatgyűjtési botrányai után Barack Obama elnök személyesen adott utasítást.

MTI Világ

A halálbüntetés kizárásával csalogatnák haza Snowdent

Nem kínoznák meg, és nem kaphatna halálbüntetést a titkos adatgyűjtést leleplező Edward Snowden, amennyiben hazatér az Egyesült Államokba - legalábbis ezt ígéri az amerikai szakminiszter. Szerinte az informatikus ezek után már nem hivatkozhat arra, hogy veszélyben az élete, és jogosult a menekültstátuszra.

1 2 3

A címlapról ajánljuk