hvg.hu Kult

Egy kutatás szerint megvan a világ legjobb országa

Kilenc fő szempont, például a kulturális örökség, az életszínvonal, a világpolitikai hatás alapján kérdeztek meg többezer embert hatvan meghatározó országról, hogy kiderüljön, melyik a legjobb hely az öszes közül. A komplex kutatásban Magyarország a középmezőnyben végzett.

hvg.hu Itthon

Kubatov és a kamaszok: A Fidesz "nem foglalkozik hazugságokkal"

A Fidesznek sok aktivistája van, köztük rengeteg fiatal is, de a sajtó által felvetett hazugságokkal nem kíván foglalkozni a párt. Korábban a 444 arról írt, hogy óránként ezer forintért gimnazistákkal gyűjtetett adatokat a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által felügyelt Szabad Európa Csapat, és a fiatalokkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá.

MTI Világ

Snowden nem akar a németekkel találkozni Moszkvában

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos megfigyelési programjait leleplező Edward Snowden nem akar Moszkvában nyilatkozni a Bundestag bizottságnak – írta pénteken a Spiegel Online Snowden németországi ügyvédének állásfoglalására hivatkozva. A német portál szerint az ügyvéd a Bundestag vizsgálóbizottságának küldött levelében közölte: ügyfele nem tartja szükségesnek és nem is látja értelmét annak, hogy Moszkvában találkozzon a Bundestag képviselőivel.

hvg.hu Tech

Katonai adatokra vadásznak az oroszok

A német G Data szakértői egy feltehetően orosz eredetű vírusra találtak, ami bizalmas adatokat akar lopni az Egyesült Államok kormányzati szervezeteinek számítógépeiről. Hat éve volt egy előzmény is, akkor a Pentagonnak 14 hónapjába telt a hálózattisztítás.

MTI Világ

The New York Times: kapjon kegyelmet Snowden

Elnöki kegyelmet vagy legalább vádalkut sürgetett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező amerikai informatikus, Edward Snowden számára csütörtökön a The New York Times.

MTI Világ

Nemzetközi pénzátutalásokról gyűjt adatokat a CIA

Kiterjedt adatgyűjtést folytat a nemzetközi pénzátutalásokról az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség egy terrorizmusellenes programja során, amely nagyban hasonlít a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) nemrég napvilágra került telefon- és internetes megfigyelési tevékenységéhez - jelentették pénteken a The New York Times és a The Wall Street Journal amerikai napilapok.

MTI Világ

Nem megy Washingtonba a brazil elnök az adatgyűjtési botrány miatt

Az adatgyűjtési botrány miatt későbbi időpontra halasztották Dilma Rousseff brazil elnök október 23-ára tervezett washingtoni látogatását. Barack Obama amerikai elnök kedden telefonon állapodott meg erről brazil kollégájával – derült ki a Fehér Ház keddi közleményéből.

MTI / hvg.hu Tech

Orbánék adatokat kértek 24 Facebook-felhasználóról

A világ kormányai az idei év első felében több mint 38 ezer felhasználóról kértek adatokat a Facebooktól – közölte kedden a közösségi portál. A magyar hatóságok 25-ször kértek adatokat, nyolc esetben legalább részben meg is kapták.

MTI Világ

Barack Obama kiterjesztette offenzíváját

Munkacsoportot hozott létre az amerikai kormány helyi idő szerint hétfőn az adatgyűjtés átláthatóbbá tételére. A szakértői csoport felállítására az elmúlt hetek titkos adatgyűjtési botrányai után Barack Obama elnök személyesen adott utasítást.

MTI Világ

A halálbüntetés kizárásával csalogatnák haza Snowdent

Nem kínoznák meg, és nem kaphatna halálbüntetést a titkos adatgyűjtést leleplező Edward Snowden, amennyiben hazatér az Egyesült Államokba - legalábbis ezt ígéri az amerikai szakminiszter. Szerinte az informatikus ezek után már nem hivatkozhat arra, hogy veszélyben az élete, és jogosult a menekültstátuszra.

MTI Világ

Poloskákat telepítettek az amerikaiak az EU-tisztviselők irodáiba is

A Der Spiegel olyan titkos dokumentumokra alapozta az EU-tisztviselők lehallgatásáról szóló állítását, amelyeket az NSA korábbi munkatársa, Edward Snowden vitt magával, és amelyekbe betekintést nyertek a hírmagazin munkatársai. Az amerikai külügyminiszter nem cáfolta az értesülést.

MTI Itthon

Jogtalanul gyűjthettek adatot taxisokról

Az Országos Taxis Szövetség szerint sérti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényt, hogy az RT5 Taxi Holding Kft. adatokat gyűjtött taxisokról.

1 2 3
A címlapról ajánljuk