MTI Természet

Kiállításon szerepel Einstein felszeletelt agya

Pácolták, szárították, átfúrták, mumifikálták, darabolták, valamint szeletelték. A csütörtökön Londonban megnyíló Brains: The Mind as Matter (Agy: ész mint anyag) című kiállítás, amelyen Einstein agya is látható, azt mutatja be, hogy a tudomány nevében mi mindent műveltek az évszázadok során az emberi koponyában található matériával.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Deszkások napozóágya

Ez a napozóágy egy darab rétegelt lemezből készült, amire gördeszkás kerekeket szereltek fel.

life-style.hu Shake

Okosabbá is tesz a gyúrás?

A testmozgás gázt adhat a tanulásnak, és az időskori leépülés esélyét is visszafoghatja, de hogy miért, azt nem...

Medipress Plázs

Káoszt idézhet elő a szerelem a szervezetben

A szívverés felgyorsul, görcsbe rándul a gyomrunk, és olyan érzelmi hullámvasútra kerülünk, ami az egyik pillanatban az extrém boldogság magaslataiba, a következő pillanatban pedig a szorongó kétségbeesés mélységeibe repít. A kutatások szerint ezek az intenzív, romantikus érzések az agyból származnak.

Medipress Plázs

Így különbözteti meg agyunk a jobb és bal kezet

Egy kézről készült kép láttán hogyan tudjuk eldönteni, hogy az a jobb vagy a bal-e? Ezt a kérdést járja körül a Psychological Science című folyóirat soron következő számában megjelenő tanulmány.

Medipress Plázs

A népszerű embereknek az agyuk is más

Az agy embertársaink megértéséért felelős területe nagyobbra nő a szélesebb kapcsolati hálózattal bíró emberek esetében, állapította meg egy új oxfordi tanulmány.

MTI Plázs

Az Alzheimer-kór úgy terjed az agyban, mint egy fertőzés

Az Alzheimer kór az agysejtek kapcsolódási pontjain át úgy terjed egyik agyi zónáról a másikra, mint egy fertőzés – állapította meg egy egerekkel végzett amerikai tanulmány, amely olyan humán kezeléseket eredményezhet, amelyek segítségével már a kezdetén meg lehetne gátolni a betegség kiterjedését.

MTI Plázs

A szklerózis multiplex csökkenti a thalamus méretét

Nagy teljesítményű agyi szkennerrel sikerült kimutatni, hogy a szklerózis multiplexben (SM) szenvedő páciensek agyában az eddig ismert léziókon kívül más agyterület is érintett, csökkent a thalamus mérete.

1
4 5 6 7 8
12

A címlapról ajánljuk