MTI Plázs

Gyorsabban zsugorodik a kokainfüggők agya

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövetvesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.

Medipress Plázs

Színek szerint is tárolja a tárgyakat az agyunk

Honnan tudjuk, hogy mi a citrom, vagy a baseball-labda? Az agy ismerettároló módszerével kapcsolatos elméletek szerint a hasonló tudásanyagok raktározási területe ugyanott van. Így az egymással kinézetük, illatuk alapján összefüggő dolgok fedésben vannak egymással az agyban.

Medipress Plázs

Az agy túlzott növekedése: ez az oka

A Kaliforniai Egyetem (San Diego) munkatársai olyan DNS- és RNS-rendellenességeket írtak le, melyek alapvetően befolyásolhatják az autista gyermekek homloklebenyének növekedését.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Végtelen pihenőágy

Rengeteg különálló, és meghajlított darabból készült ez az ágy.

MTI Természet

Kiállításon szerepel Einstein felszeletelt agya

Pácolták, szárították, átfúrták, mumifikálták, darabolták, valamint szeletelték. A csütörtökön Londonban megnyíló Brains: The Mind as Matter (Agy: ész mint anyag) című kiállítás, amelyen Einstein agya is látható, azt mutatja be, hogy a tudomány nevében mi mindent műveltek az évszázadok során az emberi koponyában található matériával.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Deszkások napozóágya

Ez a napozóágy egy darab rétegelt lemezből készült, amire gördeszkás kerekeket szereltek fel.

life-style.hu Shake

Okosabbá is tesz a gyúrás?

A testmozgás gázt adhat a tanulásnak, és az időskori leépülés esélyét is visszafoghatja, de hogy miért, azt nem...

Medipress Plázs

Káoszt idézhet elő a szerelem a szervezetben

A szívverés felgyorsul, görcsbe rándul a gyomrunk, és olyan érzelmi hullámvasútra kerülünk, ami az egyik pillanatban az extrém boldogság magaslataiba, a következő pillanatban pedig a szorongó kétségbeesés mélységeibe repít. A kutatások szerint ezek az intenzív, romantikus érzések az agyból származnak.

Medipress Plázs

Így különbözteti meg agyunk a jobb és bal kezet

Egy kézről készült kép láttán hogyan tudjuk eldönteni, hogy az a jobb vagy a bal-e? Ezt a kérdést járja körül a Psychological Science című folyóirat soron következő számában megjelenő tanulmány.

Medipress Plázs

A népszerű embereknek az agyuk is más

Az agy embertársaink megértéséért felelős területe nagyobbra nő a szélesebb kapcsolati hálózattal bíró emberek esetében, állapította meg egy új oxfordi tanulmány.

MTI Plázs

Az Alzheimer-kór úgy terjed az agyban, mint egy fertőzés

Az Alzheimer kór az agysejtek kapcsolódási pontjain át úgy terjed egyik agyi zónáról a másikra, mint egy fertőzés – állapította meg egy egerekkel végzett amerikai tanulmány, amely olyan humán kezeléseket eredményezhet, amelyek segítségével már a kezdetén meg lehetne gátolni a betegség kiterjedését.

1
4 5 6 7 8
12

A címlapról ajánljuk