ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Itt az igazi multifunkciós szőnyeg

Első látásra úgy néz ki, mint egy áruház szőnyegválasztéka. A felcsavart szőnyeg viszont egészen sokoldalúan funkciónál.

Medipress Plázs

A szex nyomot hagy az agyban

A szüzesség elvesztése valóban megváltoztatja az életet. Az aktív szexuális élet nyomot hagy az agyon – legalábbis a férfiaknál.

Medipress Plázs

Halálközeli élmény: csak az agyban létezik

Az Edinburghi Egyetem kutatói szerint az úgynevezett halálközeli élmények csupán az agyunk szüleményei, melyek akkor következnek be, mikor a normál agyi funkciók elkezdenek rosszul működni.

Medipress Plázs

Agyunk elutasítja a negatív gondolatokat

Az agy nagyon hatékony a jó hírek feldolgozásában, a kutatók szerint ezért lehetséges, hogy az optimista emberek a negatív hírek tudatában is megőrzik pozitív szemléletmódjukat.

MTI Tech

A Facebook megváltoztatja az agyat?

Közvetlen összefüggést találtak kutatók a Facebookon lévő ismerősök száma és bizonyos agyterületek mérete között, alátámasztva azt a hipotézist, amely szerint az internetes közösségi oldalak használata képes változásokat előidézni az emberi agy szerkezetében. De az is előfordulhat, hogy akinek az agyában bizonyos régiók nagyobbak, több kapcsolatot tud teremteni és fenntartani.

hvg.hu Plázs

Lehet-e az arcüreg az agy hűtője?

Tulajdonképpen miért is van az embernek arcürege, illetve más orrmellékürege? Biztos válasz nincsen, csak sok érdekes teória.

MTI Plázs

Az ásítás hűti az agyunkat

Az ásítás nemcsak a fáradtság vagy unalom jele, hanem a test módszere is arra, hogy agyunkat hűtse - idézte amerikai kutatók megállapítását szerdán a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

Medipress Plázs

Lehetséges, hogy egy hiba okozza a déjà vu érzést

Talán egy rövid körforgás az agyban, vagy egy régi emlék csúszik át a jelenbe? Esetleg mindkettő, és egy kicsit több is ezeknél? Bármi is okozza a déjà vu érzést, az agy működésének megismerésével a megértése is könnyebb.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk
Rendbontások a világválság és a Brexit mögött

Rendbontások a világválság és a Brexit mögött

A rendbontó viselkedés is közrejátszott a pénzügyi válság kialakulásában, a Brexitben és Trump megválasztásában – veszi végig az egyes tényezőket a HVG-nek adott interjúban Richard H. Thaler amerikai közgazdász.