MTI Plázs

A szklerózis multiplex csökkenti a thalamus méretét

Nagy teljesítményű agyi szkennerrel sikerült kimutatni, hogy a szklerózis multiplexben (SM) szenvedő páciensek agyában az eddig ismert léziókon kívül más agyterület is érintett, csökkent a thalamus mérete.

MTI Plázs

Az egészséges étrend segít az agynak is

Jobb teljesítményt nyújtottak a mentális teszteken azok az idős emberek, akiknek vérében nagyobb volt bizonyos vitaminok és az omega-3 zsírsavak szintje - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Medipress Plázs

Mi történik az agyunkkal, ha kevesebbet eszünk?

A mértéktelen étkezés öregíti az agyat, míg a kevesebb étel bekapcsol egy molekulát, mely elősegíti az agyszövet fiatalon tartását – állítják a Római Katolikus Egyetem munkatársai.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Itt az igazi multifunkciós szőnyeg

Első látásra úgy néz ki, mint egy áruház szőnyegválasztéka. A felcsavart szőnyeg viszont egészen sokoldalúan funkciónál.

Medipress Plázs

A szex nyomot hagy az agyban

A szüzesség elvesztése valóban megváltoztatja az életet. Az aktív szexuális élet nyomot hagy az agyon – legalábbis a férfiaknál.

Medipress Plázs

Halálközeli élmény: csak az agyban létezik

Az Edinburghi Egyetem kutatói szerint az úgynevezett halálközeli élmények csupán az agyunk szüleményei, melyek akkor következnek be, mikor a normál agyi funkciók elkezdenek rosszul működni.

Medipress Plázs

Agyunk elutasítja a negatív gondolatokat

Az agy nagyon hatékony a jó hírek feldolgozásában, a kutatók szerint ezért lehetséges, hogy az optimista emberek a negatív hírek tudatában is megőrzik pozitív szemléletmódjukat.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk