Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Év végén még több papírt használunk, mint általában

Ilyenkor nem csak a papírba, italos kartonba csomagolt élelmiszerekből vásárolnak többet az emberek, hanem az ajándékok, a tartós fogyasztási cikkek, az elektronikai termékek dobozai, valamint az azokat ünnepivé tevő csomagolópapírok, dísztasakok, díszdobozok is jelentősen növelik a papírfelhasználást.

MTI

Ennyit költünk karácsonyra

Átlagosan hét személyt ajándékozunk meg karácsonykor, és 67 ezer forintot költünk erre.

hvg.hu

Százezret költ egy magyar család a karácsonyra

A megkérdezettek közel harmada novemberben kezdi el a karácsonyi ajándékok beszerzését, és átlagosan 7 személyt ajándékoznak meg – derül ki a CIB Bank megbízásából készített friss kutatásból. A felmérés eredményei szerint a válaszadók karácsonyi ajándékra háztartásonként átlagosan 67 ezer forintot költenek, míg további közel 45 ezer forintot az ünnephez kapcsolódó egyéb kiadásokra. A legtöbben jellemzően előre spórolva, tudatosan készülnek az ünnepi költekezésre, de 19 százalék hitelt is igénybe vesz a kiadások finanszírozására.

hvg.hu

Michelle Obamáé idén a legértékesebb diplomáciai ajándék

Tavaly Michelle Obama kapta a legértékesebb diplomáciai ajándékot az amerikai vezetők közül: a brunei szultán felesége 71 468 dolláros ékszerkészlettel lepte meg a first ladyt – derült ki a külügyminisztérium ideig listáról, amely felsorolja az Obama-adminisztráció tagjainak ajándékait.

MTI

Pár százezer forint üti a markát az autójukat lízingelőknek is

Nagyjából a finanszírozott összeg 10-20 százalékát kaphatják vissza azok, akik lízingelték az autójukat, és devizahitel állt emögött az ügylet mögött.

Ahol mindenki félmilliót kap, csak úgy

Ahol mindenki félmilliót kap, csak úgy

A múlt héten minden egyes alaszkai lakosnak majdnem 1900 dollár ütötte a markát. És hogy miért? Az említett amerikai állam ugyanis 1976 óta olajbevételeiből egy alapot tart fenn, melyből minden évben komoly összegeket fizetnek ki a helyieknek, csak úgy.

hvg.hu

Lemennek kutyába a bankok a pénzünkért

Lemennek kutyába a bankok a pénzünkért

Mi mindent hajlandók megtenni a bankok, hogy magukhoz édesgessék az embereket? Bizarr és fura akciókban nincs hiány a világon: van, ahol fegyvert adnak kamat helyett, cicát a hitel mellé, elvégzik a nagymosást, grillszettet sorsolnak ki. Nálunk van olyan bank, amely virágmagot ad ajándékba, egy másik 20 ezer forintot utal az új ügyfelének. Kőkemény marketingstratégiák állnak a háttérben.

hvg.hu

Kétezer ajándékkal halmozták el a kis György herceget Ausztráliában

Kétezer ajándékkal halmozták el a kis György herceget Ausztráliában

A majdani új-zélandi és ausztrál alattvalók nagyvonalú ajándéközönnel várták jövendő királyukat. A kilenchónapos György még egy személyre szabott szörfdeszkát is kapott. A kisded kedvence azonban egy plüss vombat lett: ő és új társa azóta is elválaszthatatlanok.

MTI

Furcsa ajándékot adna Mikronézia Izraelnek

Szigetet ajándékozna Mikronézia az izraeli elnöknek – legalábbis ezt az ajánlatot tette az Israel Today internetes újság szerint az óceániai szigetcsoport új izraeli nagykövete Simon Peresz államfőnek, amikor a napokban átadta megbízó levelét.

MTI

Mesés ajándékot kapott a Denveri Művészeti Múzeum

Több mint húsz értékes műalkotást kapott ajándékba az amerikai Denveri Művészeti Múzeum.

MTI

Kiskaput nyitottak az ajándékot kapó orosz tisztviselőknek

Nem fogadhatják el, de megvásárolhatják a nekik szánt drága ajándékokat az orosz állami tisztviselők – az erről szóló rendelet pénteken jelent meg a kormány honlapján. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az indoklás szerint azért adta ki ezt az utasítást, hogy megelőzzék ezzel a korrupciót.

MTI

Last minute karácsonyi ötletek - Mautner Zsófitól

Végre valaki, aki önként és emelt fővel bevallja, gyakran az utolsó percre hagy mindent. Szerencsére azért ez még az utolsóelőtti.

hvg.hu

Céges karácsony: íme a legbizarrabb ajándékok

Egy brit felmérés szerint a dolgozók ötöde kapott már rémes karácsonyi ajándékot a kollégáitól - írja a Daily Mirror.

hvg.hu

Oldja meg a karácsonyt okosba'

Oldja meg a karácsonyt okosba'

Unja a huszadik fekete zoknit? Elege van a karácsonyi tolongásból és a plázákból? Szeretne pénztárcát kímélő megoldással ajándékot adni szeretteinek, és közben még környezettudatos is maradna? Akkor önnek találták ki a "barterkarácsonyt": otthon megunt tárgyai másoknak talán hasznosak. És viszont. A csereberélt cuccok mellett az alternatív megoldások listáján az élményajándékozás az utóbbi évek egyre erősödő trendje.

Hogy készül a mézeskalács ház? - recept

Még egy hét őrületes rohangálás boltról boltra az advent jegyében, hogy aztán jöjjön a megváltó csöndes éj. De van-e kedvesebb ajándék annál, mint amit mi magunk készítünk? Egy mézeskalács házikóval bárkit leveszünk a lábáról, és lekörözzük a legcsicsásabb plázacsomagokat.

hvg.hu

Milliárdos a párja? Ezt adja neki karácsonyra

Milliárdos a párja? Ezt adja neki karácsonyra

A Business Insider összeállított egy listát, mely felsorolja, hogy mit érdemes adnunk milliárdos párunknak karácsonyra. Megjelennek a megszokott klisék is, mint luxusautók, ám dinoszaurusz-csontváz is szerepel a listán.

hvg.hu

Dübörög a kampány: minden nagykorúvá vált zuglói fiatal mozijegyet kap Papcsákéktól

Dübörög a kampány: minden nagykorúvá vált zuglói fiatal mozijegyet kap Papcsákéktól

A zuglói önkormányzat két mozijegyet ajándékoz minden kerületi fiatalnak, aki 2013-ban töltötte be 18. életévét. Korábban a nyugdíjasokat és az első szavazókat dobták meg egy-egy 2-3 ezer forintos juttatással.

hvg.hu

Tízmilliókba került Orbán ajándéka az érettségizőknek

51 millió forintba került, hogy Orbán Viktor egy postai úton kiküldött könyvvel ajándékozta meg a legjobb tanulmányi eredményt elért érettségizőket – számolt be a Blikk.

hvg.hu

Ennyibe került Orbán rekordajándéka

A libanoni elnök kapta idén Orbán Viktortól a legnagyobb értékű ajándékot, egy másfél milliós herendi vázát – írta a Blikk.

hvg.hu

Morbid ajándékot kaptak a murmanszki háborús veteránok

Ingyenes temetésről szóló tájékoztatót kaptak ajándékba a Győzelem napja előtt az oroszországi Murmanszkban élő második világháborús veteránok. A Katonai Emlékezet nevű orosz vállalat furcsán időzítette levelét, amelyben arról értesítette az érintett időseket, hogy jogosultak az állami költségvetésből fizetett temetésre.

MTI
12313

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X