MTI Itthon

Figyelmeztették a rendőrségnek ellenszegülő aktivistákat

Tavaly májusban egy család kilakoltatása ellen a Város Mindenkié csoport 15 aktivistája élőlánccal tiltakozott. A rendőri felszólítás ellenére nem mentek el a helyszínről, ezért szabálysértés miatt előállították őket, és egyenként harmincezer forint pénzbírságot szabtak ki az aktivistákra.

MTI Világ

Őrizetbe vettek több újságírót, emberi jogi aktivistát

Őrizetbe vettek nyolc francia újságírót Egyiptomban, ahol kormányellenes tüntetések zajlanak, a zsurnaliszták többsége csütörtök estig nem nyerte vissza szabadságát - közölték Párizsban az újságírókat foglalkoztató sajtóorgánumok; több emberi jogi aktivistát szintén előállítottak.

MTI Plázs

Fogyókúraellenes nap: nincs helyes testméret

Az első megmozdulás részvevői még csak egy nappalit töltöttek meg, de idén május 6-án immár öt kontinensen tűzik ki az aktivisták Fogyókúra Elleni Nemzetközi Nap (International No Diet Day, INDD) világoskék szalagját.

MTI Itthon

Börtönt kapott a pártaktivista támadója

Börtönbüntetésre - egy év nyolc hónap szabadságvesztésre - ítélte első fokon a kaposvári bíróság szerdán azt a kaposvári férfit, aki egy szórólapot osztó fideszes pártaktivistára, egy helyi önkormányzati képviselőre támadt. Az ítélet nem jogerős.

hvg.hu Tech

Mit derített ki az FBI Martin Luther Kingről?

Martin Luther King FBI-aktái hamarosan nyilvánosságra kerülhetnek. Az amerikai fekete polgárjogi mozgalom vezéregyénisége után megszállottan nyomoztatott az FBI egykori vezére, J. Edgar Hoover - írja a Discovery News.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk