hvg.hu/MTI Itthon

Áder aláírja az alaptörvény-módosítást

Aláírja az államfő az alaptörvény negyedik módosítását és elrendeli annak kihirdetését. Áder János ezt egy előre be nem jelentett, a köztévé Híradóját megszakító beszédben közölte szerda este.

MTI Itthon

MSZP-s EP-képviselők: nem ármánykodás, hanem a Fidesz

Nem "nemzetközi ármánykodás", hanem az Orbán-kormány "féktelen hataloméhsége, önkényuralma" okozza Magyarország elszigeteltségét - fogalmaz keddi közleményében a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti delegációja.

MTI Világ

Merkel megmondta a magáét Ádernek

A magyar államfővel kedden Berlinben találkozó német kancellár bírálta a magyar parlamentben hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást – közölte a német kormány egyik szóvivője.

MTI Itthon

A Transparency tanácsa Áder Jánosnak

A Transparency International Magyarország (TI) kedden nyílt levélben kérte Áder János államfőt: kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál (Ab) az alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosításának vizsgálatát.

MTI Világ

Áder szerint Merkel és minisztere tájékozatlan volt

Nem értettek egyet a német tárgyalópartnerek Áder János államfővel az alkotmánymódosítás ügyében, a köztársasági elnök a Guido Westerwelle német külügyminiszterrel folytatott berlini tárgyalása után azt állította, hogy német tárgyalópartnerei nem voltak kellően tájékozottak a témában, de ő ezt az hiányosságot igyekezett pótolni.

hvg.hu Itthon

Ha nem vétózik Áder, akkor mondjon le

A Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság és az Eötvös Károly Intézet szerint az Alaptörvény negyedik módosítását a köztársasági elnök nem írhatja alá, mert az összeegyeztethetetlen lenne alkotmányos kötelezettségeivel. Ha úgy véli, nem vétózhat, akkor viszont mondjon le, javasolják a jogvédők, egy Ádernek címzett levélben emlékeztetve arra, hogy az államfő az alaptörvény-módosítás parlamenti vitája során egy kukkot sem szólt, pedig kötelessége lett volna.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk