HVG Élet+Stílus

Milyen buktatókat rejtegethet a digitális társkeresés?

Kiábrándítónak érzed-e, ha felfúvódott kedvesednek könnyítenie kell magán? Az amerikai központú OkCupid internetes társkereső oldal algoritmusa a párkeresőktől kapott ilyen vallomások alapján lövi be, hány százalékban illenek a felhasználóhoz a potenciális jelöltek. De van olyan is, aki nyálminta alapján igyekszik leszállítani a megfelelő partnert.

Kertész Attila Mihály Én és a Cégem

Ezt jó, ha tudja, ha Facebookon vagy Instán nyomul

Mindannyian használjuk, de vajon azt is értjük, hogyan működik? Mi alapján jeleníti meg cége Facebook oldalának kedvelői számára posztjait? Jobb, ha tisztában van a közösségi média működésével, hogy a lehető leghatékonyabban tudja kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

MTI Karrier

Női munkatársakat keres a Google - így toboroznak

A Google algoritmusok segítségével akarja megoldani a Szilícium-völgy egyik leginkább bosszantó problémáját: azt, hogy miként verbuváljon minél több nőt a csapatába - és hogyan tartsa meg őket. A cég eredményesen akar versenyezni értük, bár jól tudja, hogy viszonylag kevés nő dolgozik a technológia területén.

MTI Trendvadász

Szövegelemző algoritmus fürkészi, hányan írhatták a Bibliát

A mesterséges intelligencia kutatások részét képező szoftver egy adott szöveget a stílus és a szóválasztás szerint elemez, és ezek alapján más szövegekről is képes eldönteni, hogy az adott stílus szerepel-e a "stílusminták" között. Kutatók egy csoportja szerint több kéz jegyezhette a szentírás eredeti szövegét.

hvg.hu Tech

A népszerűség 10 legnagyobb titka a Facebookon

Vajon mitől függ, hogy kinek mi jelenik meg a közösségi hálózaton bejelölt ismerősei aktivitásából? Egy 30 napos kísérlet segítségével sikerült kiismerni a Facebook működésének néhány, a háttérben megbújó mechanizmusát.

hvg.hu Tech

Google: három éve fejlesztik a forradalmat

A New Scientist értesülései szerint a Google már három éve dolgozik egy kvantumszámítógépeken működő algoritmuson, amivel minden eddiginél gyorsabban lehet képeken és videókon érzékelni és rendszerezni tárgyakat.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával