Csíki Sándor Élet+Stílus

Szép új világ – mentes korszak

Pár esztendeje, ha egyáltalán eszünkbe jutott volna keresni, aligha találtunk volna az étlapokon egy-egy fogás mellett allergiára, vagy bármilyen intoleranciára vonatkozó jelzéseket. Igaz, a vendégek látszólag mintha mind egészségesek lettek volna. Legfeljebb, ha fogyókúrázók mutatkoztak, akik nem nyúltak a kenyérkosárhoz, és leszedték a panírt a rántott húsról. Aztán egyszer csak nagyot változott a világ. Vagy a trendek?

hvg.hu Vállalkozás

Csodálkozik, hogy majd' megfulladt augusztusban? Itt a parlagfüves magyarázat

Idén eddig országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel, ennek a nagysága 5044,16 hektár, a közérdekű védekezést elrendelő határozatok száma pedig 2721 a földhivatal által november 17-éig megadott adatok alapján - válaszolta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Zoltán (Jobbik) országgyűlési képviselő kérdésére.

hvg.hu Élet+Stílus

Miért lehet még mindig belehalni egy szem mogyoróba?

A mogyoróallergia ellen jelenleg csak egy terápia létezik: kerülni kell a mogyorót. Ha véletlenül mégsem sikerül, abba akár bele is lehet halni. A tudomány most hosszú kísérletezgetések után talán képes lesz olyan kezelési lehetőségeket adni az allergiások kezébe, amelyek megakadályozhatják ezeket az értelmetlen haláleseteket.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk