MTI Gazdaság

Csalódást okoztak a legfrissebb amerikai GDP-adatok

Éves összevetésben 2,4 százalékra csökkent a hazai össztermék (GDP) növekedése 2013 utolsó negyedévében az Egyesült Államokban a III. negyedévi 4,1 százalékról - közölte pénteken az amerikai kereskedelmi minisztérium.

MTI Gazdaság

Fed-jelentés: nem változott az amerikai gazdaság növekedése

Továbbra is a mérsékelt és a közepes szint között van a gazdasági növekedés az Egyesült Államokban az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerda este közzétett "Bézs Könyve" szerint, amely a Fed 12 tagbankjának időszakos gazdasági helyzetértékelését összesíti.

MTI Gazdaság

Csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Októberben 192,7 milliárd dollár volt az Egyesült Államok exportja és 233,3 milliárd az importja, így 40,6 milliárd dollárra csökkent a külkereskedelmi hiány a szeptemberi (módosított) 43 milliárd dollárról - tette közzé az amerikai kereskedelmi minisztérium.

MTI Gazdaság

Nem bíznak gazdaságukban az amerikaiak

Az amerikai Pew Research Center legújabb felmérése szerint a megkérdezettek 63 százaléka szerint az Egyesült Államok gazdasági rendszere semmivel se biztonságosabb, mint öt évvel ezelőtt a 2008-as nagy gazdasági világválságot megelőzően.

MTI Gazdaság

A vártnál erősebben növekszik az amerikai gazdaság

Jelentősen, 2,5 százalékra emelte az idei második negyedévi amerikai GDP-növekedés ütemét az amerikai kereskedelmi-minisztérium csütörtökön közzétett, pontosított, második becslésében. Korábban 1,7 százalékkal számoltak.

MTI Világ

Kevesebb a munkanélküli az amerikai városokban

Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint az ország 372 legnagyobb városából 239-ben csökkent az állástalanok száma. Április óta ez a legkedvezőbb ilyen adat. Harminc városban változatlan volt a munkanélküliség, míg 103-ban emelkedett.

MTI Gazdaság

Közgazdászok: a hiány a legveszélyesebb Amerikában

Az amerikai közgazdászok között végzett új felmérés szerint a deficit jelenti a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államok gazdaságára. A megkérdezettek többsége azonban aggasztóbbnak tartja a jövőbeni, 10-20 év múlva fellépő hiányt, mint a mostanit.

MTI Gazdaság

Jó hírek jöttek az amerikai foglalkoztatásról

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban - közölte szerdán az amerikai Automatic Data Processing Inc. (ADP) munkaügyi statisztikai vállalat.

MTI Gazdaság

1,7 százalékkal nőtt az amerikai GDP

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a második negyedévben az amerikai GDP - közölte az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának statisztikai hivatala, a Bureau of Economic Analysis (BEA) szerdán.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk