MTI Világ

Obama: felelősségre vonjuk a nagykövet gyilkosait

Barack Obama amerikai elnök szerdán megígérte, hogy felelősségre fogják vonni a líbiai amerikai nagykövet gyilkosait, s ennek érdekében az Egyesült Államok együtt fog működni Líbiával.

MTI Itthon

Kitüntette az amerikai nagykövet az Ability Park szervezetet

Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki az Ability Park nevű, fogyatékkal élőkkel foglalkozó civil szervezetet Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete csütörtökön a Sziget fesztiválon - közölte a külképviselet.

MTI Világ

Üzent a szíriai katonáknak Szíria amerikai nagykövete

A szíriai katonáknak felül kellene vizsgálniuk azt, hogy támogatják-e Bassár el-Aszad rendszerét – mondta az Egyesült Államok szíriai nagykövete, aki egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy az erőszakos cselekmények elkövetői nem menekülhetnek meg a felelősségre vonás elől.

MTI Világ

Távozik az amerikai nagykövet Kabulból

Egészségi állapotára hivatkozva távozik posztjáról Ryan C. Crocker kabuli amerikai nagykövet - közölték szerdán külügyminisztériumi bejelentés alapján az amerikai lapok. Crocker, aki nem egészen egy esztendeje foglalta el a posztját, eredetileg két évre vállalta el a kinevezését.

MTI Itthon

Bizottság előtt hallgatná meg az amerikai nagykövetet a Jobbik

A Jobbik a parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottsága rendkívüli, összevont ülésének összehívását és az amerikai nagykövet meghallgatását kezdeményezi, mert az ellenzéki párt szerint körvonalazódik egy Magyarország szuverenitása elleni amerikai támadás - közölte Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám pénteken sajtótájékoztatón.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

Magyar Nemzet: Tsakopoulos kért valamit tavaly a magyaroktól

A Magyar Nemzet értesülése szerint az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete decemberben arra kért több kormánypárti politikust, hogy vizsgálják felül az új magyar választójogi törvényt; a találkozót mindkét oldalról megerősítették.

MTI / hvg.hu Itthon

Félrefordította az ATV az amerikai nagykövetet?

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert félrefordították Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet szavait - tájékoztatott a diplomáciai képviselet hétfőn. Az ATV cáfolja a félrefordítást, nem tesznek közzé helyreigazítást.

MTI Itthon

Idézettel vágott vissza a Fidesz az amerikai nagykövetnek

William Odom amerikai tábornoktól és kémfőnöktől származó idézettel reagált a Fidesz pénteken Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövetnek a Népszabadságban megjelent kijelentéseire, valamint az MR1 180 perc című műsorában általa elmondottakra.

MTI Világ

Megálljt parancsoltak Amerika szlovéniai nagykövetének

A belügyekbe történő beavatkozással vádolták meg a szlovén hatóságok Joseph Mussomelit, az Egyesült Államok ljubljanai nagykövetét, miután a diplomata közvetítést ajánlott a kormányalakítás során szóba jöhető pártok vezetőinek.

hvg.hu Világ

Magyar Narancs: Orbán megkapta a tiltakozó jegyzéket Amerikától

Bár Orbán Viktor szóvivője szerint nem volt szó tiltakozásról Orbán Viktor és az amerikai nagykövet október 18-i találkozóján, a Magyar Narancs cikke szerint a magyar miniszterelnök - amint azt sajtóforrások korábban is valószínűsítették - megkapta a tiltakozó diplomáciai jegyzéket Eleni Tsakopoulos Kounalakistól. A külügy helyettes államtitkára szerint a lap téved.

hvg.hu/MTI Itthon

Orbán Viktor ma szembesülhet Amerika tiltakozásával

Orbán Viktor miniszterelnök kedden fogadja hivatalában az Egyesült Államok budapesti nagykövetét - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője az Origo hírportállal. A Washington Post szerint augusztus végén hivatalos diplomáciai tiltakozást akartak volna átadni az Orbán-kormány működése ellen, a miniszterelnök azonban állítólag túl elfoglalt volt ahhoz, hogy fogadja Kounalakis nagykövetet.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk