MTI Itthon

Szijjártó telefonon kedveskedett Trump miniszterének

Az USA továbbra is számíthat Magyarországra a terrorellenes küzdelemben és "a NATO európai lábának megerősítésében" - mondta Szijjártó Péter, miután telefonon tárgyalt Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel. A külgazdasági és külügyminiszter gratulált a Trump-győzelemhez, egyetértett az új elnök NATO-t érintő kritikáival és azt is közölte, Magyarország szorít Trumpnak és Putyinnak.

Németh András Világ

Sovány vigasz Clintonnak, hogy számokban jobb volt Trumpnál

Hillary Clintonra a legújabb adatok szerint 65,8 millió amerikai szavazott, s ezzel a női elnökjelölt megelőzött minden korábbi fehér férfi indulót. Az egyetlen elnökjelölt, akire ennél is többen szavaztak, az Barack Obama volt, aki 2008-ban 69,3 millió szavazatot gyűjtött.

HVG Világ

Trump, a trollkirály

Lehet katasztrofális, de tűrhető, sőt akár még jó amerikai elnök is Donald Trump.

Windisch Judit Itthon

Orbán is kapott már akkora sallert, mint Clinton

A várakozásokkal és a közvélemény-kutatási előrejelzésekkel szemben nyert kedden Donald Trump. Ugyanilyen meglepetés volt a Brexit-népszavazás eredménye, de idehaza is született már néhány megdöbbentő eredmény. Nem csak a közvélemény-kutatók hibáztak: volt, hogy a kormánypárti politikusok sem tudtak elszámolni 198-ig.

Dercsényi Dávid Itthon

"Szájkosarakat le" - Mi lesz, ha a szavazónak "Trumpbeszél" kell?

Befellegzett a politikai korrektségnek Donald Trump hatalomra kerülésével, "lekapja rólunk a szájkosarat", és végre Orbán Viktor és Európa is felszabadul a liberális béklyóból? Mit kell tudni a Trumphoz közeli új jobbos mozgalomról, amely sok elemében a Fideszhez hasonló dolgokat mond, egyik arca pedig egy katolikus meleg brit újságíró?

Nagy Gábor Világ

Trump győzelmével új fordulatot vehet a kultúrharc

A keddi sokk után az USA-ban minden hatalmi ág a republikánusok kezébe kerülhet, s ha féken tudják tartani az elnöküket, Donald Trumpot, akkor vérbeli konzervatív fordulatot hajthatnak végre. Az irtózatos pofontól szédelgő demokraták legalább két év kisebbségi létben kereshetik meg új önmagukat.

hvg.hu Világ

Clinton vs. Trump: eldönthetetlen

Statisztikai hibahatáron belüli Clinton-vezetést mért a New York Times az elnökválasztási verseny hajrájában. Már csak minimális szavazó nem döntötte el, hogy kit választ.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk