Fülöp Máté Nagyítás

A meccs, amely megmutatta, miért fantasztikus az amerikai foci

Elképesztő rekordok dőltek meg, az utolsó pillanatig nyílt volt a csata, annyi pont volt, ami három meccshez is elég lett volna – az ötvenkettedik Super Bowl, az amerikaifutball-bajnokság idei nagydöntője talán minden idők egyik legjobb mérkőzését hozta. A Philadelphia Eagles és a New England Patriots összecsapását végül előbbi nyerte, de hogy... 41-33 lett a végeredmény, olyan drámák után, amilyeneket rendszerint filmekre írnak forgatókönyvírók, az életben pedig sokkal egyszerűbbek. De nem az amerikai fociban – mert az valami más. Valami rendkívüli.

MTI Sport

Amerikaifoci: indul a megjósolhatatlan hajrá

A hétvégén az első fordulóval megkezdődik a profi amerikaifutball-liga rájátszása, az úgynevezett wild card körben a két főcsoport két-két legjobbja még nem lép pályára.

hvg.hu Sport

Amikor egy világsztár hirtelen rajongó lesz

JJ Watt, a Houston Texans amerikaifutball-csapat védője, akit posztján tavaly az év legjobbjának választottak az NFL-ben, meglátogatta a Copa Americán résztvevő mexikói fociválogatottat. Megjelenése elképesztő reakciót váltott ki Manchester United és a Real Madrid egykori, illetve a Bayer Leverkusen jelenlegi csatárából, Javier Hernándezből.

hvg.hu Plázs

Lady Gaga elképesztő popslágert csinált az amerikai himnuszból

Az amerikaifutball-bajnokság, az NFL ötvenedik nagydöntőjét rendezték meg vasárnap (magyar idő szerint hétfő hajnalban) Santa Clarában, ennek megfelelően hatalmas volt a felhajtás a kezdés előtt. Nem véletlen, hogy az amerikai himnusz eléneklését sem bízták akárkire: az Egyesült Államok egyes számú popdíváját kérték fel a nemes feladatra, aki most is hozta a formáját, sőt, talán élete egyik legbátrabb show-ját tartotta.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt - Kálmán Attila - Mizsur András Kult

Kiüti-e Stallone Robert De Nirót?

Tisztességes sportfilmet nem nagy bravúr összehozni, de igazán kiemelkedőek azok lettek ebben a műfajban, ahol változtattak a szokásos recepten. Például amikor jamaicaiakat ültettek bobba, vagy ha a kungfuharcosokból csináltak focistákat. Az igazán jó sportfilmnek – egy jó meccshez hasonlóan – elsősorban az érzelmekre kell hatnia. Hiszen ki ne tudna szurkolni Rocky Balboának vagy a sérülten is kiálló karate kölyöknek? Rangsoroltuk a műfaj legjobbjait.

MTI Sport

Az országban egyedülálló sportpályát építenek Székesfehérváron

Székesfehérváron, az egykori MÁV Előre sporttelepén építik meg Magyarország első szabványos amerikaifutball-pályáját, amely a Fehérvár Enthroners csapatának új otthona lesz. Az ingatlan az államtól kapta meg a város, a fejlesztést három ütemben, 2017 végére fejeznék be.

hvg.hu Sport

Amiért meg kell nézni a hétvégi NFL-fordulót - beharangozó

Az NFL-ben immár harmadik alkalommal csapnak össze a csapatok a hétvégén. Az eddig eltelt két fordulóban elkezdtek körvonalazódni az erőviszonyok, de korai lenne még az esélyekről beszélni. Meglepetéscsapatok vannak, nagy kérdés, hogy továbbra is szárnyalnak majd.

hvg.hu Sport

Brutális ujjsérülést szenvedett az amerikai focista - videó

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Rutgers Scarlet Knights a South Florida Bulls csapatával csapott össze, amelyet 23-13-ra a Rutgers nyert meg a floridai csapat otthonában. Az első negyedben egy szörnyű sérülés borzolta a kedélyeket.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával