hvg.hu Tech

Ki nem találná, hogyan tanul angolul sok magyar 14-17 éves

Szinte minden játékos úgy érzi, hogy tanult valamit a játékokból, vagy fejlesztette bizonyos képességeit – derült ki a Mozdulj Gamer Mozgalom és a JátékosLét Kutatóközpont nagyszabású, 8000 fő részvételével készült kutatásának eredményeiből. A felmérés során arra kérték a videojátékok kedvelőit, hogy jelöljék meg azokat a területeket, amelyekben jobbnak érzik magukat a játéktapasztalatnak köszönhetően.

hvg.hu Plázs

LOL, MILF, ROFL - Mennyire ismeri a szlenges rövidítéseket?

MILF, FAQ, OMG és társaik: egyre több angol kifejezés és rövidítés jön szembe velünk a neten, egyre többet használjuk az említett és a hozzájuk hasonló kifejezéseket. Jó kérdés, hogy mennyire vagyunk tisztában ezek pontos jelentéséve és megfelelő használatával. Most letesztelheti a tudását az Új Szó kvízjátékán.

hvg.hu Plázs

A románok jobban beszélnek angolul, mint a magyarok

EF English Profiency Index hetven nem angol anyanyelvű országban a lakosság angol tudásának szintjét méri. A legfrissebb, 2015-ös adatok szerint Románia a tizenhatodik helyen szerepel, ám Magyarország a tavalyi ragsorhoz képest négy helyet csúszva csupán a huszonegyedik helyen áll. A listát nem meglepő módon a skandinávok vezetik.

MTI Itthon

54 ezer diák írja meg a mai angolérettségit

A csütörtöki középszintű angolvizsga 180 percig tart. Az első, egyórás rész szövegértési feladatokból áll, utána a nyelvhelyességi teszt következik, majd szünet, és jön a hallott szöveg értése, valamint az íráskészség felmérése.

hvg.hu Instant tudomány

Tesztelje angoltudását úgy, ahogy még soha

A tesztkitöltő akcentusát és első anyanyelvét is megpróbálja kikövetkeztetni a grammatikai válaszokból egy okos kis teszt, amelyet a Games with Words című weboldal tett közzé. A teszt kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe, és a végén komoly meglepetések érhetik az embert, amikor akcentusát az afro-amerikaiakéhoz vélik hasonlatosnak, nemzetiségét pedig románnak vagy vietnaminak tippelik.

hvg.hu Kult

Látványos nyelvújításba kezdtek a britek

Egyre több brit város utcanévtábláiról száműzik az aposztróf jelzéseket, melyek elhagyása az írott angolban is változásokat hozhat – írja a Die Welt.

MTI Karrier

Origo: a német lenne az első nyelv

Az angol helyett a német lenne az első nyelv, a diákokat kétévente felmérőre köteleznék, 2017-től pedig csak nyelvvizsgával lehet majd felvételizni - többi között ezt tartalmazza az Origo portál által hétfőn közzétett nyelvoktatási stratégia.

1 2

A címlapról ajánljuk