hvg.hu Kult

Olimpiai karikák, NATO-szögesdrótból – íme, az idei ARC győztesei

A menekültválság mellett is bőven találtak fogást a magyar közéleten és aktuálpolitikán az ARC idei pályázói – a "Magyar álom" jeligére érkezett plakátok közt a tömegközlekedési káosztól a korrupcióig rengeteg témát feldolgozó mű van, de Orbán-, Vona- és Habony-arcmásokkal is üzentek a jelentkezők. Megnyílt a 15. ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén, mutatjuk a nyertes plakátokat.

hvg.hu Kult

Nagy bajban az idei ARC

A kiállítás megrendezésének érdekében internetes adománygyűjtésbe kezdtek Geszti Péterék, de a hétmillió forintos várt összegből egyelőre csak néhány százezret sikerült összeszedni.

BI Kult

Simicska, Habony és Geszti Péter álmai - élesben megvalósult az ARC

Elindult az idei ARC-pályázat, ám a másfél évtizede indult plakátverseny lényege az elmúlt hetekben tulajdonképpen országszerte már élesben megvalósult - válaszlépésként a bevándorlásellenes kormányzati palátokra. Gesztiék közösségi finanszírozással próbálják összegyűjteni a szükséges pénzt az őszi kiállításhoz.

hvg.hu Kult

Egy ifjú gárdista Magyarország feltámadásában hisz - megnyílt az ARC

Gárdista ruhában pózoló kisgyerek „Hiszek Magyarország feltámadásában” feliratú táblával. Krétával körberajzolt országtérkép Russia megjelöléssel. A 7-es buszon kifent kaszával utazó Dózsa-parasztfelkelők. Pénteken 11-kor megnyílt az Ötvenhatosok terén 14. ARC kiállítás. Nézegessen plakátokat, a díjazottak pedig videóban magyarázzák el, mit akartak üzenni a képeikkel.

hvg.hu Plázs

Videó: ingyen foltozzák be egy félrekezelt kazah nő arcát Amerikában

Újra normális életet élhet az a kazah származású nő, akinek sugárkezeléstől keletkezett hatalmas lyuk az arcán. Az orvosok félrediagnosztizálták, azt hitték, hogy rákos, ezért kapta a durva kezelést. A 30 éves Lessya élete tönkrement, végül unokatestvére segített neki. Az egyesült államokbeli Louisville-ben ingyen hozzák helyre az arcát.

hvg.hu Plázs

Videó: szörny maradt a modell, aki étolajjal turbózta fel az arcát

Összesen hatvan gramm olajat és szilikont távolítottak el az orvosok egy koreai nő arcából, aki saját magát injekciózta, hogy megőrizze bőre simaságát. Nagyon megjárta: szabályos szörnyeteget csinált magából, és az arca a helyreállító műtét után is rémisztően néz ki.

hvg.hu Shake

Szétműthették Liza Minnelli arcát

Évtizedeket fiatalodott, de alig lehetett ráismerni Liza Minnellire, amikor megjelent nemrég egy New York-i partin. Senki sem tudja, átesett-e valamilyen plasztikai műtéten a 67 éves színésznő, de sokak szerint a látvány magáért beszélt.

MTI Shake

Fotó: jóképű és megnyerő volt III. Richárd

"Ez nem egy zsarnok arca" – ezt mondta a nagy-britanniai III. Richárd Társaság egyik tagja, amikor bemutatták kedden a néhai uralkodó arcmását Londonban. A szakemberek a Leicesterben megtalált koponyáról készített CT-felvétel és számítógép segítségével próbálták rekonstruálni, hogyan nézhetett ki a 32 évesen elhunyt király.

hvg.hu Plázs

Elképesztő arcátültetés végeredményét mutatták be Amerikában – fotók

Újra normális életet élhet az a 37 éves férfi, aki arcátültetésen esett át, miután 1997-ben egy fegyverbalesetben összeroncsolódott az arca. A bonyolult műtétet az Egyesült Államokban, a Marylandi Egyetem Orvosi Központjában végezték el, és a végeredményt márciusban mutatták meg először. Sokan akkor is megdöbbentek már a férfi arcán, de néhány hónappal később a változás még látványosabb: az új arca a körülményekhez képest szinte kifogástalan.

1 2 3

A címlapról ajánljuk