hvg.hu Tech

27 év után lett meg egy pár elrabolt gyereke, a mesterséges intelligencia találta meg

Kína legnagyobb keresőoldala, a Baidu szakemberei olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek, ami képes az arcfelismerésre. Vannak ilyenek, ez még nem lenne nagy hír. Azonban az már igen, hogy néhány hónapjra ráengedték egy oldalra, ami a szétszakadt családokat segít újra egyesíteni, és olyan eredményt hozott, ami láttán még a Google-nél is megemelhetik a kalapjukat.

MTI Új technológiák

Arcfelismerő programot vett a Google

Megvásárolta az arcfelismerő szoftverfejlesztéséről ismert PittPatt vállalatot a Google internetes óriás, amely a közösségi hálón akar terjeszkedik új szolgáltatásával, a Google+ portállal.

MTI Tech

Arcfelismerő technikával azonosítják bin Laden holttestét

Az Egyesült Államok DNS-vizsgálatot és arcfelismerő technikákat alkalmaz Oszama bin Laden holttestének azonosítására, hogy teljesen bizonyossá váljon: az al-Kaida vezetőjét ölték meg a pakisztáni katonai akcióban - közölte hétfőn egy amerikai tisztségviselő.

hvg.hu Tech

Windowsos belépés arcfelismeréssel

Ha otthoni, webkamerával rendelkező Windowsunkat több családtag is használja, a jelszavas védelem helyett meg lehet próbálkozni az arcfelismeréses beléptetéssel. Így a család bármely tagja azonnal beléphet a rendszerbe, ha a gép elé ül.

MTI Autó

Mit akarnak a Toyota mérnökei a molylepkéktől?

Tavaly év végén az észak-karolinai rendőrség az autópályán megengedettnél nagyobb sebességgel száguldó gépkocsiról szemből készített fotó segítségével azonosította egy kettős gyilkosság menekülő elkövetőjét. A fotón látható rendszám alapján egy lehajtónál el is fogták az illetőt. Az azonosításhoz az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) az ott már kísérletképpen rendszerbe állított új arcfelismerő berendezését használták.

HVG Tech

Arcfelismerő szoftver a plázákban

Nemük és koruk alapján elemzi a vásárlók viselkedését egy magyar fejlesztésű arcfelismerő szoftver. Az új technológia az adatvédelmi biztos figyelmét is felkeltette.


A címlapról ajánljuk